KözéletHódmezővásárhelyen és Mártélyon elkezdték a jövőt

2022. április 28., csütörtök
 
Hódmezővásárhelyen és Mártélyon elkezdték a jövőt

Kis Andrea alpolgármester továbbra is marad a poziciójában. Új választás lesz Mártélyon. Munkamegbeszélést tart Lázár János és Márki-Zay Péter.

 

 

 

 

Frissítve 17 óra 45

Márky-Zay Péter facebook bejegyzése:

"Nálunk demokrácia van, ennek köszönhetően a mai közgyűlésen egy szavazat hiányzott a megbízás visszavonásához. Emiatt éltem a törvény adta jogkörömmel, és Kis Andreától alpolgármesteri feladatait teljeskörűen megvontam. A döntéstől függetlenül Gyöngyösi Ferenc külön juttatás nélkül is segítséget nyújt a város vezetésében." - olvasható a facebook bejegyzésében.

 

 

Márki-Zay Péter polgármester április 28-án, csütörtökön a közgyűlésen javaslatot tett Hódmezővásárhely MSZP-s főállású alpolgármestere, Kis Andrea leváltására, az indítványt azonban nem támogatta a közgyűlés minősített többsége.

 

Márki-Zay Péter a képviselőknek a helyszínen kiosztott indítványban zárt tárgyalására tett javaslatot, Kis Andrea azonban kérte, hogy miként megválasztásáról, leváltásról is nyílt ülésen döntsenek. Kis Andrea a javaslathoz csupán annyit fűzött hozzá, Márki-Zay Péter másképp képzeli az önkormányzat működését, ezért nem kíván a továbbiakban együtt dolgozni vele.

Cseri Tamás úgy fogalmazott, a városvezetés "egymás közti leszámolásában" nem kívánnak részt venni, ezt követően a Fidesz-KDNP képviselői kivonultak a napirend tárgyalásáról, és a titkos szavazáson sem vettek részt.

A külön helyiségben, egyenként urnába dobott szavazócédulák alapján, a  minősített többségét igénylő indítványt a nyolc képviselő helyett csak hét támogatta, hárman nemmel szavaztak. Vagyis Kis Andrea alpolgármester továbbra is ellátja hivatali teendőit.

 

 

                                        ------------------------------------------------------

 

Eközben a napokban feloszlatta magát a Mártélyi Képviselőtestület. Lázár János választókörzetének falujában hét képviselőből négyen szavaztak az új időközi választásra.

Sajtóinformációk szerint azért vették napirendre az önfeloszlatást, mert a többség új választást akar. Szerintük ugyanis az ellenzékkel szimpatizáló polgármester miatt nem jutnak támogatásokhoz. Van, aki a térség régi-új fideszes országgyűlési képviselőjét, Lázár Jánost sejti a háttérben.

Putz Anita polgármester a napokban a közösségi oldalán közzétette az összes pályázatot, amit benyújtottak, a listából kiderül, hogy azok több mint harmadát elutasították, főként a fejlesztési projekteket nem támogatta a kormányzat.

 

Több helyen is megjelent, hogy Mártély polgármesterét egy fideszes aktivista már a választás éjjelén távozásra szólította fel.

 

                                     ---------------------------------------------------------

 

Lázár János körülbelül egy héttel ezelőtt hivatalos közösségi oldalán hívta személyes munkamegbeszélésre Márki-Zay Pétert mint a választókerület legnagyobb településének polgármesterét.

Márki-Zay Péter elfogadta Lázár János meghívását, és már annak időpontját is kitűzték.

 

„Hódmezővásárhelyen a jövő elkezdődött” – ezzel a kommentárral tette közzé a hírt Lázár János hivatalos Facebook-oldalán, hogy politikuskollégája, egyben korábbi vetélytársa, az ellenzéki Márki-Zay Péter elfogadta a meghívását.

Lázár János Facebook-posztjából az is kiderült, hogy a megbeszélést május 3-án tartják.

 

A polgármester  a sajtón keresztül reagált a meghívásra: jó ötletnek tartja a találkozót. Ugyanakkor bízik benne, hogy Lázár János, ahogy ígérte, konstruktívan fog hozzáállni a felmerülő kérdésekhez és nem a meglévő árkokat kívánja tovább mélyíteni.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Országos második helyezés a Szakma Sztáron

Országos második helyezés a Szakma Sztáron

Összesen 9 fő versenyző jutott be a döntőbe Csongrád-Csanád megyéből, Hódmezővásárhely négy szakképző iskolájából idén csak egyetlen diák.
Új főigazgató kerestetik

Új főigazgató kerestetik

Az április 28-án tartott közgyűlés utolsó napirendi pontjaként a közgyűlés megszavazta, Megyesi Beáta, a vásárhelyi kulturális intézmények igazgatói tisztségéből való távozását.
Hatalmas Hód Úszó siker az Országos Bajnokságon

Hatalmas Hód Úszó siker az Országos Bajnokságon

Gál Olivér és Ugrai Panna is magyar bajnok lett. A 18 éves tehetség, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát előzte meg 8 századmásodperccel.
20 éves a Fandante Kamarakórus

20 éves a Fandante Kamarakórus

Mintegy 500 évet járhattak be a zeneszeretők térben is időben a Fandante Kamarakórus jubileumi koncertjén a Református Ótemplomban.
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.