KözéletHódmezővásárhelyen és Mártélyon elkezdték a jövőt

2022. április 28., csütörtök
 
Hódmezővásárhelyen és Mártélyon elkezdték a jövőt

Kis Andrea alpolgármester továbbra is marad a poziciójában. Új választás lesz Mártélyon. Munkamegbeszélést tart Lázár János és Márki-Zay Péter.

 

 

 

 

Frissítve 17 óra 45

Márky-Zay Péter facebook bejegyzése:

"Nálunk demokrácia van, ennek köszönhetően a mai közgyűlésen egy szavazat hiányzott a megbízás visszavonásához. Emiatt éltem a törvény adta jogkörömmel, és Kis Andreától alpolgármesteri feladatait teljeskörűen megvontam. A döntéstől függetlenül Gyöngyösi Ferenc külön juttatás nélkül is segítséget nyújt a város vezetésében." - olvasható a facebook bejegyzésében.

 

 

Márki-Zay Péter polgármester április 28-án, csütörtökön a közgyűlésen javaslatot tett Hódmezővásárhely MSZP-s főállású alpolgármestere, Kis Andrea leváltására, az indítványt azonban nem támogatta a közgyűlés minősített többsége.

 

Márki-Zay Péter a képviselőknek a helyszínen kiosztott indítványban zárt tárgyalására tett javaslatot, Kis Andrea azonban kérte, hogy miként megválasztásáról, leváltásról is nyílt ülésen döntsenek. Kis Andrea a javaslathoz csupán annyit fűzött hozzá, Márki-Zay Péter másképp képzeli az önkormányzat működését, ezért nem kíván a továbbiakban együtt dolgozni vele.

Cseri Tamás úgy fogalmazott, a városvezetés "egymás közti leszámolásában" nem kívánnak részt venni, ezt követően a Fidesz-KDNP képviselői kivonultak a napirend tárgyalásáról, és a titkos szavazáson sem vettek részt.

A külön helyiségben, egyenként urnába dobott szavazócédulák alapján, a  minősített többségét igénylő indítványt a nyolc képviselő helyett csak hét támogatta, hárman nemmel szavaztak. Vagyis Kis Andrea alpolgármester továbbra is ellátja hivatali teendőit.

 

 

                                        ------------------------------------------------------

 

Eközben a napokban feloszlatta magát a Mártélyi Képviselőtestület. Lázár János választókörzetének falujában hét képviselőből négyen szavaztak az új időközi választásra.

Sajtóinformációk szerint azért vették napirendre az önfeloszlatást, mert a többség új választást akar. Szerintük ugyanis az ellenzékkel szimpatizáló polgármester miatt nem jutnak támogatásokhoz. Van, aki a térség régi-új fideszes országgyűlési képviselőjét, Lázár Jánost sejti a háttérben.

Putz Anita polgármester a napokban a közösségi oldalán közzétette az összes pályázatot, amit benyújtottak, a listából kiderül, hogy azok több mint harmadát elutasították, főként a fejlesztési projekteket nem támogatta a kormányzat.

 

Több helyen is megjelent, hogy Mártély polgármesterét egy fideszes aktivista már a választás éjjelén távozásra szólította fel.

 

                                     ---------------------------------------------------------

 

Lázár János körülbelül egy héttel ezelőtt hivatalos közösségi oldalán hívta személyes munkamegbeszélésre Márki-Zay Pétert mint a választókerület legnagyobb településének polgármesterét.

Márki-Zay Péter elfogadta Lázár János meghívását, és már annak időpontját is kitűzték.

 

„Hódmezővásárhelyen a jövő elkezdődött” – ezzel a kommentárral tette közzé a hírt Lázár János hivatalos Facebook-oldalán, hogy politikuskollégája, egyben korábbi vetélytársa, az ellenzéki Márki-Zay Péter elfogadta a meghívását.

Lázár János Facebook-posztjából az is kiderült, hogy a megbeszélést május 3-án tartják.

 

A polgármester  a sajtón keresztül reagált a meghívásra: jó ötletnek tartja a találkozót. Ugyanakkor bízik benne, hogy Lázár János, ahogy ígérte, konstruktívan fog hozzáállni a felmerülő kérdésekhez és nem a meglévő árkokat kívánja tovább mélyíteni.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Országos második helyezés a Szakma Sztáron

Országos második helyezés a Szakma Sztáron

Összesen 9 fő versenyző jutott be a döntőbe Csongrád-Csanád megyéből, Hódmezővásárhely négy szakképző iskolájából idén csak egyetlen diák.
Új főigazgató kerestetik

Új főigazgató kerestetik

Az április 28-án tartott közgyűlés utolsó napirendi pontjaként a közgyűlés megszavazta, Megyesi Beáta, a vásárhelyi kulturális intézmények igazgatói tisztségéből való távozását.
Hatalmas Hód Úszó siker az Országos Bajnokságon

Hatalmas Hód Úszó siker az Országos Bajnokságon

Gál Olivér és Ugrai Panna is magyar bajnok lett. A 18 éves tehetség, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát előzte meg 8 századmásodperccel.
20 éves a Fandante Kamarakórus

20 éves a Fandante Kamarakórus

Mintegy 500 évet járhattak be a zeneszeretők térben is időben a Fandante Kamarakórus jubileumi koncertjén a Református Ótemplomban.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.