Kultúra, oktatásÚj főigazgató a Tornyai élén

2023. július 3., hétfő
 
Új főigazgató a Tornyai élén

Az elmúlt másfél évben háromszor futott neki a Vásárhelyi Önkormányzat a Tornyai János Múzeum, Könyvtár- és Művelődési Központ főigazgatói pályázatának.

 

 

 

 

 

 

Mint arról a VH-ban többször írtunk,  évekkel ezelőtt Miklós Péter volt a főigazgató, aki egy furcsa szegedi ügy vádlottja lett, amelyet követően lemondott. Utóda 2022 tavaszán a röszkei könyvtárvezető, Megyesi Beáta lett, aki még próbaideje alatt a Németh László Városi Könyvtárba távozott. (Tevékenységét azóta már Hódmezővásárhelyi Helyőrség könyvtárában folytatja.) A lemondása után kiírt pályázatot 2022 júniusában Miklós Péter nyerte meg. A decemberi közgyűlésen azonban a városvezetéssel felmerült egyet nem értés hatására ő is beadta a lemondását.

A legutóbbi érvényes pályázat eredményeként Nahimi Péter lett a főigazgató, aki egy igen sokszínű hazai politikai, kulturális tevékenységben vett részt.

1966-ban született. 1992-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar történelem szakán szerzett oklevelet.

Alapító tagja volt a Magyar Demokrata Fórumnak. 1989-tõl az országos választmány, 1990-től az országos elnökség tagja volt. 1993-ban az MDF alelnökévé választották. 1993 nyarán a rotációs megállapodás keretében a párt ügyvezetõ alelnöke lett. 1994. június elején lemondott elnökségi tagságáról és alelnöki tisztérõl. Az 1994. évi országgyûlési választásokon egyéni jelöltként nem indult, mandátumát az MDF országos listájának tizennyolcadik helyéről szerezte. Az Országgyűlés jegyzőjévé választották, amelyről 1996. április 6-án lemondott. Majd a gazdasági állandó bizottság, azon belül a radioaktív hulladékokkal foglalkozó nemzeti projekt megvitatására és végrehajtásának figyelemmel kísérésére alakult albizottság tagja volt. Állandó meghívottként részt vesz a kulturális bizottsághoz tartozó millecentenáriumi, majd a millenniumi albizottság munkájában is. 1998 és 2002 között a Műsorszolgáltatási Alap igazgatója volt, 2002-től 2011-ig az Országos Rádió és Televízió Testület stratégiai kutatások és elemzések programjának vezetője lett, majd az Alkalmazott Kommunikációtudományi Intézet igazgatója, később média-, pályázatíró- és projektmenedzsment-cégek alapítója, tulajdonosa, vezetője. 2011-től a kiskunmajsai Pongrátz Gergely 56-os Közhasznú Alapítvány kuratóriumának tagja, önálló képviseleti joggal rendelkező elnökhelyettese. 2016 és 2020 között vezette a Konecsni György Helytörténeti Gyűjteményt. 2014-ben a Fidesznek volt kampányfőnöke Kiskunmajsán.

 

A fővárosban élő új főigazgató július elsejétől vette át az intézmény vezetését. A kérdés – amely sokakban megfogalmazódott - hogy a kultúrát kedvelő vásárhelyiekkel „megtalálja-e majd a hangot?”

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Jelentős vásárhelyi siker a VB-n

Jelentős vásárhelyi siker a VB-n

A Hódmezővásárhelyen vasárnap véget ért 3 napos Kettlebell Világbajnokság egyéni összesített pontszáma alapján a 4. helyen végzett Magyarország. 
Diplomákat adtak a Mezőgazdasági Karon

Diplomákat adtak a Mezőgazdasági Karon

A néhány éve bevezetett plusz féléves gyakorlat miatt most csak a mesterszintű, illetve a szakirányú továbbképzési szakon végzett hallgatók kapták kézhez diplomájukat.
Bejegyezték a Márki-Zay Péter által vezetett pártot

Bejegyezték a Márki-Zay Péter által vezetett pártot

Megalakult Mindenki Magyarországa Néppárt - jelentették be az új párt vezetői szombati online sajtótájékoztatójukon, Budapesten a Kossuth téren.
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.