KözéletBejegyezték a Márki-Zay Péter által vezetett pártot

2023. június 24., szombat
 
Bejegyezték a Márki-Zay Péter által vezetett pártot

Megalakult Mindenki Magyarországa Néppárt - jelentették be az új párt vezetői szombati online sajtótájékoztatójukon.

 

 

 

 


 

Június 24-én délelőtt a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatón, amelyet Márki-Zay Péter YouTube-csatornáján lehetett követni, a párt alapító elnöke azt mondta, hogy öt olyan téma van, amely megkülönbözteti őket a többi párttól.

Az első, hogy a néppárt a rendszer ellenzéke és nem a része, vagyis most nem ellenzékre, hanem ellenállásra van szükség - mondta Márki-Zay Péter.
Mivel az Orbán-rendszer választáson leválthatatlan, ezért a szabályok megváltoztatására kell törekedni - tette hozzá.

A második az "önzetlen kiállás" minden megsértett, meghurcolt társadalmi csoport mellett, mint például a tanárok, egészségügyi, rendvédelmi dolgozók vagy diákok.

A harmadik pont a "kultúraváltás", ami azt jelenti, hogy hisznek abban, hogy Magyarország a korrupció miatt szegény, és az itteni emberek emiatt vándorolnak ki.
"Mi hiszünk a becsület, a tisztesség és az átláthatóság erejében, hiszünk abban, hogy a vagyonnyilatkozatok a családtagok esetében nyilvánosak kell, hogy legyenek, hiszünk abban, hogy a kampányokat nem közpénzből kell finanszírozni, az adományokkal viszont részletesen el kell számolni" - hangsúlyozta Márki-Zay Péter.    
 Hozzátette, hogy a kultúraváltásnak az is a része, hogy el fogják ismerni, ha a kormány valami jót vagy az ország számára hasznosat tesz.

A negyedik pont, ami megkülönbözteti őket a többi párttól az, hogy nincsenek állami forrásaik, csakis adományokból működnek, és a továbbiakban is ezeket használják majd.

Az ötödik pont szerint a most megalakult politikai formáció az Európai Néppárthoz szeretne csatlakozni, ami értékelése szerint hosszú folyamat lesz.

Márki-Zay Péter elmondta azt is, hogy az új párt csak az európai parlamenti választáson indul, az önkormányzati választáson nem.

Bana Tibor, a Mindenki Magyarországa Néppárt egyik alelnöke többek között azt mondta, fontosnak tartották létrehozni az új pártot, mivel a tavalyi országgyűlési választások után sokan megkeresték őket, azzal, hogy szükség van egy új politikai erőre, amely érdemi alternatívát tud nyújtani a jelenlegi rendszerrel szemben.

Molnár Róbert, a Mindeniki Magyarországa Néppárt másik alelnöke  arról is beszélt, hogy, az elmúlt 21 évben - Kübekháza polgármestereként - "aktív szemlélője" volt a magyar társadalom "vérzivataros időszakának". Az alelnök szerint most félre kell tenni a félelmeket, össze kell fogni és új jövőt kell építeni.

 
 
Forrás: MTI
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kettlebell Világbajnokság Vásárhelyen

Kettlebell Világbajnokság Vásárhelyen

A versenyre 34 ország több mint 500 versenyzője, köztük 70 fős magyar delegáció nevezett. A Hódtói Sportcsarnokban péntektől vasárnapig folynak a versenyek. A megnyitó képeivel.
Új buszok Vásárhely útjain

Új buszok Vásárhely útjain

A járművek alacsony belépésűek, akadálymentesített kialakításúak, légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, USB-töltőpontokkal rendelkeznek.
Véget ért az első tanév a vásárhelyi honvéd középiskolában

Véget ért az első tanév a vásárhelyi honvéd középiskolában

Tavaly szeptember elsején  negyven bentlakásos diákkal indította a tanévet a Hódmezővásárhelyi Honvéd Középiskola és Kollégium.
Új közösségi ház, felújított olvasóköri helyiségek

Új közösségi ház, felújított olvasóköri helyiségek

Az Európai Unió finanszírozásában új közösségi ház építésére és három olvasókör helységeinek felújítására kapott 136 milliót a Vásárhelyi Önkormányzat.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...