Kultúra, oktatásTradíció színkavalkáddal

2014. január 19., vasárnap
 

Nagyjából minden évben 40-50 pár táncol a Németh László Gimnázium bálján. Ezúttal 44 pár lépett a parkettre, hogy – mint már hosszú évek óta – Fogarassy Judit koreográfiájára elkápráztassa a szülőket és a hozzátartozókat.

 

Fotók: Damó Adrienn ( VH  © )

 

 


Megírtuk, ami továbbra is igaz, a Fekete Sas a „báltermek bálterme”. Ha valamivel nagyobb lenne, akár a bécsi Hofburgban, az egykori császárvaáros báltermében érezhetnénk magunkat, ahol még a csillárok is hasonlóak. Érzésünket csak erősíti a fekete öltönyös csokornyakkendős fiatalemberek karján pompás fehér ruhacsodákban bevonuló negyedikesek látványa.

Ellentétben a Bethlen Bállal, ahol a Hódtói Sportcsarnok nagy parkettje sok menettáncot tett lehetővé, Fogarassy Judit a klasszikus egymástól elkülönített táncokban gondolkodott. Na meg a hely is adja magát. A szokás szerint sok érdeklődő gyűrűjében kellett táncolni. Ebben az évben kiemelkedően vagány színes kiegészítőkkel „bolondították meg” a táncosok ruháit.

A hagyományos bécsi keringő mellett szambát táncoltak, de volt egy kis rock and roll is. A végen, szokás szerint felkérték a bál prominens vendégeit, köztük Lázár Jánost és feleségét, Almási István polgármestert, Tóthné Kecskeméti Katalin tankerületi igazgatót és persze az iskola igazgatóját Árva Lászlót is.

Következett a korzózás, és mint képeinken is látható a fekete szín mellet egyre színesebbé váltak az alkalmi ruhák. Továbbra is dominálnak a combközépig érő testhez tapadó ruhák. Merész, modern, egyéni és trendi. Ezek a fogalmak társultak a bálon felvonult, legtöbb esetben az alakhoz illeszkedő, jó ízléssel kiválasztott alkalmi ruhák látványához.

A bálok sorát január 25-én a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákbálja folytatja, amikor 37: táncospár lép a Fekete Sas parkettjára.

 

A Vásárhelyi Hírek ajándéka: Küldünk 80 fotót, annak aki kéri a posta@vasarhelyihirek.hu címre írt levélben!

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Báli menetrend Hódmezővásárhelyen

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Makón a Rádió7-el újra indult a helyi rádiózás

Makón a Rádió7-el újra indult a helyi rádiózás

A makói Árkádia Rádió működése alatt elért népszerűségével, és a Vásárhelyen és Makón is tisztán fogható szegedi Rádió88-al, a régió leghallgatottabb rádiójával kénytelen felvenni a versenyt.
Háromszor válik egyszerre Pikali Gerda

Háromszor válik egyszerre Pikali Gerda

A hódmezővásárhelyi színésznő, Pikali Gerda (35) szakmai és a magánélete izgalmasan alakul.  A színésznő tudniillik premierre és válóperre készül egyszerre.
Továbbjutott a Kosársuli

Továbbjutott a Kosársuli

A Pénzügyőr elleni hazai meccsel folytatta az NB I/B Zöld csoportjának 5-8. helyéért zajló rájátszását a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.
Sárgulás a Mezőgazdasági Karon

Sárgulás a Mezőgazdasági Karon

Május 12-én délelőtt Vásárhelyen, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán a hagyományoknak megfelelően elballagtak a diplomázásra készülő egyetemi hallgatók.
 

És ezt már olvasta?

Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes
Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes Az együttes alapítója több mint fél évszázaddal ezelőtt célul tűzte ki a magyar néptánc, népzene és néprajzi hagyomány ápolását, elsajátítását, népszerűsítését.
 
Befejeződött az átköltözés
Befejeződött az átköltözés Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára Az új hálózatra váltással országos lefedettséget használhatnak a DIGI ügyfelek.
 
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással Történelminek mondható a Vásárhelyi Kosársuli 2022-23-as szezonja, hiszen eddig még soha nem indult felnőtt női csapat az egyesület színeiben egyetlen bajnokságban sem.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták a Hódfót
Díjazták a Hódfót Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 
Átadták az új közösségi házat
Átadták az új közösségi házat Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
 
Vásárhelyi katonák a sérültek között
Vásárhelyi katonák a sérültek között A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,