Kultúra, oktatásTradíció színkavalkáddal

2014. január 19., vasárnap
 

Nagyjából minden évben 40-50 pár táncol a Németh László Gimnázium bálján. Ezúttal 44 pár lépett a parkettre, hogy – mint már hosszú évek óta – Fogarassy Judit koreográfiájára elkápráztassa a szülőket és a hozzátartozókat.

 

Fotók: Damó Adrienn ( VH  © )

 

 


Megírtuk, ami továbbra is igaz, a Fekete Sas a „báltermek bálterme”. Ha valamivel nagyobb lenne, akár a bécsi Hofburgban, az egykori császárvaáros báltermében érezhetnénk magunkat, ahol még a csillárok is hasonlóak. Érzésünket csak erősíti a fekete öltönyös csokornyakkendős fiatalemberek karján pompás fehér ruhacsodákban bevonuló negyedikesek látványa.

Ellentétben a Bethlen Bállal, ahol a Hódtói Sportcsarnok nagy parkettje sok menettáncot tett lehetővé, Fogarassy Judit a klasszikus egymástól elkülönített táncokban gondolkodott. Na meg a hely is adja magát. A szokás szerint sok érdeklődő gyűrűjében kellett táncolni. Ebben az évben kiemelkedően vagány színes kiegészítőkkel „bolondították meg” a táncosok ruháit.

A hagyományos bécsi keringő mellett szambát táncoltak, de volt egy kis rock and roll is. A végen, szokás szerint felkérték a bál prominens vendégeit, köztük Lázár Jánost és feleségét, Almási István polgármestert, Tóthné Kecskeméti Katalin tankerületi igazgatót és persze az iskola igazgatóját Árva Lászlót is.

Következett a korzózás, és mint képeinken is látható a fekete szín mellet egyre színesebbé váltak az alkalmi ruhák. Továbbra is dominálnak a combközépig érő testhez tapadó ruhák. Merész, modern, egyéni és trendi. Ezek a fogalmak társultak a bálon felvonult, legtöbb esetben az alakhoz illeszkedő, jó ízléssel kiválasztott alkalmi ruhák látványához.

A bálok sorát január 25-én a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákbálja folytatja, amikor 37: táncospár lép a Fekete Sas parkettjára.

 

A Vásárhelyi Hírek ajándéka: Küldünk 80 fotót, annak aki kéri a posta@vasarhelyihirek.hu címre írt levélben!

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Báli menetrend Hódmezővásárhelyen

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Makón a Rádió7-el újra indult a helyi rádiózás

Makón a Rádió7-el újra indult a helyi rádiózás

A makói Árkádia Rádió működése alatt elért népszerűségével, és a Vásárhelyen és Makón is tisztán fogható szegedi Rádió88-al, a régió leghallgatottabb rádiójával kénytelen felvenni a versenyt.
Háromszor válik egyszerre Pikali Gerda

Háromszor válik egyszerre Pikali Gerda

A hódmezővásárhelyi színésznő, Pikali Gerda (35) szakmai és a magánélete izgalmasan alakul.  A színésznő tudniillik premierre és válóperre készül egyszerre.
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak

Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak

A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse

A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse

A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Célja, hogy kedvelt találkozóhely legyen a BFMK
Célja, hogy kedvelt találkozóhely legyen a BFMK A helyi kulturális életet jól ismerő, nagy tapasztalattal rendelkező vezetője van január 10-e óta a Bessenyei Ferenc Művelődési Központnak.
 
Osztottak szoroztak - van is meg nincs is
Osztottak szoroztak - van is meg nincs is Működési hiánnyal számol idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat, így a gazdálkodása veszélybe kerül kormányzati támogatás nélkül.