FélpercesTestvériskolák pedagógusai az Őszi Tárlaton

2019. november 24., vasárnap
 
Testvériskolák pedagógusai az Őszi Tárlaton

A hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola meghívására érkezett a vendégségbe a délvidéki testvérintézmény, a torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskola tanárdelegációja. A vendégek vásárhelyi kollégáikkal közösen keresték fel a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlatot.

 

 

 

 

 

 

A hat torontálvásárhelyi pedagógus a hódmezővásárhelyi iskola báljára kapott meghívást, de fontosnak tartották felkeresni az Őszi Tárlatot, majd a református ótemplomba is ellátogattak.

 

Torontálvásárhelyt hódmezővásárhelyi családok alapították 1792-ben, s a délvidéki település református közössége testvérgyülekezete az ótemplom hitközségének. Máté Lajos, aki a torontálvásárhelyi egyházközség gondnoka is, hozzátette: azért is fontos számukra Hódmezővásárhely legrégebbi épülete, az ótemplom felkeresése, mert amikor őseik útra keltek, a 214 család annak idején az ótemplomban vett áldást.

 

A délvidéki vendégeket és a vendéglátó hódmezővásárhelyi pedagógus kollégáikat Gál Petra, a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat kurátor asszisztense kalauzolta a kiállításon.

 

December elsején, a kiállítás zárónapján, a 15 órakor kezdődő finisszázson  az idei tárlat fődíjasa, Szabó Klára Petra képzőművész mutatja be az Őszi Tárlat alkotásait az érdeklődőknek.

 
 
VH-ATA
 

Olvassa el ezt is!

Máté Taekwondo sikerek az idei Országos Bajnokságon

Máté Taekwondo sikerek az idei Országos Bajnokságon

A Máté Taekwondo & Hapkido KHSE mint minden évben, idén is több kategóriában indított versenyzőt az OB-n, impozáns eredményekkel.
A szülő, vagy az óvónő szava már kevés lesz

A szülő, vagy az óvónő szava már kevés lesz

Rohamra készülhet a Szék utcai Szakszolgálat. Kormányrendelet jelent meg arról, hogyan, és ki döntheti el, hogy felmenthető-e egy 6 éves gyermek a beiskolázási kötelezettség alól. 
Időszerű lenne az egyeztetés

Időszerű lenne az egyeztetés

Folyamatosan akadályba ütközik a város és a kórház közötti egyeztetés, késik a milliárdos fejlesztés, közben indul a katonai középiskola kialakítása, bővül a Helyőrség. 
Elment örökre egy nagy lokálpatrióta

Elment örökre egy nagy lokálpatrióta

80 éves korában, november 21-én elhunyt Szigeti János, Hódmezővásárhely történetének egyik legvitálisabb kutatója és megörökítője.
 

És ezt már olvasta?

Itt a nagyszülői GYED
Itt a nagyszülői GYED A gyed összege egy unoka után a nagyszülő fizetésének hetven százaléka, de maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének a hetven százaléka.
 
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása Átívelés címmel, két szabadkai alkotó életművét bemutató kiállítás nyílt a Szabadkai Városi Múzeum és a Tornyai János Múzeum közös szervezésében az Alföldi Galériában.
 
Tisztújító közgyűlés
Tisztújító közgyűlés

A 23 hazai nagyvárost képviselő polgármesterek döntöttek a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökségéről. Márki-Zay Péter albizottsági elnök lett.

 
Egy különleges madár a diákok szemével
Egy különleges madár a diákok szemével Hódmezővásárhelyi iskolások alkotásait is várja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, amely az idei évben is meghirdeti a Túzok Vándorkupa alkotói pályázatát.
 
Szabadkai alkotók az Alföldi Galériában
Szabadkai alkotók az Alföldi Galériában A kiállítás része a Hódmezővásárhelyi Református Újtemplomi Egyházközség és a Szabadkai Városi Múzeum közös uniós projektjének.
 
Szövetségre lép tíz megyei jogú város
Szövetségre lép tíz megyei jogú város Közleményük szerint közös értékek és stratégia mentén, de nem lehet még tudni, milyen tartalommal és milyen formában működne együtt a tíz városvezető.
 
Hajdú Kitti három érmes helyezése
Hajdú Kitti három érmes helyezése A Hódmezővásárhelyi Sportlovasok Egyesületét Hajdú Kitti képviselte az év utolsó fedettpályás kiemelt díjugrató versenyén Kecskeméten.