Házon kívülTermőföldért gyereket?

2011. május 23., hétfő
 
Termőföldért gyereket?

Ősszel indul a demográfiai földprogram – ezt Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára mondta Szekszárdon, s nem jelent mást, minthogy a fiatal, gyermeket nevelő, vagy vállaló házaspárok állami termőföldre tehetnek szert igen jutányos körülmények között.

 

 

 

Ősszel lejár csaknem 400 hektár állami földterület bérleti szerződése, így lesz arra lehetőség, hogy e területeke terhére elinduljon a fiatal házasokat segítő demográfiai földprogram. Vagyis a gyermeket vállaló gazdálkodni akaró házaspároknak az állam igen kedvezményes körülmények között biztosítana termőföldet. Igazából őszre derül ki az is, hogy az állam milyen földterületeket birtokol, ugyanis a Nemzeti Földalapnak augusztus 31-ig kell elkészítenie azt a kimutatást, amelyből kiderül, hogy az állami földeket kik, milyen feltételekkel használják. (Ezt előbb tavaly év végére, majd 2011 elejére ígérte a tárca.)

Ángyán József bejelentette, hogy az államnak van lehetősége arra, hogy visszavegye egyes, számára kedvezőtlenül kötött szerződések esetén a bérbe adott földterületeket. Ugyanakkor annak sincs akadálya, hogy földet hosszú távra, igen kedvezményesen bérbe adjon egyes termelői köröknek. Ilyen lehet az az eset, amikor vidéken letelepedő és gazdálkodó fiatal házasok 25 vagy 50 évre kedvezményes, örökölhető földbérletet kaphatnak, amennyiben két vagy három gyermeket vállalnak.

 
 
Forrás: szabadfold.hu
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi futballista a válogatottban

Vásárhelyi futballista a válogatottban

A szünet alatt rengeteget edzettem, itthon voltam Hódmezővásárhelyen, így teljesen készen álltam az újraindulásra. Most a válogatottat erősíti.
Parlagfűmentesítés röptében

Parlagfűmentesítés röptében

Csongrád-Csanád Megyében ismét keresték a levegőből a parlagfűvel fertőzött területeket. A mentesítésről azonban évek óta nincs statisztika.

Természetismeret változatosan

Természetismeret változatosan

Kardoskút-Sóstó, Szarvas, kardoskúti Fehér-tó, Sziki-tavak, Csomorkányi Templomrom, Körösvölgyi Állatpark. Hat helyszin, érdekes programokkal
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.
 
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán A szeptember 10-én tartott díszközgyűlésen négy olyan pedagógus vette át díszoklevelét, akiknek aktív élete a tanításról, az oktatásról szólt.