Házon kívülTermőföldért gyereket?

2011. május 23., hétfő
 
Termőföldért gyereket?

Ősszel indul a demográfiai földprogram – ezt Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára mondta Szekszárdon, s nem jelent mást, minthogy a fiatal, gyermeket nevelő, vagy vállaló házaspárok állami termőföldre tehetnek szert igen jutányos körülmények között.

 

 

 

Ősszel lejár csaknem 400 hektár állami földterület bérleti szerződése, így lesz arra lehetőség, hogy e területeke terhére elinduljon a fiatal házasokat segítő demográfiai földprogram. Vagyis a gyermeket vállaló gazdálkodni akaró házaspároknak az állam igen kedvezményes körülmények között biztosítana termőföldet. Igazából őszre derül ki az is, hogy az állam milyen földterületeket birtokol, ugyanis a Nemzeti Földalapnak augusztus 31-ig kell elkészítenie azt a kimutatást, amelyből kiderül, hogy az állami földeket kik, milyen feltételekkel használják. (Ezt előbb tavaly év végére, majd 2011 elejére ígérte a tárca.)

Ángyán József bejelentette, hogy az államnak van lehetősége arra, hogy visszavegye egyes, számára kedvezőtlenül kötött szerződések esetén a bérbe adott földterületeket. Ugyanakkor annak sincs akadálya, hogy földet hosszú távra, igen kedvezményesen bérbe adjon egyes termelői köröknek. Ilyen lehet az az eset, amikor vidéken letelepedő és gazdálkodó fiatal házasok 25 vagy 50 évre kedvezményes, örökölhető földbérletet kaphatnak, amennyiben két vagy három gyermeket vállalnak.

 
 
Forrás: szabadfold.hu
 

Olvassa el ezt is!

Itt a tanév további menetrendje - fontos dátumok

Itt a tanév további menetrendje - fontos dátumok

Most jön a java! Gondolják sok családban, mert itt a második félév, lehet javítani a jegyeken, elérkezik a döntés ideje, merre tovább a 8. illetve az érettségi után.
Drágult a tram-train járműtelep

Drágult a tram-train járműtelep

A járműtelep építési tenderének nyertese, Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos veje, Homlok Zsolt cége, jelentős költségkiegészítést kapott a kormánytól..
Ökumenikus imahét Vásárhelyen

Ökumenikus imahét Vásárhelyen

Vasárnaptól nyolc napon át közösen imádkoznak a magyarországi egyházak a Krisztus-hívők egységéért. Vásárhelyen is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez. Napi liturgiák.
Vásárhelyi írónő új könyve

Vásárhelyi írónő új könyve

Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.