Házon kívülTermőföldért gyereket?

2011. május 23., hétfő
 
Termőföldért gyereket?

Ősszel indul a demográfiai földprogram – ezt Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára mondta Szekszárdon, s nem jelent mást, minthogy a fiatal, gyermeket nevelő, vagy vállaló házaspárok állami termőföldre tehetnek szert igen jutányos körülmények között.

 

 

 

Ősszel lejár csaknem 400 hektár állami földterület bérleti szerződése, így lesz arra lehetőség, hogy e területeke terhére elinduljon a fiatal házasokat segítő demográfiai földprogram. Vagyis a gyermeket vállaló gazdálkodni akaró házaspároknak az állam igen kedvezményes körülmények között biztosítana termőföldet. Igazából őszre derül ki az is, hogy az állam milyen földterületeket birtokol, ugyanis a Nemzeti Földalapnak augusztus 31-ig kell elkészítenie azt a kimutatást, amelyből kiderül, hogy az állami földeket kik, milyen feltételekkel használják. (Ezt előbb tavaly év végére, majd 2011 elejére ígérte a tárca.)

Ángyán József bejelentette, hogy az államnak van lehetősége arra, hogy visszavegye egyes, számára kedvezőtlenül kötött szerződések esetén a bérbe adott földterületeket. Ugyanakkor annak sincs akadálya, hogy földet hosszú távra, igen kedvezményesen bérbe adjon egyes termelői köröknek. Ilyen lehet az az eset, amikor vidéken letelepedő és gazdálkodó fiatal házasok 25 vagy 50 évre kedvezményes, örökölhető földbérletet kaphatnak, amennyiben két vagy három gyermeket vállalnak.

 
 
Forrás: szabadfold.hu
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 6. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 6. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve

Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve

Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
Előadássorozat indult az Emlékpontban

Előadássorozat indult az Emlékpontban

A vészkorszak embermentő asszonyainak tevékenységét mutatja be a hódmezővásárhelyi Emlékpont új sorozata.
Két érmes helyezés Bécsben

Két érmes helyezés Bécsben

Az idei első versenye rögtön egy nagy nemzetközi megmérettetés volt a Máté Taekwondo számára. Február 8-án Bécsben rendezték meg a 6. Austrian Open Poomsae-t.
 

És ezt már olvasta?

Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei
Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei Az Óbudai Kulturális Központ San Marco Galériájában 21 díjazott alkotó egy-egy műve március 6-ig tekinthető meg.
 
Helyzetkomikumok sora a színpadon
Helyzetkomikumok sora a színpadon Akár a tévedések vígjátéka is lehetett volna a BFMK színpadán az előadás, csak Shakespeara helyett az olaszok kedvelt vígjátékírójának, Camolettinek a tollát dícsérte.
 
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán Szerelmes vásárhelyi költők a BFMK-ban. A szerelem ezer arcát villantotta fel a Bessenyei Színkör a Valentin-napi zenés-verses irodalmi estjén.
 
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál A Szikáncs és Földeák közötti útszakaszon több súlyos baleset történt az elmúlt években. Ezúttal egy motoros vesztette életét.
 
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő Márky-Zay Péter: az önkormányzat igyekszik takarékosan gazdálkodni. Cseri Tamás: az üres kassza költségvetése. Szavaztak az idei költségvetésről.
 
Egy színes egyetem színes programsorozata
Egy színes egyetem színes programsorozata Április 6-a és május 17-e között Egyetemi Tavasz több száz programmal. Egyetemi színházak találkozója. 25. Őszi Kulturális Fesztivál. 95 éves egyetemi énekkar.
 
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen A házasság hetéhez kapcsolódó programsorozatban A páros életről való boldogságról címmel tartottak előadást a Németh László Városi Könyvtárban.