
Szeptember 13-án ismét Vásárhelyi Ízök Fesztiválja. A gasztronómiai esemény a dr. Rapcsák András sétálóutcán, a BFMK előtt és az Almáskertben lesz.
Gál Boglárka, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ főigazgatója a sajtónak elmondta, az elmúlt években az Ízök fesztiválja valódi közösségi élménnyé nőtte ki magát. A főzőcsapatok minden évben lelkesen készülnek, és húsznál több jelentkező várja a megmérettetést.
Idén az Ízök Fesztiválját a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület Gazdanapjával közösen rendezik.
A már hagyományos fesztivál célja a hódmezővásárhelyi és környéki főzés, sütés hagyományainak felkutatása és a mai igényekhez igazodó alkalmazása, illetve olyan, akár új ételek megismerése, melyek gyökere a vásárhelyi régióra jellemzőek. A napjainkban lendületesen fejlődő falusi és városi turizmus gasztronómiai irányú fejlesztése, a térség vendéglátó helyeinek kiváló vendégcsalogató kínálatának bővítése, a térségi ételek, ételsorok kialakításának lehetősége, térségi gasztronómiai kiadványok kiadása. Valamint a városunkra jellemző egyedi, speciális tárgyak, szokások, emlékek, személyek, művek felkutatása, bemutatása… vagyis mindent, ami vásárhelyi, vagyis „Vásárhelyikum”.