BulvárSzúnyogos hírek

2021. június 14., hétfő
 
Szúnyogos hírek

Az államilag végző az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a június 14-vel kezdődő héten is csak a vízparti részeken írtja a szúnyogot a megyében.

 

 

 

 

Friisítve június 16-án:

Az Önkormányzat tájékoztatása szerint június 21-én a napnyugtát megelőző 1,5 órában légi szúnyoggyérítésre kerül sor.

Mint arról már a Vásárhelyi Hírekben többször írtunk, légi szúnyoggyérítést kizárólag az országos tisztifőorvos engedélyével szabad végezni. A Katasztrófavédelem június 9-én tájékoztatta az vásárhelyi önkormányzatot. hogy Müller Cecília tisztifőorvos engedélyt adott légi szúnyogirtás elvégzésére. Az önkormányzat ezt követően intézkedett a szúnyogirtás megrendeléséről. Kérték a Katasztrófavédelemtől a légi gyérítést, de mivel ennek időpontja bizonytalan, akár későbbre is tolódhat, a jelenlegi helyzet súlyosságára tekintettel egyidejűleg egy privát céget bíztak meg, amely mintegy 4,5 millió forintért fogja egy alkalommal elvégezni a szúnyogirtást, június 21-én napnyugta idején.

=Érdemes megjegyezni, hogy hasonlóan elviselhetetlenül szúnyogos Szeged is, ahol szintén lépett az önkormányzat és 18 millió forintért légi és földi írtást rendelt, amit ezekben a napokban el is végeznek.)

 

Az irtás 9. hetében a múlt heti 200 hektár légi védekezés után, június 14-én 200, majd június 16-án 100 hektáron végeznek földi biológiai védekezést. Település - Eperjes (100 hektár) kivételével - továbbra sincs a tervezetben.

 

Azonban Hódmezővásárhelyen az Önkormányzat saját költségére megrendelte a szúnyogírtást. A város területén, földi kémiai védekezéssel június 16-án és 17-én az esti órákban, Mártély Üdülőterületén, szintén földi kémiai védekezéssel június 15-én és 18-án az esti órákban lesz.

Láthatóan és „érezhetően” jelentős késésben van a Katasztrófavédelem. A június első felében érkezett meleg és csapadék megtette a hatását.

Érdemes felidézni a tavaly júniusi cikkünket, amelyben az ideihez hasonló helyzetről írtunk: vagyis 2020-ban a Katasztrófavédelem települési menetrendjében több megyével együtt, június végéig még nem volt szúnyogírtás Csongrád-Csanád megyében. (Addig 10 megyében lévő településeken, összesen több mint 43 ezer hektáron volt védekezés. Április 30-tól kezdődően a legnagyobb részt a Duna vonalán található településeken végeztek irtást.)

 

Információink szerint a város megrendelte – a soron kívüli - légi szúnyogírtást, ennek időpontja még nem ismert.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk

Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk

Mindenki ismerte a hangját ebben az országban. Mindig tudta úgy fordítani a szót, hogy a feloldás, a harmónia az öröm felé menjen, az élet felé, afelé, ahogy érdemes.
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021

Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021

Ebben az évben is kitüntették azokat, akik tavaly bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. A díjazottak névsora.
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022

Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022

A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2021 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra

A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra

A június 7-vel kezdődő héten az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Csongrád-Csanád megyében egyelőre csak a vízközeli területen és az agglomerációban végez légi szúnyogírtást.
 
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Díszdiplomákat adtak át
Díszdiplomákat adtak át Október 22-én a díszközgyűlés keretében két pedagógus díszdiplomát kapott. Mindketten 65 éve szereztek diplomát.
 
Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen
Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen A koronavírus-járvány után bekövetkezett ingatlanpiaci korrekció Csongrád-Csanád megye ingatlanpiacának kínálati árait is pozitív irányba mozdította el.
 
Asztalosműhely és raktár égett a Rárósi úton
Asztalosműhely és raktár égett a Rárósi úton Hódmezővásárhelyen, a Rárósi úton október 19-én az esti órákban kigyulladt egy asztalosüzem épületének tetőszerkezete, valamint egy raktár. .
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 41. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 41. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Te mit halogatsz? Titkok a lakásban
Te mit halogatsz? Titkok a lakásban

Maga a halogatás nem használ, mivel bár passzívnak látszik, valójában erős ellenerők feszülésének eredménye, így hihetetlenül sok energiánkat emészti fel.

 
Teszt az egészséges táplálkozásról
Teszt az egészséges táplálkozásról

Már szinte unalmasak lehetnek a heti- és havilapok, vagy a különböző internetes oldalakon található tesztek sokasága, amelyek megmondják mit és hogyan…? Mi most egy teljesen egyszerű de hatékony teszttel bizonyítjuk be, hogy lehet másképpen is..!

 
Szégyenlős vagy, na de miért is?
Szégyenlős vagy, na de miért is?

Sok fiatal teszi fel önmagának a kérdést: Szégyenlős vagyok? Mennyiben térek el a normális emberektől? Voltaképpen olyan címke, melyet az ember maga akaszt a saját nya­kába.