Kultúra, oktatásSzépség show vásárhelyi sikerekkel

2014. március 20., csütörtök
 

Március 16-án Miskolcon a Generali Aréna Sportcsarnokában rendezték a „Kézműves Kupa 2014” Nemzetközi Meghívásos Fodrász, Kozmetikus, Műköröm-díszítő és építő Bajnokságot, valamint a Magyar Bajnokságot.

 

 


Több mint 420 versenyző vett részt a két megmérettetésen. Többek között szlovák, romániai, valamint osztrák versenyzők is Miskolcra látogattak. Ebben az évben is öt szakágban mérhették össze tudásukat a versenyzők: női fodrász, férfi fodrász, kozmetikus, műköröm-díszítő és építő versenyre került sor. A rendezvényt a közel 20 kiállító jóvoltából a szépészeti szolgáltatásokhoz kapcsolódó vásár, szakmai tanácsadás színesítette.

 

Hajas László nemzetközi mesterfodrász, a Magyar Fodrász-Kozmetikus Közhasznú Egyesület elnöke, a rendezvény egyik védnöke elmondta, a miskolci mindig is a legnagyobb volt az országos versenyek sorában.

A nagy hagyományú és szakmai szempontból is az egyik legmérvadóbb 12. alkalommal rendezett Kézműves Kupára a hódmezővásárhelyi Kalmár Zsigmond Szakképző tanulói is neveztek és dobogós, illetve előkelő helyezésekkel tértek haza.

 

A díjazott diákokat bemutató március 20-án tartott sajtótájékoztatón Hegedűs Zoltán a HISZ megbízott intézményvezetője a Vásárhelyi Híreknek elmondta, a sikerek három személy, Szőke Sándorné elméleti oktató,  valamint Meszlényi Tamásné és Cseh István gyakorlati oktatók nevéhez köthetők.

Tegyük hozzá, a diákok valamennyien az Elegance Fodrásszalon gyakorló tanulói, aki közül néhány hete Nyíregyházán, a Szabolcs Kupa Nemzetközi Fodrász Kozmetikus, műkörömdíszítő és –építő, pedikűrös versenyen is szép helyezésekkel tették le a névjegyüket a szépségipar jövőbeli vásárhelyi szakemberei.

„Jelentős a motivációs ereje ezeknek a megmérettetéseknek. Diákjaink szép sikerei  egyértelműen a duális képzésünk eredményességét bizonyítja, ugyanakkor a fiatalok számára perspektívákat is mutatnak a versenyek”- fejtette ki Hegedűs Zoltán.

 

Eredmények:


Halál Gina I. helyezés  (Utcai konty)

 

Orosz Orsolya I. helyezés (Menyasszonyi stiletto)

 

Fazekas Réka II. helyezés (Férfi trend szárítás)

                        II. helyezés összetett

 

Dzadik Damján Bennó II. helyezés (Full fashion férfi)

 

Kakuszi Katalin II. helyezés (Barokk műköröm díszítés)

 

Csikai Rita, Katona Ádnes, Prágai Judit  IV. helyezés (’Tiétek a pálya’ csapatverseny)

 

Balogh Beáta VI. helyezés (Szalon köröm építés)

 

Stengl Adrienn VI. (Nyitott haj)

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy nem mindennapi koncert

Egy nem mindennapi koncert

Szerda délelőtt a Szabadság téri óvoda termeit Brahms Magyar táncok, Monti csárdás és míves cigányzene hangjai töltötték be. Az ovisoknak élőben zenélt az ország egyik legfelkapottabb cigányzenekara.
Tavaszi méregtelenítés

Tavaszi méregtelenítés

Az egyik legjobb módja a megtisztulásnak, ha egy komplett méregtelenítő kúrába kezdünk! Ötletek.

Ismét jegyzőt keres Hódmezővásárhely

Ismét jegyzőt keres Hódmezővásárhely

Karsai Éva a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal szerdai összapparátusi értekezleten jelentette be a döntését. Nyolc hónapja nevezték ki.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.
 
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat Tudományos munkássága kiemelkedő és maradandó, azonban a neve még a Vásárhelyről elszármazottak névsorában sem szerepelt.