Kék hírekSokszor próbálkoznak ugyanazok

2023. október 24., kedd
 
Sokszor próbálkoznak ugyanazok

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 23 esetben összesen 704 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke és Szeged, Hódmezővásárhely közigazgatási területén.

 

 

 

 

A Rendőrség által említett Vásárhely, mint köztudott Magyarország második legnagyobb területű települése, a 488 négyzetkilométeres területének déli széle alig 20 kilométerre van a határtól. Így gyakran előfordul, hogy a Rendőrség a határtól távolabb tartóztat fel migráns csoportokat, mint ahogy ez történt a hétvégén is.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, bangladesi, indiai, marokkói, orosz, pakisztáni, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Hozzá kell tenni, a naponta megjelenő statisztikák némileg félrevezetőek, mert a sikertelen átjutás után, ugyanaz a személy tovább próbálkozik, akár 10-12 alkalommal is.

 

Az kétségtelen, hogy elmúlt hetekben tízezrek próbálták átlépni Magyarország déli határát és a helyzet kezd eldurvulni, a kerítést naponta vágják át, az embercsempészek immár lőfegyverrel támadnak a rendőrökre.

 

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád vármegyében 11 esetben összesen 308 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

 
 
Forrás: CSCSMRFK
VH
 

Olvassa el ezt is!

Városi 1956-os megemlékezés

Városi 1956-os megemlékezés

Beszédet mondott a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöki posztját is betöltő Márki-Zay Péter polgármester és Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminiszere
A Kosársuli hazai pályán immár kettőből két sikernél tart

A Kosársuli hazai pályán immár kettőből két sikernél tart

Megvan a második Vásárhelyi Kosársuli-győzelem az NB I/B Zöld csoportjának 2023/2024-es szezonjában.
Megpályázták - megnyerték

Megpályázták - megnyerték

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa közleménye szerint a Rádió7 újabb 10 évre megkapta a frekvenciaengedélyt.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...