SportA Kosársuli hazai pályán immár kettőből két sikernél tart

2023. október 22., vasárnap
 
A Kosársuli hazai pályán immár kettőből két sikernél tart

Megvan a második Vásárhelyi Kosársuli-győzelem az NB I/B Zöld csoportjának 2023/2024-es szezonjában.

 

 

 

 

 

 

Vuk Pavlovic csapata október 20-án este hosszabbítás után győzte le az újonc Százhalombattát, így hazai pályán immár kettőből két sikernél tart.

A százhalombattaiak nem készülhettek jó előjelekkel a meccsre, hiszen mind a négy találkozójukat elveszítették az idényben, a Kosársuli viszont ismét a soraiban tudhatta a Dávid Kornél Akadémia ellen bokasérülés miatt hiányzó Bálintot, valamint - először a szezonban - a vakbélműtétjét követően felépülő Kelement.

Az első negyed elején rögtön 7-2-vel kezdtek a vendégek a magasságbeli fölényét kihasználó Láncos és Kovács kosaraival, majd ugyan feljebb zárkózott a Vásárhely (köszönhetően például Kelemen triplájának, aki rögtön a szezonbeli első hárompontos kísérletét értékesítette), a negyed vége ismét az övék volt - Seregély triplája után Knyur büntetői állították be a 11-15-ös eredményt.

Vuk Pavlovic igyekezett változtatni, Kass, Knyur és Bálint pontjaival meg is fordította az állást a Kosársuli a második negyed elején (17-15), ám ekkor ismét nagyon sültek a százhalombattai kezek, Kovács, Molnár és Várbíró is dobott egy-egy triplát.

Ami a nagyszünet után úgy tűnt, sikeresen alakul. A hajrához közeledve úgy tűnt, a megszerzett előny győzelmet ér a vásárhelyi csapatnak, pláne azok után, hogy Kass tripláját Borbáth kosara követte (61-54 a 37. perc elején). A Százhalombatta Várbírónak köszönhetően lőtávolon belül maradt, ám két perccel a vége előtt Balogh süllyesztett el egy hármast a gyűrűben.

A 64-64-el jöhetett az öt perc hosszabbítás, hasonló izgalmakkal, de végül a Kosársuli 72-70-re nyert.


NB I/B Zöld csoport, 5. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Százhalombattai KSE 72-70 - hosszabbítás után (11-15, 17-16, 19-20, 17-13, 8-6)

Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Téczely, dr. Danka, Nagy


Kosársuli: Borbáth 9/3, Balogh 10/6, Pinnyey 10, Bálint 13, Megyesi -
Cserék: Kelemen 14/9, Knyur 6, Kass 5/3, Bősz 5/3
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Százhalombatta: Kövér 7/6, Rácz 2, Kovács 24/9, Tóth 4/3, Láncos 9
Cserék: Várbíró 15/6, Seregély 6/6, Molnár 3/3, Montai -, Bene -
Vezetőedző: Drevenka Dávid


Vuk Pavlovic: "Gratulálok a csapatomnak és a Százhalombattának is, nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk, jó ellenfél volt! Az elején, főleg az első negyedben nagyon összezavartak minket az egészpályás letámadásukkal, nem olyan ritmusban támadtunk, ahogy szerettük volna és ahogy szoktunk, ezáltal a védekezés sem mindig úgy működött, és a lepattanókkal sem igazán boldogultunk, amikor a magas centerük volt a pályán. Aztán ahogy telt az idő, egyre jobban megtaláltuk a megoldásokat, akármilyen felállással is voltak. Küzdöttünk, hajtottunk, és ez végül hosszabbításos győzelmet ért nekünk. Nehéz heteken vagyunk túl, több játékos is sérülésből tért vissza és néhányan sérülten vállalták a játékot, de nagyon szerettük volna megnyerni a mérkőzést. Örülök, hogy ez összejött, büszke vagyok a csapatra."

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megpályázták - megnyerték

Megpályázták - megnyerték

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa közleménye szerint a Rádió7 újabb 10 évre megkapta a frekvenciaengedélyt.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Az ismeretek hiánya is zavarossá tette a vizet

Az ismeretek hiánya is zavarossá tette a vizet

A Kopáncsi artézi kút körül a Facebookon nemrég ellenőrizetlen adatok jelentek meg, és ahogy lenni szokott, sokan készpénznek veszik, ami ott megjelenik.
Elstartolhat az építkezés

Elstartolhat az építkezés

Az egykori DÉMÁSZ központ helyén épülő honvéd középiskolát és kollégiumot két év alatt kell megépítenia a tendernyertes budapesti Épkar Zrt-nek.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...