SportA Kosársuli hazai pályán immár kettőből két sikernél tart

2023. október 22., vasárnap
 
A Kosársuli hazai pályán immár kettőből két sikernél tart

Megvan a második Vásárhelyi Kosársuli-győzelem az NB I/B Zöld csoportjának 2023/2024-es szezonjában.

 

 

 

 

 

 

Vuk Pavlovic csapata október 20-án este hosszabbítás után győzte le az újonc Százhalombattát, így hazai pályán immár kettőből két sikernél tart.

A százhalombattaiak nem készülhettek jó előjelekkel a meccsre, hiszen mind a négy találkozójukat elveszítették az idényben, a Kosársuli viszont ismét a soraiban tudhatta a Dávid Kornél Akadémia ellen bokasérülés miatt hiányzó Bálintot, valamint - először a szezonban - a vakbélműtétjét követően felépülő Kelement.

Az első negyed elején rögtön 7-2-vel kezdtek a vendégek a magasságbeli fölényét kihasználó Láncos és Kovács kosaraival, majd ugyan feljebb zárkózott a Vásárhely (köszönhetően például Kelemen triplájának, aki rögtön a szezonbeli első hárompontos kísérletét értékesítette), a negyed vége ismét az övék volt - Seregély triplája után Knyur büntetői állították be a 11-15-ös eredményt.

Vuk Pavlovic igyekezett változtatni, Kass, Knyur és Bálint pontjaival meg is fordította az állást a Kosársuli a második negyed elején (17-15), ám ekkor ismét nagyon sültek a százhalombattai kezek, Kovács, Molnár és Várbíró is dobott egy-egy triplát.

Ami a nagyszünet után úgy tűnt, sikeresen alakul. A hajrához közeledve úgy tűnt, a megszerzett előny győzelmet ér a vásárhelyi csapatnak, pláne azok után, hogy Kass tripláját Borbáth kosara követte (61-54 a 37. perc elején). A Százhalombatta Várbírónak köszönhetően lőtávolon belül maradt, ám két perccel a vége előtt Balogh süllyesztett el egy hármast a gyűrűben.

A 64-64-el jöhetett az öt perc hosszabbítás, hasonló izgalmakkal, de végül a Kosársuli 72-70-re nyert.


NB I/B Zöld csoport, 5. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Százhalombattai KSE 72-70 - hosszabbítás után (11-15, 17-16, 19-20, 17-13, 8-6)

Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Téczely, dr. Danka, Nagy


Kosársuli: Borbáth 9/3, Balogh 10/6, Pinnyey 10, Bálint 13, Megyesi -
Cserék: Kelemen 14/9, Knyur 6, Kass 5/3, Bősz 5/3
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Százhalombatta: Kövér 7/6, Rácz 2, Kovács 24/9, Tóth 4/3, Láncos 9
Cserék: Várbíró 15/6, Seregély 6/6, Molnár 3/3, Montai -, Bene -
Vezetőedző: Drevenka Dávid


Vuk Pavlovic: "Gratulálok a csapatomnak és a Százhalombattának is, nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk, jó ellenfél volt! Az elején, főleg az első negyedben nagyon összezavartak minket az egészpályás letámadásukkal, nem olyan ritmusban támadtunk, ahogy szerettük volna és ahogy szoktunk, ezáltal a védekezés sem mindig úgy működött, és a lepattanókkal sem igazán boldogultunk, amikor a magas centerük volt a pályán. Aztán ahogy telt az idő, egyre jobban megtaláltuk a megoldásokat, akármilyen felállással is voltak. Küzdöttünk, hajtottunk, és ez végül hosszabbításos győzelmet ért nekünk. Nehéz heteken vagyunk túl, több játékos is sérülésből tért vissza és néhányan sérülten vállalták a játékot, de nagyon szerettük volna megnyerni a mérkőzést. Örülök, hogy ez összejött, büszke vagyok a csapatra."

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megpályázták - megnyerték

Megpályázták - megnyerték

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa közleménye szerint a Rádió7 újabb 10 évre megkapta a frekvenciaengedélyt.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Az ismeretek hiánya is zavarossá tette a vizet

Az ismeretek hiánya is zavarossá tette a vizet

A Kopáncsi artézi kút körül a Facebookon nemrég ellenőrizetlen adatok jelentek meg, és ahogy lenni szokott, sokan készpénznek veszik, ami ott megjelenik.
Elstartolhat az építkezés

Elstartolhat az építkezés

Az egykori DÉMÁSZ központ helyén épülő honvéd középiskolát és kollégiumot két év alatt kell megépítenia a tendernyertes budapesti Épkar Zrt-nek.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.