GazdaságKorszerű belgyógyászati és gyermekosztály épül

2021. szeptember 7., kedd
 
Korszerű belgyógyászati és gyermekosztály épül

A vidéki Magyarország legkorszerűbb belgyógyászati osztálya készül el jövő tavaszra a hódmezővásárhelyi kórházban - mondta Lázár János szeptember 6-án az egészségügyi intézmény bővítéséről tartott sajtótájékoztatón a helyszínen.

 

 

 

 

 

 

A térség országgyűlési képviselője közölte, a kórházban az eszköz, a humánerőforrás és tavasszal már az épített infrastruktúra is rendelkezésre áll ahhoz, hogy eredményes gyógyító munka folyjon.

Lázár János hangsúlyozta, a kormány látványosan támogatja a hódmezővásárhelyi kórház fejlesztését, a 3,9 millió eurós (mintegy 1,35 milliárd forint) uniós forrásból megvalósuló építési beruházáshoz 600 millió forint többlettámogatást nyújtott. (Erről ITT írtunk!)

 

Ezzel szemben - a város és az ország történetében példátlan módon - az önkormányzat anyagilag és politikailag sem segíti a kórház fejlődését - tette hozzá.

 

Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója elmondta, a kórház fejlesztése a szatmárnémeti Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Egyesülettel közösen elnyert, 9,266 millió eurós (mintegy 3,2 milliárd forintos) összköltségvetésű román-magyar Interreg pályázatnak köszönhetően valósulhat meg, jövő márciusra tervezett átadással.

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben többször írtunk, Hódmezővásárhelyen a 2016-ban elkészült szakrendelő épületének bővítése, pontosabban az emeletráépítés az eredeti tervekben is szerepelt. Az építkezéssel két, egyenként több mint ezer négyzetméteres szinttel, egy 34, illetve 35 ágyas gyermek- és belgyógyászati osztály működik majd. Egy-, két-, három-, valamint négyágyas kórtermeket alakítanak ki, melyek mindegyikéhez vizesblokk kapcsolódik. A gyermekosztályon lehetőség lesz az édesanyák bent alvására is.

 

A népegészségügyi szűréseket teszi hatékonyabbá egy 3D-s emlődiagnosztikai készülék, egy a bőr daganatos elváltozásainak korai felismerésére szolgáló gép, egy szív- és érrendszeri betegségek diagnosztikájára alkalmas ultrahang- és EKG-berendezés, valamint egy a tüdődaganatok korai észlelését segítő komputertomográf (CT), melyeket szintén a projekt keretében vásárolt a kórház – mondta Kallai Árpád.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Tűzifa vásárlás okosan

Tűzifa vásárlás okosan

Ismét aktuális. Néhány tanács, mire kell vigyázni, ha házaló kereskedők, vagy internetes hirdetésekben, illetve ingyenes újságokban kínálnak megvételre olcsó tüzelőt.
Idén több az első évfolyamos hallgató

Idén több az első évfolyamos hallgató

Az SZTE Mezőgazdasági Karán közel 200 hallgató kezdheti a tanulmányait. Az egyetem dolgozóinak még nincs munkaszerződése.
Önkéntes katonai szolgálat a felsőoktatásba készülő fiataloknak

Önkéntes katonai szolgálat a felsőoktatásba készülő fiataloknak

Akár 64 felvételi pluszpontot is kaphatnak azok, akik vállalják az Önkéntes Katonai Szolgálatot, a Magyar Honvédség közelmúltban létrehozott új szolgálati formáját.
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.