KözéletSignum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné

2023. március 15., szerda
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné

A közgyűlés döntése értelmében Signum Urbis Honorantis azaz A Város Megbecsülésének Jele kitüntetést idén Szabó Gáborné címzetes igazgatónak adományozta.

 


 

 


 

A díjat a közgyűlés, kiemelkedő szakmai tudása, a város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, valamint hozzájárult a város kapcsolatainak, jó hírnevének kiterjesztésében és növelésében

 

Szabó Gáborné főiskolai tanulmányai befejezése után a volt Nagy Sándor utcai Általános Iskolában – amely ma Aranyossy Ágoston nevét viseli – kezdett dolgozni. Munkaviszonyának 39 évéből 21 évig volt intézményvezető, mely egyedülálló időtartam ebben a beosztásban. Vezetése alatt indult az oktatás feltételeinek korszerűsítése a gyógypedagógia területén: bevezette a mindmáig működő terápiás célú úszás és lovaglás oktatást. Egyetemen oktatta a leendő gyógypedagógusokat.

Elindította az évente megrendezett jótékony célú kulturális est sorozatot, olyan vendégművészekkel, mint Antal Imre, Pécsi Ildikó, Lukács Sándor.

Művészetek iránti vonzódását két könyv társszerzőjeként kamatoztatta, ahol lírai novellákkal és fotókkal mutatkozott be: Hódolat Vincent Van Goghnak (2003) és Karácsony, babaház (2006)

Alapító tagja a 25 éves fennállását ez évben ünneplő hódmezővásárhelyi Rotary Clubnak.

Két alkalommal volt klubelnök. Munkálkodott azon, hogy a szervezet ténylegesen segítse a hátrányos helyzetű középiskolás fiatalok továbbtanulását, az Észak utcai óvoda szépítését, játékeszközeinek javítását.

Megkapta a Paul Harris és a Szent-Györgyi Albert díjat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda

Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda

Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat

Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat

Tudományos munkássága kiemelkedő és maradandó, azonban a neve még a Vásárhelyről elszármazottak névsorában sem szerepelt.
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin

Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin

Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen

Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen

Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.