KözéletSignum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné

2023. március 15., szerda
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné

A közgyűlés döntése értelmében Signum Urbis Honorantis azaz A Város Megbecsülésének Jele kitüntetést idén Szabó Gáborné címzetes igazgatónak adományozta.

 


 

 


 

A díjat a közgyűlés, kiemelkedő szakmai tudása, a város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, valamint hozzájárult a város kapcsolatainak, jó hírnevének kiterjesztésében és növelésében

 

Szabó Gáborné főiskolai tanulmányai befejezése után a volt Nagy Sándor utcai Általános Iskolában – amely ma Aranyossy Ágoston nevét viseli – kezdett dolgozni. Munkaviszonyának 39 évéből 21 évig volt intézményvezető, mely egyedülálló időtartam ebben a beosztásban. Vezetése alatt indult az oktatás feltételeinek korszerűsítése a gyógypedagógia területén: bevezette a mindmáig működő terápiás célú úszás és lovaglás oktatást. Egyetemen oktatta a leendő gyógypedagógusokat.

Elindította az évente megrendezett jótékony célú kulturális est sorozatot, olyan vendégművészekkel, mint Antal Imre, Pécsi Ildikó, Lukács Sándor.

Művészetek iránti vonzódását két könyv társszerzőjeként kamatoztatta, ahol lírai novellákkal és fotókkal mutatkozott be: Hódolat Vincent Van Goghnak (2003) és Karácsony, babaház (2006)

Alapító tagja a 25 éves fennállását ez évben ünneplő hódmezővásárhelyi Rotary Clubnak.

Két alkalommal volt klubelnök. Munkálkodott azon, hogy a szervezet ténylegesen segítse a hátrányos helyzetű középiskolás fiatalok továbbtanulását, az Észak utcai óvoda szépítését, játékeszközeinek javítását.

Megkapta a Paul Harris és a Szent-Györgyi Albert díjat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda

Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda

Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat

Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat

Tudományos munkássága kiemelkedő és maradandó, azonban a neve még a Vásárhelyről elszármazottak névsorában sem szerepelt.
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin

Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin

Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen

Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen

Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A válság ellenére még mindig növelhetjük megtakarításainkat
A válság ellenére még mindig növelhetjük megtakarításainkat Míg az uniós átlag 10 százalék volt januárban, addig Magyarországon – több mint 15 százalékponttal magasabb – 25,7 százalékra tehető a pénzromlás mértéke.
 
Két pontos vereség
Két pontos vereség A KTE-Duna Aszfalt U23 ellen lépett pályára március 11-én este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában.
 
Ismét jegyzőt keres Hódmezővásárhely
Ismét jegyzőt keres Hódmezővásárhely Karsai Éva a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal szerdai összapparátusi értekezleten jelentette be a döntését. Nyolc hónapja nevezték ki.
 
Irány a Szakma Sztár Fesztivál
Irány a Szakma Sztár Fesztivál Vásárhelyi továbbjutók is vannak a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny előválogatójában. A szakmát tanuló diák számára inspiráló megmérettetés mindkettő.