SportRemek Kosársuli meccsek, sajnos zárt kapukkal

2020. december 7., hétfő
 
Remek Kosársuli meccsek, sajnos zárt kapukkal

Kettős győzelem született az NB I/B Zöld csoportjában. Mostani ellenfelüket megelőzve holtversenyben harmadikok  a tabellán! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzetesen nagyon nehéz meccsekre volt kilátás szombaton az NB I/B Zöld csoportjában. Az az Újpest érkezett ugyanis a Hódtói Sportcsarnokba, akiknek U20-asai hibátlanul, nyolcból nyolc győzelemmel álltak a játéknapot megelőzően a tabella élén, míg a korábbi válogatott játékosokkal is tarkított felnőttcsapat a bajnokság egyik, ha nem a legjobb erőkből álló alakulatának számít.

Ennek ellenére a 88-as szám bűvöletében hibátlan szombat estét produkáltunk, amiben csak azt sajnálhattuk, hogy közönségünk nem lehetett jelen. U20-asaink az első perctől az utolsóig tökéletesen fegyelmezett és remek játékkal mattolták a lilákat, akik az első percben vezettek először és utoljára. A szoros első negyedet követően a második negyed döntötte el a mérkőzés sorsát: tíz perc alatt mindössze tizenkét pontot szórt az ellenfél, miközben Tóth Tamás együttese például egy 12-0-s rohammal rukkolt elő. Az 53-31-es félidőt követően ugyan helyenként közelebb zárkóztak a vendégek, ám a hajrára ismét kinyílt az olló, és végül magabiztos fölénnyel 88-72-re nyertünk! A sikerből legeredményesebbként Bodócsi Benjámin 20 ponttal vette ki a részét, míg Nemanja Acimovic és Varga Ákos egyaránt dupla-duplát ért el. A tabellán maradtunk a harmadik helyen, immár az egyedüliként hibátlan, a járványhelyzet miatt eddig mindössze négy meccset játszó Óbuda az éllovas.

NB I/B U20 Zöld csoport, 11. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Újpest-MT 88-72 (24-19, 29-12, 13-24, 22-17)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Czékmán Cs., Bartucz Cs.


Kosársuli: Varga Á. 14/3, Kozma P. 3/3, Filak L. 7/6, Németh Zs. 7, Acimovic N. 19
Cserék: Bálint E. 11/3, Bodócsi B. 20/9, Knyur S. 5/3, Megyesi D. 2
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: "Győzelemre készültünk az eddig veretlen, bajnokaspiráns Újpest ellen, ami egy magas intenzitású és színvonalú rangadón sikerült is. Az ellenfelünk nagyon jó szerkezetű társaság és jó kosárlabdát játszik, de megtaláltuk a gyengébb pontjaikat, ezeket okosan ki is használtuk. Az első félidőben extázisban pattogtatott a csapatom, szinte hiba nélkül teljesítettünk. A Megyeri Tigriseket dicséri, hogy a harmadik negyedben még vissza tudtak jönni a meccsbe és nem adták fel, de a biztos előnyünk tudatában taktikusan hoztuk le a negyedik negyedet. Nálam mind a kezdőcsapat, mind a padról érkezők őrült nagy melót tettek bele a közösbe és a harmadik negyedet leszámítva úgy gondolom, teljesen megérdemelten nyertük meg ezt a kiélezett összecsapást talán túlzott különbséggel is. Ezekből a meccsekből lehet a legtöbbet tanulni, gratulálok mindkét gárdának a mutatott játék és hozzáállás miatt! Kiemelném még a magas szintű játékvezetést is, nehéz meccset hoztak le rendkívül korrekt módon. Három mérkőzésünk lesz még ebben a naptári évben, óriási siker lenne zsinórban tíz bajnokit megnyerni, de ez a legfőbb célunk."

 

A felnőttek mérkőzése az év egyik legjobb és legkeményebb összecsapását hozta. A Zöld csoport nagy esélyesének számító fővárosiak Cegléden és Bonyhádon kikaptak ugyan, de a Tiszaújváros, a DEAC és legutóbb a Győr otthonában is magabiztos játékkal győztek, és annak ellenére várhatták önbizalommal a mieink elleni találkozót, hogy egyik legjobbjuk, Csaba György ezúttal nem állt Surmann Gábor rendelkezésére. Ismerősökből így sem volt hiány, a 90-szeres magyar válogatott Horváth Ákos, a világ egyik legjobb 3x3-as kosarasának számító Tomislav Ivosev, valamint a nyáron a Vásárhelyről Újpestre igazoló Kelemen Balázs is pályára lépett.

 

A Perák Denist ezúttal is nélkülöző Kosársuli nem ijedt meg a feladattól és az ellenféltől, vezetőedzőnk várakozásainak megfelelően egytől egyig mindenki felvette a harcot, és végig remekül, nagyon masszívan kosárlabdázott, ennek pedig meglett a jutalma is. A nem akármilyen csata az első másodperctől az utolsóig magas színvonalat és gyors tempót hozott: már az első negyed nagy adok-kapokkal indult, ehhez kellett két Béres Nándor-villanás egy bravúros 8-2-es kezdéssel vásárhelyi részről. Az Újpestnek nem sok kellett, hogy belelendüljön és szorosabbra zárja védekezését, de Ivosev és Horváth vezényletével úgy vették át egyre inkább a kezdeményezést, hogy a mieink szép összjátékokkal és sikeres egy-egyezésekkel végig lőtávolon belül maradtak. Noha a 9. percben volt, hogy tíz ponttal mentek a vendégek (16-26), ám a negyed legvége Varga Zalán triplájával és Bodócsi ziccerével a Kosársulié lett (21-26).


A második negyed furcsa játékvezetői ítéletekkel és a megingathatatlannak tűnő Ivosev remeklésével indult, ám Tóth Tamás kellően jól rotálta a csapatot, a támadójáték mellett pedig a védekezésben is megtaláltuk az ellenszert. A 17. percben az extrán dobó Varga Zalán ketteseivel öt pontra zárkóztunk, majd a 8-0-val záruló szériát Rostás Imre és Vuk Pavlovic kosarai tették teljessé - hiába kért időt az Újpest, a félidőre 42-41-es vásárhelyi vezetéssel vonultak a felek.

 

Az ihletett állapot a szünet utánra sem fogyott el, sőt! Varga Ákos hárompontosa adta meg az alaphangot a harmadik negyedhez, ahol abszolút fej-fej mellett haladtak a felek: hol a Kosársuli, hol az Újpest vezetett. A mieink egyéni és csapaterejét mutatja, hogy a tíz perc alatt hét különböző játékos is eredményes volt, a látványos megoldások mellett pedig nem ismertünk elveszett labdát. A vendégek Horváth rutinjában, Ivosev erejében és a belelendülő Mészáros Bencében bízhattak, ám ez végül kevésnek bizonyult a hajrára nézve. Az utolsó negyednek 64-60-nal mentek neki a csapatok.

A feszült hangulatban az edzők és a kispadok is ezer fokon együtt éltek a játékkal, az olykor érdekes ítéleteket hozó játékvezetők jó néhány technikait és sportszerűtlent is kiosztottak, mindez azonban mit sem vett el a színvonalból. Egészen a 35. percig úgy tűnt, egyik csapat sem tud elhibázni egy támadást sem, ám ekkor a mieink megtalálták büntetődobó-formájukat, az egy-egyekben és a palánk alatt verhetetlenek voltak, az újpestiek apró hibáit pedig könyörtelenül kihasználták. Molnár Bence, Bálint Erik és Varga Ákos pontjai, valamint Tóth Tamás remek érzékű edzői húzásai repítették a csapatot, az utolsó két percre érve ez azonban nagyon minimális, 81-79-es előnyt jelentett. A nüanszok mellett végül az döntött, hogy az utolsó öt támadásunk mindegyike hibátlanul fejeződött be, ezzel szemben a taktikai időkérés-csatában alulmaradó újpestieknél a távoli dobások kimaradtak, Kelemen Balázs technikai foultja pedig megpecsételte a sorsukat. A kemény rangadó Bálint kettesével, majd Molnár büntetőivel zárult a mi részünkről, így még az is belefért, hogy Ivosev sikeres triplát dobjon az utolsó másodpercben: 88-86-ra nyertünk!  A lilákkal minden statisztikai mutatóban felvettük a versenyt, hét játékosunk is tíz fölötti VAL-értékkel zárt, és mind a kilenc pályára lépőnk szívvel-lélekkel hajtott. Mostani ellenfelünket megelőzve holtversenyben harmadikok vagyunk a tabellán!

 


NB I/B Zöld csoport, 11. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Újpest-MT 88-86 (21-26, 21-15, 22-19, 24-26)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Gál, dr. Oláh, Drenyovszki

Kosársuli: Molnár 19, Varga Á. 16/6, Béres 6, Pavlovic 7, Bálint 13
Cserék: Acimovic 2, Varga Z. 17/3, Rostás 6, Bodócsi 2
Vezetőedző: Tóth Tamás

Újpest: Horváth 23/12, Mészáros 18/12, Micev 1, Varga 10, Ivosev 30/6
Cserék: Kelemen 2, dr. Franczva -, Pollák 2, Ipacs -
Vezetőedző: Surmann Gábor

Tóth Tamás: "Egyetlen dolgot sajnálok, hogy nem láthatta a közönségünk ezt a derbit, ritkán játszunk ekkora meccset! Szeretnék mielőbbi felépülést kívánni az újpesti hiányzóknak, valljuk be őszintén, teljes kerettel klasszisokkal jobbak nálunk. A Mészáros-Horváth-Ivosev tengely tarthatatlan volt számunkra, a többi játékost 15 ponton tudtuk tartani! Kis szerencsével nyertünk, de ezért kőkeményen megdolgoztunk! Rutinosabb csapatot győztünk le a szívünkkel, de a realitások talaján kell maradnunk. Véleményem szerint a komplett Újpestet senki sem tudja majd legyőzni, kollégám kiváló munkát végez náluk."

 

Folytatás december 12-én, szombaton, amikor is a Békés látogat dupla dél-alföldi rangadóra a Hódtóiba.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

A két pont a végső elszámolásnál hiányozhat majd

A két pont a végső elszámolásnál hiányozhat majd

Nem sikerült győzelemmel zárnia az őszi szezont a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as csapatának, gól nélküli döntetlennel zárult az év.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
...csönget egy picit

...csönget egy picit

Működési próbákat tartanak a tram train városi vonalán. Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt cége építi a tram train remízt. Februárban érkezik az első szerelvény.
Micimackó nem tehet róla!

Micimackó nem tehet róla!

Ilyen időben szívesen kortyolgatunk forró teát, ám kellemetlen tüneteket is tapasztalhatnak, azok akik virágporra allergiásak és mézet fogyasztanak.

 

És ezt már olvasta?

Családi események 2021. 30. hét
Családi események 2021. 30. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt Nemrég kiderültek a felvételi ponthatárok, így kezdetét vette az őrült hajsza a jobbnál jobb albérletekért. Vásárhelyről és környékéről is több százan vadásznak.
 
Bízzunk az állatok megérzéseiben
Bízzunk az állatok megérzéseiben Gyanúsnak kell tekinteni például, ha a csirkék ahelyett, hogy csipegetnék élelmüket, a fák tetejére repülnek, a varangyos békák pedig csoportosan vonulni kezdenek.

 
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon?
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon? Problémát jelenthet az is, hogy a szülők elhanyagolják a csemetéiket, mert számukra fontosabb a saját okostelefonjuk, s természetesen mindezt látják, érzékelik a gyermekek.
 
Hűségért kedvezményes illúzió
Hűségért kedvezményes illúzió Azt is tudják, mi az alsógatyánk mérete, cserébe sokszor azt a terméket kapja, amit egy szimpla leárazás eredményeként egyébként is megkapna.
 
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot!
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot! Évente közel 1000 melanomás megbetegedést regisztrálnak hazánkban. Köztudott, hogy az UV sugárzás nagymértékben növeli a betegség kialakulásának lehetőségét.
 
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni Közel annyi halálos áldozatot követel az otthonainkban lévő szennyezett levegő, mint ahányan az utakon életüket vesztik. A kutatók harci ideggázként használt vegyületet is találtak már a konyhák levegőjében.