Kultúra, oktatásPótfelvételi a Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi karára

2013. július 30., kedd
 
Pótfelvételi a Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi karára

Jelentősen nőtt az érdeklődés az agrárpályák iránt: idén a vásárhelyi Mezőgazdasági Karon 30 százalékkal többen kezdik tanulmányaikat az alapképzésben és a felsőoktatási szakképzésben, mondta Horváth József dékán a Vásárhelyi Híreknek.

 

Képünkön a Mezőgazdasági kari  "gólyák" egy csoportja (Fotó:VH)

 

 

"A Mezőgazdasági Kar olyan szerencsés helyzetben van, hogy a 2013. évi általános eljárás ponthúzása után a tavalyinál jóval több hallgatót vettünk fe. Alapképzésre 61 főt, felsőoktatási szakképzésre pedig 52 főt és így  a kar minden szakot mind a két  tagozaton, tehát nappali és levelező tagozaton elindítja,"  nyilatkozta a kar dékánja.

Mint ismeretes a Mezőgazdasági Kar épülettömbje, a kollégiummal Hódmezővásárhely belvárosában van. Évek óta igény szerint valamennyi nappali tagozatos hallgatója számára - finanszírozási formától függetlenül - kollégiumi elhelyezést biztosítanak 3 ágyas kollégiumi szobákban. A Kar területén és a kollégiumban wifi rendszer van, de ingyenesen használhatók a számítógépek a kollégium előterében. Saját éttermében naponta többféle menüből lehet választani. A kollégium udvarában parkolót és zárt kerékpártárolót alakítottak ki. Az épület előtt van a helyi és távolsági busz megállója, a vasútállomás pedig néhány perc alatt elérhető. Tornaterem, szabadtéri sportpálya és kondicionáló terem várja a sportolni vágyókat.

 

SZTE-Mezőgazdasági Kar

Pótfelvételire meghirdetett nappali képzések

 

Alapképzési szakok                 Képzési idő    7 félév (1)  

 

Képz.

szint

Munka-

rend

Fin.

forma

Választható szak

Önköltség (félév)

A

N

K

mezőgazdasági mérnöki (2)

175 000 Ft

A

N

K

vadgazda mérnöki

175 000 Ft

 

Felsőoktatási szakképzési szakok szakiránnyal                 Képzési idő    4 félév (1)  

 

Képz.
szint

Munka-
rend

Fin.
forma

Választható szak

Önköltség (félév)

F

N

K

állattenyésztő mérnök [ménesgazda]

140 000 Ft

F

N

K

állattenyésztő mérnök [szarvasmarha-tenyésztő]

140 000 Ft

F

N

K

kertészmérnök

140 000 Ft

F

N

K

környezetgazdálkodási agrármérnök [környezetgazdálkodási]

140 000 Ft

F

N

K

mezőgazdasági mérnök (6)

140 000 Ft

 

Részidős képzések/Levelezős képzések

 

Alapképzésben meghirdetett szakok                Képzési idő    7 félév (1)  

 

Képz.
szint

Munka-
rend

Fin.
forma

Választható szak

Önköltség (félév)

A

L

K

mezőgazdasági mérnöki (2) (3)

175 000 Ft

A

L

K

vadgazda mérnöki (3)

175 000 Ft

 

Felsőoktatási szakképzési szakok szakiránnyal                      Képzési idő    4 félév (1)  

 

Képz.
szint

Munka-
rend

Fin.
forma

Választható szak

Önköltség (félév)

F

L

K

állattenyésztő mérnök [baromfitenyésztő] (3)

120 000 Ft

F

L

K

állattenyésztő mérnök [sertéstenyésztő] (3)

120 000 Ft

F

L

K

állattenyésztő mérnök [szarvasmarha-tenyésztő] (3)

120 000 Ft

F

L

K

kertészmérnök (3)

120 000 Ft

F

L

K

környezetgazdálkodási agrármérnök [környezetgazdálkodási] (3)

120 000 Ft

F

L

K

mezőgazdasági mérnök (3) (6)

120 000 Ft

 (1) A szakon 30 kredit értékű összefüggő szakmai gyakorlatot kell teljesíteni.

(2) Választható specializációk: agrárgazdasági és logisztikai,  kertészeti és növényvédelmi,  mezőgazdasági környezetvédelmi,  mezőgazdasági vállalkozói,  társállattenyésztői.

(3) A levelező munkarendű képzésben a hallgatók tanóráira tömbösítve, a szorgalmi időszak során 2 vagy 3 db egyhetes ciklusban, munkanapokon konzultációs jelleggel történik.

 (6) Választható specializációk: gyógynövény- és fűszernövény-termesztő és feldolgozó, ökológiai gazdálkodó, mezőgazdasági mérnök.

 

A pótfelvételi eljárás augusztus 12-ig tart, 5.000 Ft az eljárás díja és csak egyetlen önköltséges képzésre lehet jelentkezni. A Kar az önköltséget a jogszabály által előírt minimális összegben határozta meg.
Az e-felvételin történő jelentkezéssel egyidőben kell minden pontszámításhoz szükséges dokumentumot feltölteni. A jelentkezés végén a hitelesítő adatlapot ki kell nyomtatni, aláírni és postázni  a megadott címre.

Fontos: Csak egy szakra lehet jelentkezni és csak olyan személy jelentkezhet, aki nem nyert felvételt az alapeljárásban és nincs jogorvoslati kérelme bírálat alatt.

 Amennyiben az egyetemi hallgató a törvényi szabályozásnak megfelelően végzi tanulmányait, lehetőség van két lezárt félév után az önköltséges képzésről állami ösztöndíjas képzési formára történő átsorolásra.

Jelentkezni csak a www.felvi.hu honlapon az e-felvételin keresztül lehet, 2013. augusztus 12-ig.

További részletek a Kar honlapján: ITT!

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Albérletet keresel? Átverhetnek: íme néhány jótanács

Albérletet keresel? Átverhetnek: íme néhány jótanács

Hamarosan elkezdődődik a diákok albérletkeresésének időszaka, amikor felbolydul a főváros és az egyetemi városok bérlakás piaca és szinte alig marad kiadandó lakás.
Magyar mesterlövészek az afgán sivatagban

Magyar mesterlövészek az afgán sivatagban

A nagyrészt vásárhelyi katonákból álló Őr- és Biztosító Kontingens katonái Gepárd M1 rombolópuska páncéltörő gyújtó-lövedékeivel lőttek a a harcjárművekre.  Képekkel!
Természetismeret változatosan

Természetismeret változatosan

Kardoskút-Sóstó, Szarvas, kardoskúti Fehér-tó, Sziki-tavak, Csomorkányi Templomrom, Körösvölgyi Állatpark. Hat helyszin, érdekes programokkal
Helyi identitás a befőttesüvegben

Helyi identitás a befőttesüvegben

Az EU-s milliókból jutott a kovászos kenyér szakmai fortélyainak elsajátítására, vagy a gyümölcsök és zöldségek hagyományos tartósítási módszereinek megismerésére is.
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.