BulvárMagyar mesterlövészek az afgán sivatagban

2013. július 29., hétfő
 

Éleslövészeten vettek részt a Magyar Honvédség Kabul Nemzetközi Repülőtér Őr- és Biztosító Kontingens 2. váltásának katonái a repülőtértől 25 kilométerre található több négyzetkilométeres Afgán Katonai Kiképző Központban.

 

 

 

 

Mint ismeretes a nagyrészt vásárhelyi katonákból álló kontingens tagjai a repülőtér biztosítási feladataihoz alkalmazott páncélozott harcjárművekre szerelt M2-es toronyfegyverekkel szinten tartó lövészetet tartottak. Ilyen fegyverekkel a katonák a hazai felkészítés alatt és a műveleti területen megtartott lövészeten is gyakorolhattak már.

 

A mesterlövészek a magyar gyártású Gepárd M1 rombolópuska páncéltörő gyújtó-lövedékeivel lőttek az úgynevezett kemény célokra (használaton kívül helyezett harcjárművek), kiváló eredménnyel. A szakavatott kezekben tartott SZVD távcsöves puskákkal is legtöbbször a - több száz méterre elhelyezett - célok közepét érte a találat.

 
 
Forrás: MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

A nagy labdapattogtatás napja

A nagy labdapattogtatás napja

Az ország legjobb utcai kosarasai ismét összecsapnak Hódmezővásárhelyen, Fekete István és Bán Viktória valamint segítőik kitűnő és lelkes szervezőmunkájának köszönhetően.
Albérletet keresel? Átverhetnek: íme néhány jótanács

Albérletet keresel? Átverhetnek: íme néhány jótanács

Hamarosan elkezdődődik a diákok albérletkeresésének időszaka, amikor felbolydul a főváros és az egyetemi városok bérlakás piaca és szinte alig marad kiadandó lakás.
Győzött a HLKC Kecskeméten

Győzött a HLKC Kecskeméten

Újabb fontos győzelmet szerzett a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A vége magabiztos, nyolcgólos vásárhelyi siker lett.

A magányosság csábítása

A magányosság csábítása

A facebook-on megkérdezett 10 vásárhelyi nőből 3 nem fél a magányosságtól. Az egyedülállók száma világszerte emelkedik, 2020-ra pedig világszerte 20 százalékkal nő majd az egyedül élők száma.

 

És ezt már olvasta?

Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban
Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban A történettudományi ülésen a forradalom szereplőinek, emlékezőinek, örököseinek és a kommunista hatalom viszonyát, az államszocializmus évtizedeitt mutatták be.
 
A Csepel Stadionban lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC
A Csepel Stadionban lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC A kapu előtti utolsó pillanatokban még nem sikerült a legjobb döntéseket és megoldásokat meghozni, így az Újpest nyert. Interjú Kandó Róberttel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 43. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 43. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen A tárlaton 120 művész, mintegy másfélszáz izgalmas anyagból és különleges technikával készült alkotása ad keresztmetszetet a visegrádi országok művésztelepeinek életéből.
 
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért Két év után megszületett az ítélet. Cikkünkben teljes egészében kirajzolódik a tragédia háttere. A részletekről nyilatkozott a Rendőrség.
 
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól Nagy Imre, Nátyi Róbert és Tóth Károly művészettörténészek hat írásban foglalják össze Tornyai életművét, amelyhez hatalmas mennyiségű fotóanyag kapcsolódik.
 
Holtversenyben a tabella élén
Holtversenyben a tabella élén A remek teljesítményhez társult egy szorosabb védekezés, a megszokott erős asszisztjáték, valamint az, hogy a csapat minden tagja hasznosan és jó játékkal rukkolt elő