SportParádés játékkal verték a Békést

2021. május 11., kedd
 
Parádés játékkal verték a Békést

A végéhez közeledik az NB I/B Zöld csoportjának 2020/21-es szezonja. Előnybe került a Kosársuli a párharcban.

 

 

 

 

 

 

A két feljutó kiléte már megvan - meglepetésre a két legkiemelkedőbb kerettel rendelkező csapat, a Cegléd és az Újpest is alulmaradt az elődöntőben, előbbit a Pápa, utóbbit az Óbuda múlta felül -, míg felnőttcsapatunk a Békés elleni meccsekkel zárja az idényt.

Ahhoz, hogy minden szempontból előnyből várhassuk a május 14-i visszavágót, a Gladiátorok békéscsabai otthonában kellett megtenni a fontos lépést. Jó emlékekkel várhattuk a találkozót, hisz a bajnokság során kettőből kétszer vertük meg dél-alföldi riválisunkat, legutóbb, március 20-án emlékezetes hosszabbításos sikert arattunk idegenben. Ezúttal sem adtuk alább a győzelemnél!

Egy fokkal jobban, az első percben 5-0-val, majd a sort folytatva 16-9-cel kezdett a vendéglátó, ez volt a legnagyobb különbség az egész mérkőzésen a hazaiak javára. Érdekes módon pont egy békési időkérés (az 5. percben, Rostás büntetőjénél, 16-10-es állásnál) kellett ahhoz, hogy elkezdjük a zárkózást – kezdőötösünk remek napot fogott ki, a palánk alatt hibátlan napot záró Acimovic, a dupla-duplázó, összesen 21 lepattanót (!) szedő Pavlovic és a végül 19 pontig jutó Varga Zalán kosaraival és lepattanóival kettőre közelítettük meg a hazaiakat, akiknek a negyed végére négy pont maradt meg az előnyükből (28-24).


A második tíz perc Bodócsi triplájával indult, majd Varga Ákos hármasánál, a 14. percben először vettük át a vezetést (33-35). Elöl és hátul is egyre élesedett a játékunk, jól büntetőztünk és védőlepattanóztunk, a palánk alatt pedig sikerült feltörni a békésiek védekezését. A hazaiak sem adták magukat, precízek voltak támadásban, így abszolút fej-fej mellett haladt a két csapat a szünetig. Pavlovic zsinórban három értékesített közelijére az előző idényben még a Kosársulinál szereplő Hargitai válaszolt, így 52-48 állt az eredményjelzőn a félidőben.


A pihenőt követően igazi triplapárbaj kezdődött, amiből mi jöttünk ki jobban: Varga Zalán, Krstic, majd Varga Ákos és Bálint is hintett egy-egy távolit, utóbbi büntetőjénél, a 25. percre pedig összejött az addigi legnagyobb differencia a javunkra (59-64). Ez volt az a pillanat egyben, ahonnan nem volt visszaút a Békésnek: a kritikusnak számító harmadik negyed főleg kritikus perceiben Acimovic, majd Varga Zalán és Bodócsi villant, ellenfelünk elpuskázta lehetőségeit, a lepattanókat rendre mi hoztuk el. Egy 7-0-s rohamot követően egy 6-0-s jött, ennek köszönhetően 11 pontra húztunk el (30. perc, 70-81), ezzel lényegében el is döntöttük a győzelem sorsát (72-81 a harmadik negyed végén).

A végjáték taktikai csatát hozott, hisz a kuparendszeres lebonyolítás miatt egyáltalán nem volt mindegy, milyen különbség alakul ki az utolsó dudaszóra. Amint a békésiek picikét közelebb jöttek, mindig akadt olyan Kosársuli-játékos, aki szerzett egy-egy labdát vagy kosarat és stabilizálta a tíz pont körüli fórt. Varga Ákos triplájánál, a 37. percben 13 ponttal mentünk, s noha Krstic vezetésével ebből picit faragni tudott a vendéglátó, a vége így is magabiztos, 98-90-es vásárhelyi siker lett. Plusz nyolcról, jó előjelekkel várhatjuk a visszavágót!

 

NB I/B Zöld csoport, a 7. helyért, 1. mérkőzés:

Békési SZSK-Vásárhelyi Kosársuli 90-98 (28-24, 24-24, 20-33, 18-17)

Békéscsaba, Evangélikus Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Varga, Vadász, Drenyovszki

 

Békés: Frikker 13, Krstic 25/12, Hargitai 19/9, Cvijin 7/3, Balog 6
Csere: Széphelyi 14/6, Olic 6/6, Karsai –
Vezetőedző: Balog Vilmos

Kosársuli: Varga Á. 17/9, Varga Z. 19/9, Bálint 14/3, Pavlovic 14, Acimovic 23
Csere: Rostás 3, Bodócsi 8/6
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

A visszavágót nézők előtt rendezhetjük május 14-én, pénteken 19 órakor.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 29. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 29. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Álmainak és képzeletének pillanatai kerülnek a képekre

Álmainak és képzeletének pillanatai kerülnek a képekre

Szabó Klára Petra Tornyai-plakettes képzőművész fogadta a látogatókat és tartott gondolatébresztő bemutatót Solo című egyéni kiállításán.
Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Ősszel rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napokat, valamint lesz Juhásztalálkozó is.
Utazási szokások változását hozhatja a tram-train

Utazási szokások változását hozhatja a tram-train

Egy tervezet szerint a busz- és a vasúti menetrend is jelentősen változhat a tram-train üzembe állításakor. Ez jócskán növelheti a kapacitás kihasználtságát.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 31. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért Újabb mosdófelújítást segít a világcég. Ezúttal a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában kezdődnek a munkálatok.
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt. A hosszú élet titka Pista bácsi szerint: a munka.
 
A Mártélyi Kavalkád programja
A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

 
Az ország Imruskája 87 éves lenne
Az ország Imruskája 87 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tanévi menetrend szeptembertől
Tanévi menetrend szeptembertől A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen Négynapos ünneppel készül az önkormányzat. Két színpad lesz, az egyik a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, a nagy színpad pedig a Kossuth téren. Részletes program.