SportParádés játékkal verték a Békést

2021. május 11., kedd
 
Parádés játékkal verték a Békést

A végéhez közeledik az NB I/B Zöld csoportjának 2020/21-es szezonja. Előnybe került a Kosársuli a párharcban.

 

 

 

 

 

 

A két feljutó kiléte már megvan - meglepetésre a két legkiemelkedőbb kerettel rendelkező csapat, a Cegléd és az Újpest is alulmaradt az elődöntőben, előbbit a Pápa, utóbbit az Óbuda múlta felül -, míg felnőttcsapatunk a Békés elleni meccsekkel zárja az idényt.

Ahhoz, hogy minden szempontból előnyből várhassuk a május 14-i visszavágót, a Gladiátorok békéscsabai otthonában kellett megtenni a fontos lépést. Jó emlékekkel várhattuk a találkozót, hisz a bajnokság során kettőből kétszer vertük meg dél-alföldi riválisunkat, legutóbb, március 20-án emlékezetes hosszabbításos sikert arattunk idegenben. Ezúttal sem adtuk alább a győzelemnél!

Egy fokkal jobban, az első percben 5-0-val, majd a sort folytatva 16-9-cel kezdett a vendéglátó, ez volt a legnagyobb különbség az egész mérkőzésen a hazaiak javára. Érdekes módon pont egy békési időkérés (az 5. percben, Rostás büntetőjénél, 16-10-es állásnál) kellett ahhoz, hogy elkezdjük a zárkózást – kezdőötösünk remek napot fogott ki, a palánk alatt hibátlan napot záró Acimovic, a dupla-duplázó, összesen 21 lepattanót (!) szedő Pavlovic és a végül 19 pontig jutó Varga Zalán kosaraival és lepattanóival kettőre közelítettük meg a hazaiakat, akiknek a negyed végére négy pont maradt meg az előnyükből (28-24).


A második tíz perc Bodócsi triplájával indult, majd Varga Ákos hármasánál, a 14. percben először vettük át a vezetést (33-35). Elöl és hátul is egyre élesedett a játékunk, jól büntetőztünk és védőlepattanóztunk, a palánk alatt pedig sikerült feltörni a békésiek védekezését. A hazaiak sem adták magukat, precízek voltak támadásban, így abszolút fej-fej mellett haladt a két csapat a szünetig. Pavlovic zsinórban három értékesített közelijére az előző idényben még a Kosársulinál szereplő Hargitai válaszolt, így 52-48 állt az eredményjelzőn a félidőben.


A pihenőt követően igazi triplapárbaj kezdődött, amiből mi jöttünk ki jobban: Varga Zalán, Krstic, majd Varga Ákos és Bálint is hintett egy-egy távolit, utóbbi büntetőjénél, a 25. percre pedig összejött az addigi legnagyobb differencia a javunkra (59-64). Ez volt az a pillanat egyben, ahonnan nem volt visszaút a Békésnek: a kritikusnak számító harmadik negyed főleg kritikus perceiben Acimovic, majd Varga Zalán és Bodócsi villant, ellenfelünk elpuskázta lehetőségeit, a lepattanókat rendre mi hoztuk el. Egy 7-0-s rohamot követően egy 6-0-s jött, ennek köszönhetően 11 pontra húztunk el (30. perc, 70-81), ezzel lényegében el is döntöttük a győzelem sorsát (72-81 a harmadik negyed végén).

A végjáték taktikai csatát hozott, hisz a kuparendszeres lebonyolítás miatt egyáltalán nem volt mindegy, milyen különbség alakul ki az utolsó dudaszóra. Amint a békésiek picikét közelebb jöttek, mindig akadt olyan Kosársuli-játékos, aki szerzett egy-egy labdát vagy kosarat és stabilizálta a tíz pont körüli fórt. Varga Ákos triplájánál, a 37. percben 13 ponttal mentünk, s noha Krstic vezetésével ebből picit faragni tudott a vendéglátó, a vége így is magabiztos, 98-90-es vásárhelyi siker lett. Plusz nyolcról, jó előjelekkel várhatjuk a visszavágót!

 

NB I/B Zöld csoport, a 7. helyért, 1. mérkőzés:

Békési SZSK-Vásárhelyi Kosársuli 90-98 (28-24, 24-24, 20-33, 18-17)

Békéscsaba, Evangélikus Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Varga, Vadász, Drenyovszki

 

Békés: Frikker 13, Krstic 25/12, Hargitai 19/9, Cvijin 7/3, Balog 6
Csere: Széphelyi 14/6, Olic 6/6, Karsai –
Vezetőedző: Balog Vilmos

Kosársuli: Varga Á. 17/9, Varga Z. 19/9, Bálint 14/3, Pavlovic 14, Acimovic 23
Csere: Rostás 3, Bodócsi 8/6
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

A visszavágót nézők előtt rendezhetjük május 14-én, pénteken 19 órakor.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Álmainak és képzeletének pillanatai kerülnek a képekre

Álmainak és képzeletének pillanatai kerülnek a képekre

Szabó Klára Petra Tornyai-plakettes képzőművész fogadta a látogatókat és tartott gondolatébresztő bemutatót Solo című egyéni kiállításán.
Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Ősszel rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napokat, valamint lesz Juhásztalálkozó is.
Utazási szokások változását hozhatja a tram-train

Utazási szokások változását hozhatja a tram-train

Egy tervezet szerint a busz- és a vasúti menetrend is jelentősen változhat a tram-train üzembe állításakor. Ez jócskán növelheti a kapacitás kihasználtságát.
 

És ezt már olvasta?

Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk
Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk Mindenki ismerte a hangját ebben az országban. Mindig tudta úgy fordítani a szót, hogy a feloldás, a harmónia az öröm felé menjen, az élet felé, afelé, ahogy érdemes.
 
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021 Ebben az évben is kitüntették azokat, akik tavaly bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. A díjazottak névsora.
 
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022 A hamarosan kezdődő iskolai nyári vakációra készülés mellett is érdemes megnézni, hogyan alakul a 2021 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Ó!divat - Öltözködés a 20. században
Ó!divat - Öltözködés a 20. században A kiállításon az érdeklődők megismerhetik, miként változott a divat az elmúlt száz esztendőben, és ez hogyan jelent meg a mindennapi viseletben.
 
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra A június 7-vel kezdődő héten az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Csongrád-Csanád megyében egyelőre csak a vízközeli területen és az agglomerációban végez légi szúnyogírtást.
 
Jó tanulók és remek sportolók
Jó tanulók és remek sportolók Idén két vásárhelyi sportoló kapott 'Magyarország jó tanulója, jó sportolója' címet. Azok a diákok nyerhetik el, akik az előző tanévben kimagasló tanulmányi és sportteljesítményt nyújtottak.
 
Három az egyben
Három az egyben Ismét nagy átalakításon mennek át Hódmezővásárhely kulturális intézményei. Ősztől egy nagy költségvetési szerv jön létre. Létszámleépítésről nincs információ.