Kultúra, oktatásÁlmainak és képzeletének pillanatai kerülnek a képekre

2021. május 7., péntek
 
Álmainak és képzeletének pillanatai kerülnek a képekre

Különleges élményben lehetett része azoknak, akik csütörtökön késő délután betértek az újranyitott Tornyai János Múzeumba.

 

 

 

 

 

 

 

Szabó Klára Petra Tornyai-plakettes képzőművész fogadta a látogatókat és tartott gondolatébresztő bemutatót Solo című egyéni kiállításán.

 

‑ Már a Tornyai-plakett átvételekor eldöntöttem, hogy legújabb munkáimat szeretném bemutatni a közönségnek önálló kiállításomon – avatta be a tárlat hátterébe a Tornyai János Múzeumban járt érdeklődőket Szabó Klára Petra képzőművész, aki azt is elárulta, hogy a 2020-as év bezártsága és az ezzel járó egyedüllét inspirálólag hatott művészetére. ‑ A magány okozta szorongás arra késztetett, hogy kifessem magamból a bennem felgyülemlett feszültséget, így jóval „termékenyebb” éven vagyok túl – mondta el a vásárhelyi alkotó. Bemutatóján Szabó Klára Petra alkotásaihoz kapcsolódó történeket osztott meg az érdeklődőkkel, hangsúlyozva, hogy a művek értelmezésének és továbbgondolásának a nézőben kell kialakulnia. Az ihletről elárulta, hogy gyakran álmainak és képzeletének pillanatai kerülnek a képekre, valamint a résztvevők megtudhatták, hogy nagyobb méretű alkotásai több kisebb megfestett és kivágott – a vásznakon napokig vándorló és helyüket kereső ‑ elemből összeállított kompozícióként nyerik el végleges formájukat.

 

A hódmezővásárhelyi múzeumban május 16-ig még megtekinthetik a védettségi igazolvánnyal rendelkezők a 2019. évi Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazottjainak egyéni kiállításait, a jövő héten Kármán Dániel és Gresa Márton online tárlatvezetéssel és kiállítás-bemutató kisfilmmel zárják Interrealism és Flash című kiállításaikat a Tornyai-múzeum közösségi média felületein.

 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 29. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 29. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Ősszel rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napokat, valamint lesz Juhásztalálkozó is.
Utazási szokások változását hozhatja a tram-train

Utazási szokások változását hozhatja a tram-train

Egy tervezet szerint a busz- és a vasúti menetrend is jelentősen változhat a tram-train üzembe állításakor. Ez jócskán növelheti a kapacitás kihasználtságát.
Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház

Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház

A hódmezővásárhelyi kórház is bekapcsolódik a honvédség egészségügyi ellátásába. A 2018 óta érlelődő döntés most lendületet vett.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 31. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért Újabb mosdófelújítást segít a világcég. Ezúttal a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában kezdődnek a munkálatok.
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt. A hosszú élet titka Pista bácsi szerint: a munka.
 
A Mártélyi Kavalkád programja
A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

 
Az ország Imruskája 87 éves lenne
Az ország Imruskája 87 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tanévi menetrend szeptembertől
Tanévi menetrend szeptembertől A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen Négynapos ünneppel készül az önkormányzat. Két színpad lesz, az egyik a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, a nagy színpad pedig a Kossuth téren. Részletes program.