Kultúra, oktatásÁlmainak és képzeletének pillanatai kerülnek a képekre

2021. május 7., péntek
 
Álmainak és képzeletének pillanatai kerülnek a képekre

Különleges élményben lehetett része azoknak, akik csütörtökön késő délután betértek az újranyitott Tornyai János Múzeumba.

 

 

 

 

 

 

 

Szabó Klára Petra Tornyai-plakettes képzőművész fogadta a látogatókat és tartott gondolatébresztő bemutatót Solo című egyéni kiállításán.

 

‑ Már a Tornyai-plakett átvételekor eldöntöttem, hogy legújabb munkáimat szeretném bemutatni a közönségnek önálló kiállításomon – avatta be a tárlat hátterébe a Tornyai János Múzeumban járt érdeklődőket Szabó Klára Petra képzőművész, aki azt is elárulta, hogy a 2020-as év bezártsága és az ezzel járó egyedüllét inspirálólag hatott művészetére. ‑ A magány okozta szorongás arra késztetett, hogy kifessem magamból a bennem felgyülemlett feszültséget, így jóval „termékenyebb” éven vagyok túl – mondta el a vásárhelyi alkotó. Bemutatóján Szabó Klára Petra alkotásaihoz kapcsolódó történeket osztott meg az érdeklődőkkel, hangsúlyozva, hogy a művek értelmezésének és továbbgondolásának a nézőben kell kialakulnia. Az ihletről elárulta, hogy gyakran álmainak és képzeletének pillanatai kerülnek a képekre, valamint a résztvevők megtudhatták, hogy nagyobb méretű alkotásai több kisebb megfestett és kivágott – a vásznakon napokig vándorló és helyüket kereső ‑ elemből összeállított kompozícióként nyerik el végleges formájukat.

 

A hódmezővásárhelyi múzeumban május 16-ig még megtekinthetik a védettségi igazolvánnyal rendelkezők a 2019. évi Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazottjainak egyéni kiállításait, a jövő héten Kármán Dániel és Gresa Márton online tárlatvezetéssel és kiállítás-bemutató kisfilmmel zárják Interrealism és Flash című kiállításaikat a Tornyai-múzeum közösségi média felületein.

 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Ősszel rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napokat, valamint lesz Juhásztalálkozó is.
Utazási szokások változását hozhatja a tram-train

Utazási szokások változását hozhatja a tram-train

Egy tervezet szerint a busz- és a vasúti menetrend is jelentősen változhat a tram-train üzembe állításakor. Ez jócskán növelheti a kapacitás kihasználtságát.
Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház

Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház

A hódmezővásárhelyi kórház is bekapcsolódik a honvédség egészségügyi ellátásába. A 2018 óta érlelődő döntés most lendületet vett.
 

És ezt már olvasta?

Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk
Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk Mindenki ismerte a hangját ebben az országban. Mindig tudta úgy fordítani a szót, hogy a feloldás, a harmónia az öröm felé menjen, az élet felé, afelé, ahogy érdemes.
 
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021 Ebben az évben is kitüntették azokat, akik tavaly bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. A díjazottak névsora.
 
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022 A hamarosan kezdődő iskolai nyári vakációra készülés mellett is érdemes megnézni, hogyan alakul a 2021 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Ó!divat - Öltözködés a 20. században
Ó!divat - Öltözködés a 20. században A kiállításon az érdeklődők megismerhetik, miként változott a divat az elmúlt száz esztendőben, és ez hogyan jelent meg a mindennapi viseletben.
 
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra A június 7-vel kezdődő héten az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Csongrád-Csanád megyében egyelőre csak a vízközeli területen és az agglomerációban végez légi szúnyogírtást.
 
Jó tanulók és remek sportolók
Jó tanulók és remek sportolók Idén két vásárhelyi sportoló kapott 'Magyarország jó tanulója, jó sportolója' címet. Azok a diákok nyerhetik el, akik az előző tanévben kimagasló tanulmányi és sportteljesítményt nyújtottak.
 
Három az egyben
Három az egyben Ismét nagy átalakításon mennek át Hódmezővásárhely kulturális intézményei. Ősztől egy nagy költségvetési szerv jön létre. Létszámleépítésről nincs információ.