SportÖtödik Kosársuli győzelem

2024. február 10., szombat
 
Ötödik Kosársuli győzelem

Végletekig kiélezett összecsapáson szerezte meg sorozatban 5. sikerét a Vásárhelyi Kosársuli az NBI B zöld csoportjában.

 

 

 

 

 

A tabellán 2. Tiszaújváros ellen az utolsó percig nyílt volt a mérkőzés, végül a nagyobb akarat döntött az idegek csatájában. Rosicék ezzel hétről-hétre közelebb kerülnek a playoffhoz.

 

Rosic és Bálint kapcsolt magas fokozatba rögtön a meccs elején, de Orgona sem tétlenkedett: 14-5-re lépett el a Vásárhely. Lekli József időkérése után Gáspár volt többször eredményes (rajta kívül más be sem talált), Balogh László hármasa után már 19-9 állt az eredményjelzőn. A negyed végén egy hazai rövidzárlatot követően magára talált a borsodi együttes, és 5 egységre közelítették meg Kelemenéket.

 

Rákapcsoltak Bánék, akik Kovács kosara után 28-27-re kapaszkodtak. Ezután még percekig alig esett kosár, foggal-körömmel védekeztek a csapatok. A gólszegény időszakból a Tiszaújváros eszmélt hamarabb, így 33-34-nél már náluk volt a vezetés. Kovács kapta el ekkor a vendégeknél még jobban a fonalat, 6-ból 6-szor talált be, így a félidőben már 3-mal mentek. (40-43)

Óriási tempóban indult a harmadik játékrész, Balogh ziccere után fordult a kocka, sőt Uros Rosic 20. pontját követően 53-50 állt az eredményjelzőn. Az iram ezután sem csökkent, ám Rosic játékkedve sem: a kék-sárgák tehetséges fiatal játékosa újabb trojkát hintett, lehűtve ezzel a kedélyeket, majd egy kettessel fejelte meg. Knyur is ráérzett az ízére előbb egy hármast, majd egy ziccert dobott Orgona gólpasszából, végül 65-57-es Vásárhely vezetéssel várták a gárdák a záróetapot.

 

Nagy csatára lehetett számítani a végjátékban, úgy tűnt mindkét együttes jól bírja a rendkívül fizikális mérkőzést. 3 perc után úgy látszott, hogy a Kosársuli tarja jobban magát az idegőrlő csatában, 11-gyel vezettek ekkor Kelemenék. Gáspárral viszont nem tudtak mit kezdeni a kék-sárgák, és máris csak 4 pont volt a differencia. Bán talált magára a Tiszaújvárosból, és 3 triplát szórva egalizálta az állást. (73-73) Ezután a hazaiak felé billent a mérleg nyelve, ám 22 másodperccel a vége előtt a vendégcsapaton volt a sor a támadásban. A közönség 6. emberként állt ekkor a Kosársuli mellé, ami segített Bálintéknak megszerezni a labdát, ráadásul a borsodiak közül Kocsis összeszedett még egy sportszerűtlen hibát, ami megpecsételte a mérkőzés sorsát, így a Vásárhelyi Kosársuli zsinórban 5. győzelmét is bezsebelte a jelenleg második helyezett Tiszaújvárosi Phoenix KK elleni ütközetet követően.

 

Vásásrhelyi Kosársuli – Tiszaújvárosi Phoenix KK 78 - 75 (26-21, 14-22, 25-14, 13-18)
NBI B zöld csoport, Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 467 néző
Vezette: dr. Varga Zoltán, Farkas Péter Gábor, Nagy Bence

 

Kosársuli: Borbáth 2, Balogh 10/6, Rosic 27/12, Bálint 10, Orgona 13,
csere: Kelemen 7/3, Pinnyei 2, Knyur 5/3, Kass -, Bősz 2.
Edző: Utasi Gábor és Saša Vejinović

 

Tiszaújváros: Bán 10/9, Lakatos 8, Molnár 3/3, Kocsis 4, Gáspár 19/3,
csere: Orliczki 7, Kiss 2, Kovács 17/6, Okoh 2, Csák 3/3,
Edző: Lekli József és Vida Zoltán

 

Utasi Gábor: Egy újabb nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a Tiszaújvárostól azt kaptuk, amire számítottunk. Egy nagyon jól összerakott csapat, bárki tud kosarat szerezni. Egy nagyon hullámzó mérkőzés volt, hol az egyik, hol a másik csapat védekezett jobban. Döntő szituációban mi tudtunk felülkerekedni, ez döntött a javunkra. Gratulálok a csapatomnak ehhez a győzelemhez!

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Látogatási tilalom a kórházakban

Látogatási tilalom a kórházakban

Valószínű, hogy a döntés hátterében a megelőzés állhat, mert az NNGYK 5. heti összesítésében a többi vármegyéhez képest nem súlyos a helyzet.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 6. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Történetíró egyházfira emlékeznek

Történetíró egyházfira emlékeznek

Emlékévvel tisztelegnek a száz éve elhunyt Szeremlei Sámuel református lelkész és történész előtt Hódmezővásárhelyen.
A területfejlesztés nem pártpolitikai kérdés

A területfejlesztés nem pártpolitikai kérdés

Navracsics Tibor miniszter mások mellett Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel is találkozott. szeretné, hogy a vármegye prosperáló, a növekedés élén álló térséggé váljon.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.