BulvárLátogatási tilalom a kórházakban

2024. február 9., péntek
 
Látogatási tilalom a kórházakban

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal határozata szerint február 9-től visszavonásig a hódmezővásárhelyi, makói és a kakasszéki fekvőbeteg osztályokon teljeskörű látogatási tilalmat rendelt el.

 

 

 

 

 

(A határozat értelemszerűen Szegedre is vonatkozik, de ott a tilalom részleteinek szabályozását az egyes intézmények dönthetik el.)

 

Valószínű, hogy a döntés hátterében a megelőzés állhat, mert a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) 2024. 5. heti összesítésében a többi vármegyéhez képest nem súlyos a helyzet. A 100 ezer főre eső legtöbb influenzás megbetegedés Zala (1 042), Szabolcs-Szatmár-Bereg (932) és Győr-Moson-Sopron (842) vármegyében volt. Az összes vármegye sorrendjében Csongrád Csanádban ez a szám a legalacsonyabb: jelenleg 274.

 

A megelőzést is feltételező döntéshez az is hozzájárulhat, hogy az enyhébb lefolyásos betegek közül sokan nem mennek el az orvoshoz, otthon kúrálják magukat.

A csomagokat névre szólóan a portákon le lehet adni.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
A hosszabbítás döntött a Kosársuli javára

A hosszabbítás döntött a Kosársuli javára

Az utóbbi hetekben jelentősen megerősödött Százhalombatta vendégeként lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában.
A területfejlesztés nem pártpolitikai kérdés

A területfejlesztés nem pártpolitikai kérdés

Navracsics Tibor miniszter mások mellett Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel is találkozott. szeretné, hogy a vármegye prosperáló, a növekedés élén álló térséggé váljon.
Történetíró egyházfira emlékeznek

Történetíró egyházfira emlékeznek

Emlékévvel tisztelegnek a száz éve elhunyt Szeremlei Sámuel református lelkész és történész előtt Hódmezővásárhelyen.
 

És ezt már olvasta?

Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.
 
VI. Őz-ŐSök találkozója
VI. Őz-ŐSök találkozója A Hódmezővásárhelyi Levéltár előadótermében az Őz-ŐSök találkozóján, a pályázati eredmények mellett, a bemutatják beérkezett pályaművekből készült hangfelvételeket is.