Kultúra, oktatásÖt pályázatot sikeresen megnyert a Tornyai-múzeum

2020. augusztus 21., péntek
 
Öt pályázatot sikeresen megnyert a Tornyai-múzeum

A Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ virtuális kiállításra, könyvkiadásra és műtárgyvásárlásra is nyújtott be pályázatot a Nemzeti Kulturális Alaphoz (NKA). A nemrégiben közzétett döntési listán a múzeum öt pályázatával összesen 2 millió 850 ezer forint támogatást nyert.

 

 

 

 

 

 


A Közgyűjtemények Kollégiuma három projektet is támogat, köztük a Tornyai János Múzeumban készülő, Építés alatt című régészeti kiállítás virtuális formában való megvalósítását, amelynek nyomán a tárlat anyaga a világhálón is elérhető lesz. Erre 1 millió forintot nyertek.

 

Pályázati támogatással gazdagodik a múzeum fotótára és helytörténeti gyűjteménye vásárhelyi fotográfusok, Lőkös Sándor, Bodrogi Imre és Lusztig Imre hagyatékával. Erre a célra 450 ezer forint pályázati pénzt fordíthatnak.

Egyelőre arról nincs hír, hogy a három fotográfus minden bizonnyal a helytörténetet, a lokálpatriotizmust erősítő képanyagából mikor lesz kiállítás.

 

400 ezer forint hozzájárulást nyert az intézmény a Tornyai János Múzeum Évkönyve a 2020. évi második kötete megjelentetésére.

 

További két kiadványra, a Régészeti kutatások Hódmezővásárhely-Kingécen című kötetre 700 ezer forintot, míg a Politikai perek a szegedi népbíróságon 1945 és 1950 között című tanulmánykötet kiadását 300 ezer forinttal támogatja az NKA. Ez utóbbi tanulmány az Emlékpont Könyvek sorozat következő darabja lesz.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Élete volt a néptánc - Kitüntette a város

Élete volt a néptánc - Kitüntette a város

A most 63 éves táncpedagógus az augusztus 20-a alkalmából adományozott kitüntetést tolókocsiban vette át. Az élet néha kegyetlen és igazságtalan!
Városi díjak, kitüntetések 2020

Városi díjak, kitüntetések 2020

Idén is olyan személyiségek kaptak, akiknek a közéletben, a hazai kulturális, művészeti életben kiemelkedő a munkásságuk és ezzel Hódmezővásárhely hírnevét öregbítik.
Átadták a tavasszal adományozott kitüntetéseket

Átadták a tavasszal adományozott kitüntetéseket

Most adták át a nemzeti ünnepünk alkalmából a vásárhelyi hitélet két jeles képviselőjének adományozott állami kitüntetéseket Áder János köztársasági elnök megbízásából.
Domonkos Nővérek iskolája - Részletes hogyan tovább

Domonkos Nővérek iskolája - Részletes hogyan tovább

A szülők jelentős része nem a vallási nevelés, hanem az oktatás színvonalának megerősítése reményében szavazott az egyházi fenntartásra.

 

 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.