SportÓriási skalp és visszavágás az őszi vereségért

2022. február 27., vasárnap
 
Óriási skalp és visszavágás az őszi vereségért

A rájátszás szempontjából nagyon fontos mérkőzés várt szombaton a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársulira, hiszen az NB I/B Zöld csoportjának 22. fordulójában a Békési SzSK-hoz látogatott a csapat.

 

 

 

 


Ahhoz a Békéshez, akik az őszi dél-alföldi rangadón egylabdás csatát nyertek meg 81-79-re a Hódtói Sportcsarnokban, így volt miért visszavágni. A békésiek a 6. helyet foglalták el a forduló előtt a tabellán, de az előnyük csak két győzelemnyi volt a 9. Kosársuli előtt, márpedig minden egyes sikernek dupla tétje van a felsőházi rájátszás helyeiért.

Ezt jól tudta a vásárhelyi együttes, és ennek szellemében, a múltheti, Tiszaújváros elleni szép győzelemből táplálkozva játszotta végig az utolsó pillanatig izgalmas meccset. Már Burko és Bodócsi kettese után, szűk három perc után időt kellett kérnie a Békésnek, de sikerült rendezniük a sorokat és megfogniuk az öt ponttal és három lepattanóval nyitó Burkót. Az 5. percben, a korábban a Kosársulinál játszó Acimovic kosarával átvették a vezetést (10-9), és egészen a 8. percig, Varga Zalán triplájáig őrizték (12-14). A negyed vége a hárompontosoké volt, a Békéstől Balog és Krstic, a Kosársulitól Kelemen villant kétszer (19-20).

Kelemen ott folytatta, ahol abbahagyta, majd Burko közelijénél, a 12. percben már hattal ment a Kosársuli (21-27). Acimovic vezetésével vissza tudott zárkózni a Békés, a negyed közepén pedig előbb egyenlítettek, majd Olic kosaraival már ők voltak kedvezőbb helyzetben (35-30, 18. perc). Utasi Gábor jókor kért időt, a szünet előtt sikerült ismét átvenni a vezetést, igaz, az utolsó szó Csorbáé volt, így 41-41-gyel, meccsnullal végződött a félidő.

A pihenő után Varga Zalán előbb két triplája lendítette előre a csapatot (43-49), majd a másik oldalon Krstictől jött hamar a válasz. Hasonló volt a képlet, mint az első félidőben végig, hiszen a negyed fele után ismét „feltámadt” a Békés, ellépni azonban senki sem tudott, a játékot pedig helyenként a Békés-Vásárhely rangadókon megszokott küzdés és nem a pontosság uralta. Ezt a tíz percet Balog triplája zárta, de az 58-56-os állás nyitott és fordulatos hajrát előlegezett.

Így is lett. Bálint öt pontja után Krstic és Balog is triplával jeleskedett, majd Olic hármasánál úgy tűnt, elúszhat a hajó a Kosársulinak, hiszen nem sikerült megtalálni a ritmust támadásban. Végül négyperces gólcsend után, mínusz hatnál (69-63 a 37. percben) Kelemen törte fel a békési védelmet, aztán Varga Ákos triplája hozta vissza a partiba a csapatot. Az utolsó két percre maradt a döntés, ami Cvijin büntetőjével kezdődött, majd Kelemen újabb kettesével folytatódott. Vass triplájánál újra a békésiek kerültek lélektani előnybe, de még az utolsó perc kezdete előtt Varga Zalán válaszolt (73-72). Negyvenöt másodpercre a végétől Vass közelijénél a Kosársuli hozta el a lepattanót, majd a békési palánk alatt Kelemen talált utat magának (73-74). A fordulásból a vásárhelyi meccset eldöntő Krstic elhibázta a triplát, a lepattanó Borbáthé lett, a faultokból pedig a Kosársuli jött ki jobban, és Varga Ákos büntetői után már nem maradt idejük a hazaiaknak. A vége 75-73-as vásárhelyi siker, ami amellett, hogy óriási skalp és visszavágás az őszi vereségért, az alapszakasz hátralévő négy meccsére és a rájátszásba kerülés elérésére is nagy lendületet adhat. A Kosársuli legeredményesebbje a 20 pontig jutó Kelemen lett, Burko 11 ponttal és 17 lepattanóval dupla-dupláig jutott.

 

NB I/B Zöld csoport, 22. forduló:

Békési SzSK-Bodrogi Bau Vásáráhelyi Kosársuli 73-75 (19-20, 22-21, 17-15, 15-19)

Békés Városi Sportcsarnok. Vezette: Fodor, Földi, Borgula


Békés: Krstic 22/12, Balog 13/9, Olic 8/6, Cvijin 11/6, Acimovic 11
Cserék: Vass 6/6, Csorba 2, Okoh –
Vezetőedző: Balog Vilmos

Kosársuli: Varga Á. 13/6, Bodócsi 2, Kelemen 20/9, Pavlovic 7/3, Burko 11
Cserék: Varga Z. 13/9, Bálint 7/3, Vejinovic 2, Borbáth -, Knyur –
Edzőpáros: Szablics Péter, Utasi Gábor

Utasi Gábor értékelése: „Két dolog miatt vagyok nagyon boldog. Az egyik, hogy győztünk, a másik, hogy a játékosok megcsinálták, amit kértem tőlük. Békésen olyan atmoszféra van a meccseken, ami plusz nehézséget okoz a vendégcsapatoknak, és pont ezért nagyszerű érzés győztesen eljönni onnan.”

Az U20-asok szinte végig vezettek a meccsen, de a hajrát a békésiek bírták jobban és 76-73-ra győztek. A Kosársuliból kiemelkedett a csapat legfiatalabbja, a 13 ponttal és 16 lepattanóval záró Utasi Zsombor.

Folytatás március 4-én, pénteken hazai pályán a DEAC U23 ellen.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Elfogadták az idei költségvetési rendeletet

Elfogadták az idei költségvetési rendeletet

A rendeletet tíz képviselő támogatta, a Fidesz-KDNP képviselői közül négyen nemmel szavaztak, egyikük pedig tartózkodott.
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2022

Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2022

Hódmezővásárhely városvezetése ebben az évben is kitüntette azokat, akik bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. A díjazottak teljes névsorával.
Az autó meghálálja, ha a gazdája figyel rá

Az autó meghálálja, ha a gazdája figyel rá

A motorok „vére” az olaj, éppen ezért gondoskodnunk kell róla, hogy mindig legyen belőle elég, jó minőségű és friss. Néhány fontos információ autósoknak.
80 százalékos állami tulajdoni rész Alföldvíz Zrt.-ben

80 százalékos állami tulajdoni rész Alföldvíz Zrt.-ben

Januárjban és februárban tranzakciós szerződéseket írtak alá az egyes önkormányzatok víziközmű-vagyonának magyar államra történő ingyenes átruházása érdekében.
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.