Gazdaság80 százalékos állami tulajdoni rész Alföldvíz Zrt.-ben

2022. február 25., péntek
 
80 százalékos állami tulajdoni rész Alföldvíz Zrt.-ben

Több mint 80 százalékos tulajdoni hányadot szerzett a magyar állam az Alföldvíz Zrt.-ben az elmúlt hónapokban lezajlott integrációs folyamat során.

 

 

 

 

 

 


A Nemzeti Vízművek (NV) Zrt. közleménye szerint így hosszú távon biztosítható a térség víziközmű-szolgáltatása, illetve fejlesztése, valamint a társaság működésének finanszírozása.

A magyar állam, mint többségi tulajdonos számára fontos a társaság működésének stabilitása, ezért a menedzsmenttel egyeztetve egy rövid távú program keretében sor kerül a társaság tőke és likviditási helyzetének rendezésére, a munkavállalók foglalkoztatási és kereseti feltételeinek felzárkóztatására. A jövőben a társaság hatékonyabb működtetése, az ellátásbiztonság növelése képez elsőbbséget - írják.


 Az Alföldvíz Zrt. közgyűlést tart, ahol csaknem négymilliárd forinttal emelik meg a társaság alaptőkéjét; a veszteségrendezés mellett elindul a bérfelzárkóztatási program is.

 

Az NV Zrt. a közleményben emlékeztetett, a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény 2021. júniusi módosítása alapján vált lehetővé az önkormányzatok és a tulajdonukban álló víziközmű-szolgáltatók számára, hogy a víziközmű-vagyon állam részére történő átadásával, önkéntes módon egy állami integrációs folyamatban vehessenek részt.  

Az Alföldvíz Zrt. tulajdonos önkormányzatai 2021. augusztus 10-én kinyilvánították, hogy a társaság tőkehelyzetének javítását a továbbiakban nem tudják, illetve nem kívánják finanszírozni.

A nagy múltú szolgáltató társaság fennmaradása érdekében megállapodás született az integrációs program végrehajtásáról. A folyamat részeként 2022 januárjában és februárjában tranzakciós szerződéseket írtak alá az egyes önkormányzatok víziközmű-vagyonának és a társasági részesedések magyar államra történő ingyenes átruházása érdekében. Így növelte korábbi 28,6 százalékos tulajdonrészét az állam 80 százalék fölé.

Az Alföldvíz Békés és Csongrád-Csanád megye 131 településén, többek között Hódmezővásárhelyen biztosítja a víziközmű-szolgáltatást.

 

Kapcsolódó cikkünk ITT! 

 
 
Forrás: Nemzeti Vízművek Zrt.
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2022

Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2022

Hódmezővásárhely városvezetése ebben az évben is kitüntette azokat, akik bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. A díjazottak teljes névsorával.
Az autó meghálálja, ha a gazdája figyel rá

Az autó meghálálja, ha a gazdája figyel rá

A motorok „vére” az olaj, éppen ezért gondoskodnunk kell róla, hogy mindig legyen belőle elég, jó minőségű és friss. Néhány fontos információ autósoknak.
Új színek az idei SZIN-en

Új színek az idei SZIN-en

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró buli, a Szegedi Ifjúsági Napok.
Fellélegezhet Vásárhely

Fellélegezhet Vásárhely

A városi legenda szerint, ha a Vásárhelyt beterítette az ATEV bűz, mintegy barométerként jelezte, hogy eső eshet 24 órán belül.
 
Hirdetés http://www.szegediborfesztival.hu/
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Kitűzték a mártélyi választás időpontját
Kitűzték a mártélyi választás időpontját Dr. Putz Anita polgármester szerint, volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak.
 
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Végeredmény a 6. helyezés lett
Végeredmény a 6. helyezés lett A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
 
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
 
Fókuszban az agrárium
Fókuszban az agrárium Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.