KözéletŐk már szavaztak

2022. április 3., vasárnap
 
Ők már szavaztak

Az országgyűlési képviselők választása egyfordulós, a választópolgárok két szavazattal rendelkeznek: egyéni képviselő körzet képviselőjére és az országos párlistára.

 

 

 

 

 

 

Eredményekkel frissítve:

Az országos listák 98,96 százalékos feldolgozottságnál 2,7 millió választó szavazott a Fidesz-KDNP és 1,8 millió az ellenzék listájára.

A 106 megszerezhető mandátumból 88-at kapott kormánypárti jelölt és 18-at ellenzéki. 

 

A Csongrád-Csanád Megyei 4-es választókerület képviselője továbbra is: Lázár János.

Az adatok 100 százalékos feldolgozottságánál Lázár János 28 753 voksot kapott, az Egységben Magyarországért vagy más néven ellenzéki összefogás által jelölt Márki-Zay Péter 22 328 szavazatot gyűjtött be.

 

 

Legkésőbb április 9-én hirdetik ki az egyéni választókerületek eredményét, az országost pedig legkésőbb április 22-én. Az Alaptörvény szerint az új országgyűlés alakuló ülését a köztársasági elnök hívja össze a választást követő harminc napon belüli időpontra. Ezek alapján az új országgyűlésnek legkésőbb május 3-ig kell megalakulnia.

 

                                 -------------------------------------------------------------

 

Április 3-án az országgyűlési képviselők választása egyfordulós, a választópolgárok két szavazattal rendelkeznek:

  • Egyéni képviselő körzet képviselőjére. (Egyéni képviselői körzetből 106 van az országban, így 106 képviselői hely sorsa dől el.)
  • Országos párlistára. (Az országos listán 93 országgyűlési mandátum sorsa dől el.)

 

Márki-Zay Péter az Egységben Magyarországért miniszterelnökjelöltje leadta szavazatát Hódmezővásárhelyen.

Családjával érkezett Márki-Zay Péter a vasárnap délelőtti szavazásra Hódmezővásárhelyen: feleségével és öt nagykorú gyerekével dobta be az urnába a szavazólapjait tartalmazó borítékot.

 

                                 --------------------------------------------------------------

 

A vásárhelyi Nagy Sándor utcai szavazókörben adta le szavazatát családjával vasárnap délelőtt Lázár János a térség országgyűlési képviselője.

 

Lázár János szempontjából kulcsfontosságú a választás, a Fidesz listáján ugyanis nem szerepel, így ha egyéniben legyőzi őt Márki-Zay Péter, nem kerül be a parlamentbe. Korábban azt nyilatkozta, hogy ebben az esetben véget ér politikai pályafutása.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Református Egyházi Gyűjteményt alapítottak Vásárhelyen

Református Egyházi Gyűjteményt alapítottak Vásárhelyen

A Malom utcában létrehozott nyilvános könyvtár és magánlevéltár, közgyűjteményként gyűjti, megőrzi, feldolgozza és elérhetővé teszi Hódmezővásárhely református kultúrkincseit.
Országos tanulmányi verseny döntője Vásárhelyen

Országos tanulmányi verseny döntője Vásárhelyen

A Gregus Máté szakiskola diákjai idén is bekerültek a döntőbe, sőt iskolájuk rendezi a gazda szakma kíváló tanulója országos versenyt. Eredményekkel frissítve.
Még két hónapig ingyenes marad a tram train

Még két hónapig ingyenes marad a tram train

A próbaüzem folytatódik, a jogi háttér lehetővé teszi azt, hogy egy új járművet már akkor is használhasson a nagyközönség, amikor az még nem készült fel erre teljesen.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.