SportNyert a Kosársuli a Békéscsaba ellen - Az edző távozik

2023. november 9., csütörtök
 
Nyert a Kosársuli a Békéscsaba ellen - Az edző távozik

November 8-án este a Békéscsabai KK ellen játszott Hepp Kupa-mérkőzést a Vásárhelyi Kosársuli.

 

 

 

 

 

 

Vuk Pavlovic csapata a találkozó nagy részében előnyben volt, és végül magabiztosan jutott tovább a következő fordulóba – ám az este még tartogatott egy meglepetést…

 

Az NB I/B Zöld csoportjában a Békéscsaba jelenleg a 11., a Kosársuli a 12. helyet foglalja el, egyaránt 2-5-ös mérleggel, úgyhogy szoros meccsre lehetett számítani a Hódtói Sportcsarnokban. Mindkét csapat vereséget szenvedett a bajnokságban hétvégén (a Kosársuli a Pécstől, a Békéscsaba a Veszprémtől kapott ki), így a továbbjutás eldöntése mellett az is kérdés volt, ki tud javítani, egyben lendületet találni a következő hetekre.

 

A teljes kerettel játszó Kosársuli már az első percekben sokat tett a győzelemért, 8-2-nél egyből időt kellett kérnie Lackó Róbertnek, a vendégek vezetőedzőjének. Pinnyey kosarai után Balogh, Kass és Kelemen is betett a közösbe, míg a két korábbi vásárhelyi játékost, Kovács Józsefet és Varga Ákost is a soraiban tudó békéscsabaiak Cvijin pontjaival igyekeztek meccsben maradni. Az első negyed így is simának mondható, 22-14-es hazai előnnyel zárult.

 

A második negyed elején aztán Balognak és Fábiánnak köszönhetően 25-25-re egyenlített a Békéscsaba. Átvenniük viszont nem sikerült a vezetést, hiszen előbb Borbáth és Balogh produkált egy 5-0-s szériát, majd Bálint növelte az előnyt. Még a nagyszünet előtt kialakult egy tízpontos különbség (41-31), és bár közelebb tudott zárkózni a Békéscsaba, az utóbbi meccsek támadójátékánál jobbat mutató Kosársuli így is plusz hattal mehetett a nagyszünetre (47-41).

 

A pihenőt követően aztán ismét fokozatosan nőtt az előny: Borbáth, Bálint, Pinnyey és Filak is eredményes volt, és visszaállt a tízpontos különbség is (60-50). A hajrá előtt, a 32. percben úgy tűnt, végleg eldöntötte a dolgokat a Kosársuli (Bálint triplája és kettese után 65-50-et mutatott az eredményjelző), ám a Békéscsaba nem adta fel: Solevic és Kurtusz kosaraival előbb visszazárkóztak tíz ponton belülre, majd egy jó utolsó negyed közepi szériával, Tulkán hármasa után 70-68-ra.

 

Innen viszont már nem volt visszaút: Pinnyey harcias palánk alatti befejezését két tripla (Kelemen, Pinnyey) követte, majd Borbáth kosarai zárták le a jó hangulatú találkozót. A 83-75-ös sikerből Bálint 20 ponttal vette ki a részét, de Kelemen, Pinnyey, Borbáth és Balogh is két számjegyig jutott, és a padról beszálló minden játékos hozzátett a győzelemhez.

Hepp Kupa, 2. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Békéscsabai KK 83-75 (22-16, 25-25, 13-9, 23-25)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Radnóti, Borgula, Drenyovszki

Kosársuli: Borbáth 11/3, Balogh 10/6, Bálint 20/6, Pinnyey 14/3, Kelemen 15/9
Csere: Kass 5, Bősz 5/3, Filak 3, Knyur -, Megyesi –
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Békéscsaba: Balog 14/6, Tulkán 3/3, Vágvölgyi 5/3, Vodila 2, Cvijin 14
Cserék: Fábián 10, Solevic 8/3, Kovács 7/3, Varga 6, Kurtucz 6, Szarvas –
Vezetőedző: Lackó Róbert

 

Vuk Pavlovic: „Gratulálok a csapatomnak! A mérkőzés nagy részében harcosan, koncentráltan játszottunk, a feladatokat a játékosaim teljes mértékben végrehajtották. A negyedik negyedben a Békéscsaba beállt zónázni, ez kicsit megzavart minket, így jobb ritmusba kerültek és közelebb jöttek, de volt tartásunk, koncentrációnk, és a legfontosabb védekezéseinket sikerült jól megcsinálni. Higgadtan tudtunk támadni és megőrizni az előnyt, szóval még egyszer gratulálok a továbbjutáshoz.”

 

A mérkőzést követően azonban nem várt esemény következett: váratlanul lemondott Vuk Pavlovic, aki épp a Békéscsaba vezetőedzőjeként folytatja. A Kosársuli vezetése köszönetet mond a tréner eddigi elhivatott munkájáért, egyben most azon dolgozik, hogy megtalálja a szakember utódját.

A következő mérkőzés vasárnap jön a csapat számára, méghozzá a bajnokságban, a Dunaharaszti vendégeként
 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hódmezővásárhelyi szociális dolgozók kitüntetése

Hódmezővásárhelyi szociális dolgozók kitüntetése

November 8-án díszközgyűlésen adták át a Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáért díjakat. Idén hárman kapták meg.
ROADPOL ellenőrzés a megye útjain

ROADPOL ellenőrzés a megye útjain

Az akció során a közúti áru- és személyszállítást végző járművek közlekedésével leginkább érintett útvonalakra és időpontokra fókuszálnak.
 Felmérik a haderő kijelölt készenléti erőit

Felmérik a haderő kijelölt készenléti erőit

Hódmezővásárhelyen november 7-én délelőtt Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki Novák Katalin köztársasági elnök, jelenlétében megnyitotta a NATO-erőkkel közös gyakorlatot.
Újabb HFC II vereség - Lemondott Horváth Zoltán

Újabb HFC II vereség - Lemondott Horváth Zoltán

November 3-án a HFC II. otthonában a Balástya nyerte a megyei I. osztály 12. fordulójának nyitómeccsét. Vásárhely 3:0-ra kikapott.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...