SportNyert a Kosársuli a Békéscsaba ellen - Az edző távozik

2023. november 9., csütörtök
 
Nyert a Kosársuli a Békéscsaba ellen - Az edző távozik

November 8-án este a Békéscsabai KK ellen játszott Hepp Kupa-mérkőzést a Vásárhelyi Kosársuli.

 

 

 

 

 

 

Vuk Pavlovic csapata a találkozó nagy részében előnyben volt, és végül magabiztosan jutott tovább a következő fordulóba – ám az este még tartogatott egy meglepetést…

 

Az NB I/B Zöld csoportjában a Békéscsaba jelenleg a 11., a Kosársuli a 12. helyet foglalja el, egyaránt 2-5-ös mérleggel, úgyhogy szoros meccsre lehetett számítani a Hódtói Sportcsarnokban. Mindkét csapat vereséget szenvedett a bajnokságban hétvégén (a Kosársuli a Pécstől, a Békéscsaba a Veszprémtől kapott ki), így a továbbjutás eldöntése mellett az is kérdés volt, ki tud javítani, egyben lendületet találni a következő hetekre.

 

A teljes kerettel játszó Kosársuli már az első percekben sokat tett a győzelemért, 8-2-nél egyből időt kellett kérnie Lackó Róbertnek, a vendégek vezetőedzőjének. Pinnyey kosarai után Balogh, Kass és Kelemen is betett a közösbe, míg a két korábbi vásárhelyi játékost, Kovács Józsefet és Varga Ákost is a soraiban tudó békéscsabaiak Cvijin pontjaival igyekeztek meccsben maradni. Az első negyed így is simának mondható, 22-14-es hazai előnnyel zárult.

 

A második negyed elején aztán Balognak és Fábiánnak köszönhetően 25-25-re egyenlített a Békéscsaba. Átvenniük viszont nem sikerült a vezetést, hiszen előbb Borbáth és Balogh produkált egy 5-0-s szériát, majd Bálint növelte az előnyt. Még a nagyszünet előtt kialakult egy tízpontos különbség (41-31), és bár közelebb tudott zárkózni a Békéscsaba, az utóbbi meccsek támadójátékánál jobbat mutató Kosársuli így is plusz hattal mehetett a nagyszünetre (47-41).

 

A pihenőt követően aztán ismét fokozatosan nőtt az előny: Borbáth, Bálint, Pinnyey és Filak is eredményes volt, és visszaállt a tízpontos különbség is (60-50). A hajrá előtt, a 32. percben úgy tűnt, végleg eldöntötte a dolgokat a Kosársuli (Bálint triplája és kettese után 65-50-et mutatott az eredményjelző), ám a Békéscsaba nem adta fel: Solevic és Kurtusz kosaraival előbb visszazárkóztak tíz ponton belülre, majd egy jó utolsó negyed közepi szériával, Tulkán hármasa után 70-68-ra.

 

Innen viszont már nem volt visszaút: Pinnyey harcias palánk alatti befejezését két tripla (Kelemen, Pinnyey) követte, majd Borbáth kosarai zárták le a jó hangulatú találkozót. A 83-75-ös sikerből Bálint 20 ponttal vette ki a részét, de Kelemen, Pinnyey, Borbáth és Balogh is két számjegyig jutott, és a padról beszálló minden játékos hozzátett a győzelemhez.

Hepp Kupa, 2. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Békéscsabai KK 83-75 (22-16, 25-25, 13-9, 23-25)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Radnóti, Borgula, Drenyovszki

Kosársuli: Borbáth 11/3, Balogh 10/6, Bálint 20/6, Pinnyey 14/3, Kelemen 15/9
Csere: Kass 5, Bősz 5/3, Filak 3, Knyur -, Megyesi –
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Békéscsaba: Balog 14/6, Tulkán 3/3, Vágvölgyi 5/3, Vodila 2, Cvijin 14
Cserék: Fábián 10, Solevic 8/3, Kovács 7/3, Varga 6, Kurtucz 6, Szarvas –
Vezetőedző: Lackó Róbert

 

Vuk Pavlovic: „Gratulálok a csapatomnak! A mérkőzés nagy részében harcosan, koncentráltan játszottunk, a feladatokat a játékosaim teljes mértékben végrehajtották. A negyedik negyedben a Békéscsaba beállt zónázni, ez kicsit megzavart minket, így jobb ritmusba kerültek és közelebb jöttek, de volt tartásunk, koncentrációnk, és a legfontosabb védekezéseinket sikerült jól megcsinálni. Higgadtan tudtunk támadni és megőrizni az előnyt, szóval még egyszer gratulálok a továbbjutáshoz.”

 

A mérkőzést követően azonban nem várt esemény következett: váratlanul lemondott Vuk Pavlovic, aki épp a Békéscsaba vezetőedzőjeként folytatja. A Kosársuli vezetése köszönetet mond a tréner eddigi elhivatott munkájáért, egyben most azon dolgozik, hogy megtalálja a szakember utódját.

A következő mérkőzés vasárnap jön a csapat számára, méghozzá a bajnokságban, a Dunaharaszti vendégeként
 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hódmezővásárhelyi szociális dolgozók kitüntetése

Hódmezővásárhelyi szociális dolgozók kitüntetése

November 8-án díszközgyűlésen adták át a Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáért díjakat. Idén hárman kapták meg.
ROADPOL ellenőrzés a megye útjain

ROADPOL ellenőrzés a megye útjain

Az akció során a közúti áru- és személyszállítást végző járművek közlekedésével leginkább érintett útvonalakra és időpontokra fókuszálnak.
 Felmérik a haderő kijelölt készenléti erőit

Felmérik a haderő kijelölt készenléti erőit

Hódmezővásárhelyen november 7-én délelőtt Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki Novák Katalin köztársasági elnök, jelenlétében megnyitotta a NATO-erőkkel közös gyakorlatot.
Újabb HFC II vereség - Lemondott Horváth Zoltán

Újabb HFC II vereség - Lemondott Horváth Zoltán

November 3-án a HFC II. otthonában a Balástya nyerte a megyei I. osztály 12. fordulójának nyitómeccsét. Vásárhely 3:0-ra kikapott.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.