BulvárNosztalgia vonatozás a hétvégén

2021. szeptember 16., csütörtök
 
Nosztalgia vonatozás a hétvégén

Szeptember 18-án és 19-én Szeged és Békéscsaba között is megcsodálhatók a MÁV-START retro járművei. Lehetőség lesz múltidéző vonatokkal utazni. Korabeli mozdonyok, az eredeti állapot szerint felújított kocsik vagy éppen az Utasellátó adott korszakra jellemző finomságai fokozzák a retro élményt.

 

 

 

 

 


A retro hétvégén Szeged és Békéscsaba között szinte minden személyvonat retro szerelvényként közlekedik. Forgalomba áll a korábbi retro hétvégékről már ismert csíkos Szergej mozdony a hozzá tartozó négy vékonycsíkos Rába gyorsvonati kocsival. A balatoni hétvégékről ismerős lesz a retro classic ingavonat, a korabeli festésű Csörgővel és olajzöld szerelvényével, valamint a retro Bz motorvonat a hozzá illő kocsikkal.

 

Újdonság lesz az MDa motorkocsi megjelenése, amely ezen a hétvégén két vékonycsíkos Rába kocsival lesz látható. Ezeken felül lehet utazni classic Csörgő mozdonyos vonattal az utolsó NDK-s gyártású 1. és 2. osztályú fülkés kocsikkal, amelyek rövid időn belül búcsúznak a mindennapi forgalomból, valamint forgalomba áll egy Púpos mozdony, melynek szerelvényében az utolsó két megmaradt klasszikus műbőr üléses sebesvonati kocsi fog közlekedni.

 

Aki utasként vagy nézelődőként részt akar venni, annak érdemes tudnia, hogy a Szegedről – minden óra 21 perckor – induló vonat 30-35 perccel később érkezik a Népkert állomásra, illetve a Nagyállomásra. Mindkét napon az első vonat 5 óra 21 perckor indul Szegedről.

Békéscsabáról reggel 7 órakor, majd a továbbiakban nagyjából óránként érkezik retro-vonat Hódmezővásárhelyre.

 

Meg kell jegyezni, hogy 19-én, vasárnap egy gőzmozdonyos szerelvény is lesz Szeged és Vásárhely között. A 424-es gőzös vontatta szerelvény 9 óra 38-kor érkezik Vásárhelyre. 10 óra 15 perckor indul vissza Szegedre. A MÁV tájékoztatása szerint az oda-vissza járatra minden jegy elkelt!

 
 
Forrás: MÁV
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hatalmas tűz volt Aranyágban

Hatalmas tűz volt Aranyágban

Egy 1200, egy 700 istálló és egy 170 négyzetméteres épület égett le, amelyben kétszáznál több sertés pusztult el. 2015-ben ugyanitt szintén volt istállótűz, akkor 53 állat fulladt meg.

Díjazták a vásárhelyi jegyző munkáját

Díjazták a vásárhelyi jegyző munkáját

Idén is átadták az Év polgármestere, alpolgármestere és jegyzője díjakat. Ismét van vásárhelyi díjazott.  A díjat maguk a polgárok szavazzák meg.
Mennyit kell ma dolgozni egy vásárhelyi ingatlanért?

Mennyit kell ma dolgozni egy vásárhelyi ingatlanért?

Dráguló vásárhelyi lakáspiac. A tavalyi év eleje óta tartó pandémiás időszak ellenére sem mondhatjuk azt, hogy hazánkban ingatlanpiaci válság lenne.
Korszerű belgyógyászati és gyermekosztály épül

Korszerű belgyógyászati és gyermekosztály épül

A kórházban az eszköz, a humánerőforrás és tavasszal már az épített infrastruktúra is rendelkezésre áll ahhoz, hogy eredményes gyógyító munka folyjon.
 
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Díszdiplomákat adtak át
Díszdiplomákat adtak át Október 22-én a díszközgyűlés keretében két pedagógus díszdiplomát kapott. Mindketten 65 éve szereztek diplomát.
 
Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen
Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen A koronavírus-járvány után bekövetkezett ingatlanpiaci korrekció Csongrád-Csanád megye ingatlanpiacának kínálati árait is pozitív irányba mozdította el.
 
Asztalosműhely és raktár égett a Rárósi úton
Asztalosműhely és raktár égett a Rárósi úton Hódmezővásárhelyen, a Rárósi úton október 19-én az esti órákban kigyulladt egy asztalosüzem épületének tetőszerkezete, valamint egy raktár. .
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 41. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 41. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Te mit halogatsz? Titkok a lakásban
Te mit halogatsz? Titkok a lakásban

Maga a halogatás nem használ, mivel bár passzívnak látszik, valójában erős ellenerők feszülésének eredménye, így hihetetlenül sok energiánkat emészti fel.

 
Teszt az egészséges táplálkozásról
Teszt az egészséges táplálkozásról

Már szinte unalmasak lehetnek a heti- és havilapok, vagy a különböző internetes oldalakon található tesztek sokasága, amelyek megmondják mit és hogyan…? Mi most egy teljesen egyszerű de hatékony teszttel bizonyítjuk be, hogy lehet másképpen is..!

 
Szégyenlős vagy, na de miért is?
Szégyenlős vagy, na de miért is?

Sok fiatal teszi fel önmagának a kérdést: Szégyenlős vagyok? Mennyiben térek el a normális emberektől? Voltaképpen olyan címke, melyet az ember maga akaszt a saját nya­kába.