Kék hírekHatalmas tűz volt Aranyágban

2021. szeptember 16., csütörtök
 
Hatalmas tűz volt Aranyágban

Egy 1200, egy 700 istálló és egy 170 négyzetméteres épület égett le, amelyben kétszáznál több sertés pusztult el. 2015-ben ugyanitt szintén volt istállótűz, akkor 53 állat fulladt meg.

 

 

 

 

 

 

Sikerült elfojtani az istállótüzet Hódmezővásárhelyen, az Aranyág Kertben. Csütörtök délután kigyulladt több épület az állattartó telepen, a nagy erőkkel helyszínre érkező tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Vásárhelyi Híreket.

 

Molnár Krisztina elmondta, a helyszínre orosházi, szentesi, makói, csongrádi és szegedi hivatásos tűzoltók egy ezerkétszáz és egy hétszáz négyzetméteres istállót,  valamint egy 170 négyzetmétetes húsfeldolgozót oltottak. Az egyik épületben kétszázhetven sertést neveltek, melyek közül mintegy negyvenet sikerült kihajtani a szabadba.

 

A tűzoltóság hét gázpalackot vittek ki az épületekből és visszahűtötték az egyik istálló melletti gáztartályt. Estére körülhatárolták a tüzet, megmentettek a lángoktól egy tejházat, egy gabonatárolót, egy szénatárolót és egy istállót. Az oltás az esti órákig tartott.

A tűz okának vizsgálatát megkezdték.

 

Molnár Krisztina megerősítette a Vásárhelyi Hírek információját, amely szerint 2015. áprilisában már volt egy hatalmas tűz ugyanezen a telepen. Erről a Vásárhelyi Hírekben is részletesen beszámoltunk. Akkor egy ötven méter hosszú, tizenöt méter széles istállóban nyolcvannyolc jószág volt kikötve, és mintegy felüket sikerült kimenekíteni. A lángok a nagy szél miatt gyorsan terjedtek. A tűzesetben 49 szarvasmarha, 3 borjú és 1 ló pusztult el.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nosztalgia vonatozás a hétvégén

Nosztalgia vonatozás a hétvégén

A retro hétvégén Szeged és Békéscsaba között szinte minden személyvonat retro szerelvényként közlekedik.
Döntőt játszott a felnőttcsapat a Viharsarok Kupán

Döntőt játszott a felnőttcsapat a Viharsarok Kupán

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata Békéscsabán járt a hétvégén. Két Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-játékos is bekerült a felkészülési torna álomötösébe.
Mennyit kell ma dolgozni egy vásárhelyi ingatlanért?

Mennyit kell ma dolgozni egy vásárhelyi ingatlanért?

Dráguló vásárhelyi lakáspiac. A tavalyi év eleje óta tartó pandémiás időszak ellenére sem mondhatjuk azt, hogy hazánkban ingatlanpiaci válság lenne.
Tűzifa vásárlás okosan

Tűzifa vásárlás okosan

Ismét aktuális. Néhány tanács, mire kell vigyázni, ha házaló kereskedők, vagy internetes hirdetésekben, illetve ingyenes újságokban kínálnak megvételre olcsó tüzelőt.
 
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Díszdiplomákat adtak át
Díszdiplomákat adtak át Október 22-én a díszközgyűlés keretében két pedagógus díszdiplomát kapott. Mindketten 65 éve szereztek diplomát.
 
Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen
Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen A koronavírus-járvány után bekövetkezett ingatlanpiaci korrekció Csongrád-Csanád megye ingatlanpiacának kínálati árait is pozitív irányba mozdította el.
 
Asztalosműhely és raktár égett a Rárósi úton
Asztalosműhely és raktár égett a Rárósi úton Hódmezővásárhelyen, a Rárósi úton október 19-én az esti órákban kigyulladt egy asztalosüzem épületének tetőszerkezete, valamint egy raktár. .
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 41. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 41. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Te mit halogatsz? Titkok a lakásban
Te mit halogatsz? Titkok a lakásban

Maga a halogatás nem használ, mivel bár passzívnak látszik, valójában erős ellenerők feszülésének eredménye, így hihetetlenül sok energiánkat emészti fel.

 
Teszt az egészséges táplálkozásról
Teszt az egészséges táplálkozásról

Már szinte unalmasak lehetnek a heti- és havilapok, vagy a különböző internetes oldalakon található tesztek sokasága, amelyek megmondják mit és hogyan…? Mi most egy teljesen egyszerű de hatékony teszttel bizonyítjuk be, hogy lehet másképpen is..!

 
Szégyenlős vagy, na de miért is?
Szégyenlős vagy, na de miért is?

Sok fiatal teszi fel önmagának a kérdést: Szégyenlős vagyok? Mennyiben térek el a normális emberektől? Voltaképpen olyan címke, melyet az ember maga akaszt a saját nya­kába.