KözéletÁtvették a megbízóleveleket

2024. június 20., csütörtök
 
Átvették a megbízóleveleket

Június 19-én délután vették át Dr. Kis Andrástól, Helyi Választási Bizottság elnökétől a megbízóleveleiket a megválasztott képviselők.

 

 

 

 

 

 

 

A bizottság elnöke összesítette a HVB-nek a kampányidőszak ideje alatt végzett munkáját és kijelentette, hogy a június 9-én megtartott hódmezővásárhelyi önkormányzati választás törvényesen zajlott le. Az elnök ismertette az egyéni választókörzetekben és a kompenzációs listáról mandátumot szerző képviselők névsorát, illetve kitért a nemzetiségi választások eredményeire is, amely szerint Hódmezővásárhelyen roma, német, valamint román települési nemzetiségi önkormányzat fog működni az elkövetkező ötéves ciklusban.

 

Az újonnan megválasztott vásárhelyi közgyűlés tagjainak ismertetése után a HVB-elnök egyesével átadta a következő ciklusra szóló megbízóleveleket Márki-Zay Péter újraválasztott polgármesternek és a tíz egyéni választókerületi képviselőnek, akik közül Arany-Tóth Katalin, a tabáni körzet megválasztott képviselője betegség miatt nem tudott személyesen megjelenni.

Képviselők: Dr. Kecskés Fanni, Detki Dávid, Arany-Tóth Katalin, Gyöngyösi Ferenc, Jovány Gyula, Szabó Ferenc, Dr. Berényi Károly, Turi Csaba, Fodor Györgyi, Horgos Nóra.

 

A kompenzációs listáról bejutott négy Fidesz-KDNP-s képviselő (Szél István, Szeibel Máté, Botkáné Kovács Henriett és Nagy Enikő Diána) előre jelzett egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudtak megjelenni az eseményen.

 

Lantos Etelka, a HVB tagja köszöntő beszéde után átadta a megbízóleveleket a nemzetiségi önkormányzati képviselők részére. A megválasztott öt roma képviselőből négyen a Phralipe Független Cigány Szervezet, egy pedig a Cigány Közösségek Szövetségének jelöltjeként vehette át a dokumentumot.

Képviselők: Ferkovics Menyhért, Békésiné Kovács Nikolett, Gavodi István, Oláh Mihály (Phralipe) és Mezei Vidor (CKSZ).


A három román nemzetiségi képviselő az Összefogás a Magyarországi Románokért Egyesület színeiben nyert mandátumot, egyikük azonban benyújtotta lemondását, így a megbízólevelét sem vette át.

Képviselők: Tát János, Mihály Attiláné, Bordás György Attila (lemondott).


A három német nemzetiségi jelölt a Német Önkormányzat Bács-Kiskun megyei Szövetségének égisze alatt jutott mandátumhoz, az ünnepségen ők is átvették a megbízó dokumentumokat.

Képviselők: Alácsi Aurél István, Técsi László Márk, Técsi László Sándor.


 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Múzeumok éjszakája 2024

Múzeumok éjszakája 2024

Idén is gazdag és izgalmas programkínálattal várják az érdeklődőket szombaton délután 5 órától egészen késő estig. Részletes Program.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
A lét művészete - sajátos látásmódban

A lét művészete - sajátos látásmódban

Az emberi psziché örök és örökkön változó vidékeire, az álmok és a mítoszok univerzumába invitál V. Nagy Nándor képzőművész kiállítása.
Befürödhetünk a szökőkutakkal

Befürödhetünk a szökőkutakkal

A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..
 
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége városi elismeréseket adtak át a Városháza dísztermében. Két országos hírnevű sportoló kapott kitüntetést.