Kultúra, oktatásA kiemelkedő pedagógusi munkát díjazták

2024. június 24., hétfő
 
A kiemelkedő pedagógusi munkát díjazták

Bereczkiné Palócz Gyöngyi kimagaslóan sikeres szakmai életútja elismeréseként Szakképzésért Apáczai Csere János-Díjat kapott.

 

 

 

 

 

 


Az Apáczai Csere János-díjat 1973-ban alapították, a Kulturális és Innovációs miniszter a szakképzés és felnőttképzés területén végzett kimagasló színvonalú tevékenység elismeréseként minden évben Szakképzésért Apáczai Csere János-díjat adományoz a legkiválóbb oktatók részére.

 

Az idén díjazott 10 oktató egyike Bereczkiné Palócz Gyöngyi, a Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola oktatója.

 

Bereczkiné Palócz Gyöngyi a Komócsin Zoltán Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképző Iskolában szerzett cukrász szakképesítést. 2002-ben élelmiszer-technológus mérnök diplomát szerzett, 2014-ben megszerezte szakoktatói diplomáját is.

 

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola jogelődjében 2007-ben kezdett tanítani, mint cukrász szakoktató. Nevét gyakran olvashattuk a Vásárhelyi Hírekben is, például 2011-ben Fári Julianna a Szakma Sztár döntőjén országos második helyezést ért el. Az ő felkészítője is Bereczkiné Palócz Gyöngyi volt. Azóta is évek óta gyakorlati felkészítő tanára a Szakma Sztár, a WorldSkill, vagyis a Szakmák Olimpiájának nemzeti döntőjébe jutott cukrász tanulóknak.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Vásárhelyi bokszoló a magyar válogatottban

Vásárhelyi bokszoló a magyar válogatottban

Domján Alex is tagja a Junior Ökölvívó Európa-bajnokságon résztvevő magyar csapatnak.
Befürödhetünk a szökőkutakkal

Befürödhetünk a szökőkutakkal

A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..
 
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége városi elismeréseket adtak át a Városháza dísztermében. Két országos hírnevű sportoló kapott kitüntetést.