SportNem jutott be a 4 közé a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

2023. április 22., szombat
 
Nem jutott be a 4 közé a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

A negyedik meccset rendezték péntek este az NB I/B Zöld csoportjának negyeddöntőjében, aminek nagy kérdése az volt, hogy folytatódik-e a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a Tiszaújváros párharca.

 

 

 

 

 

 

A vendéglátó tiszaújvárosiaknak győzniük kellett, hogy bejussanak a legjobb négy köze - ezt végül meg is tették, Vuk Pavlovic betegségekkel és sérültekkel tűzdelt csapata hiába küzdött az utolsó percig, alulmaradt, így az 5-8. helyért folytatja.

 

A Kosársuli kedden nagy meccsen kapott ki hazai pályán, így a Tiszaújváros előtt adódott az esély, hogy egy győzelemmel 3-1-es arányban lezárja a párharcot. Mindkét csapatnak volt hiányzója: a hazaiaknál az Achilles-sérüléssel bajlódó Bán nem állt Lekli József rendelkezésére, míg a Kosársuliból Varga Zalán mellett Balogh is lebetegedett (Kelemen messze nem százszázalékos, ám vállalta a játékot), Borbáth pedig sérülés miatt hagyta ki a találkozót.


Kissé felforgatott kerettel is igyekezett megtenni mindent a Kosársuli, és helyenként úgy tűnt, esély is adódhat a mindent eldöntő ötödik meccs kiharcolására. Pinnyey kosarai ellenére a párharcban megszokott módon kezdődött az első negyed, 13-7-es hazai vezetésnél kellett időt kérnie Vuk Pavlovicnak (5. perc). Hiába a taktikai utasítások, a hazai hárompontosokra nem volt ellenszer, Kiss triplái után már a tíz pontot súrolta a különbség, majd a 8. perc végén át is lépte azt (23-12). Innen szépen visszajött a Kosársuli, a tiszaújvárosi hibákat Kelemen és Bálint használta ki, a negyed végére így abszolút nyílt volt a meccs (25-21). 


Amilyen változatosan alakult az első negyed, annyira ezt hozta a folytatás is. Előbb a játékból jól kikapcsolt Santiago szerzett egy, a meccsen egyébként is sokszor látott kettő plusz egyet, majd Kelemen triplája után egylabdára zárkózott a Kosársuli (28-26, 13. perc). Fej-fej mellett haladt a két csapat, a Tiszaújváros a centerjátékot, a Kosársuli Varga Ákosnak is köszönhetően az egy-egyezéseket használta jól, 39-35-nél azonban gyorsan produkált előbb egy 5-0-t, majd Vuk Pavlovic időkérése után ezt folytatva 8-0-t a hazai csapat. A nagyszünetet megelőzően Pinnyey kosarai vették a hátára a Kosársulit, így 49-41-es hazai vezetéssel zárult az első félidő.

A pihenő nem jött jókor a Kosársulinak: kicsit az öltözőben ragadt, a Tiszaújváros pedig koncentrált játékkal, 10-0-s sorozattal kialakított egy olyan előnyt, amit végig őrizni tudott (59-41, 24. perc). Ahogy a párharc legelső meccsén, ezúttal is mínusz tizennyolcról próbált zárkózni a vásárhelyi együttes, és ez a Bálint, Bősz kettős sikeresen befejezett támadásaival el is kezdődött (0-9-es roham, 66-54, 29. perc). A Tiszaújvárosnál azonban mindig volt valaki, aki egy-egy akcióhoz extrát tudott hozzátenni, így a tíz pont fölötti előnyük megmaradt a harmadik negyed végére is (72-59).


Az utolsó játékrész elején felcsillant a remény (Varga Ákos kosarai után, 72-63-nál időt kellett kérnie Lekli Józsefnek), ám a fáradó Kosársulinak egyre kevésbé sikerült tartania az egyre nagyobb teret kapó Santiagót, így a 34. percre ismét tizennyolcra lógott el a Tiszaújváros. Próbált hajtani, küzdeni a Vásárhely, a támadásban helyenként leülő hazaiak pontatlanságait sikerült is kihasználni, ám ez csak ahhoz volt elég, hogy ismét tíz pont alá csökkenjen a különbség. Kelemen, majd Bálint hármasa után, a 39. percben lehetőség adódott arra, hogy akár öt pontra zárkózzon a Kosársuli, ám nem sikerült tovább faragni a hátrányt, a Tiszaújváros pedig Santiagónak köszönhetően tökéletesen hozta le az utolsó két perc büntetőzését. A vége így 98-89 lett - a hazaiak tehát győzelmükkel bebiztosították a helyüket a legjobb négyben. A Tiszaújvárosból Santiago és Habel, a Kosársuliból Varga Ákos és Kelemen dupla-duplázott, a meccs legponterősebbje a 27-ig jutó Bálint lett.

 

NB I/B Zöld csoport, negyeddöntő, 4. mérkőzés:

Tiszaújvárosi Phoenix KK - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 98-89 (25-21, 24-20, 23-18, 26-30)

Tiszaújvárosi Sportcentrum Játékcsarnok. Vezette: Sörlei, Sallai, Gergely

Tiszaújváros: Santiago 25, Kiss 22/12, Sándor 25/18, Kovács 7/3, Okoh 2
Cserék: Habel 11, Lakatos 5, Gaál 1, Asszú -, Czimer -
Vezetőedző: Lekli József

Kosársuli: Bősz 11/3, Varga Á. 22/3, Pinnyey 14/6, Kass -, Bálint 27/9
Cserék: Kelemen 15/9, Knyur -, Karsai -, Megyesi -, Kruzslicz -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic


Vuk Pavlovic: "Gratulálok a Tiszaújvárosnak, megérdemelten jutottak tovább a párharcból. Így, visszatekintve, a négy mérkőzésen nagyrészt ők domináltak, az ő akaratuk érvényesült. Voltak olyan periódusok, amikor mi tudtunk dominálni, és jól játszottunk; úgy érzem, a mai meccsen sem sok kellett ahhoz, hogy nyerjünk. Kellett volna egy kis szerencse, a Tiszaújvárosnak egy kicsit rosszabb dobóforma, de ez nem veszi el az ő érdemeiket, sok sikert kívánok nekik a legjobb négy között."

 

Lekli József: "Hatalmas gratuláció a csapatomnak! Nem volt könnyű menet, mert rengeteg védekezésváltás volt a Hódmezőnél. Megvoltak az üres helyzeteink, csak néha ritmustalanul – ezt bizonyítja az, hogy negyven üres hárompontosunk volt, és nem dobtunk be ebből túl sokat. De ismét tudtunk kilencvennyolc pontot dobni, még egy kicsit a védekezésen kell javítani. Nagyon boldog vagyok, hogy bejutottunk a négybe, de innentől kezdve már készülünk a Budafok elleni rangadóra, és a cél a döntőbe jutás."

 

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

A vérvonal újabb értelmet adott az életemnek

A vérvonal újabb értelmet adott az életemnek

Színészi karrierje Hódmezővásárhelyről indult, nem is véletlenül, hiszen 3 tanára is inspirálta. Most az is kiderült Blaha Lujza vér szerinti rokona.
Átadták a vásárhelyi kórház két új osztályát

Átadták a vásárhelyi kórház két új osztályát

Két, egyenként több mint ezer négyzetméteres szinttel bővítették a hódmezővásárhelyi kórházban a szakrendelő épületét. Képekkel.
A Hódfitness SE 26 dobogós helyezést ért el az OB-n

A Hódfitness SE 26 dobogós helyezést ért el az OB-n

Hódmezővásárhelyen rendezték meg a Fit Kid I. osztály egyéni és csoportos, valamint a Fit Kid II. osztály egyéni és csoportos országos bajnokságot.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 17. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes
Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes Az együttes alapítója több mint fél évszázaddal ezelőtt célul tűzte ki a magyar néptánc, népzene és néprajzi hagyomány ápolását, elsajátítását, népszerűsítését.
 
Befejeződött az átköltözés
Befejeződött az átköltözés Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára Az új hálózatra váltással országos lefedettséget használhatnak a DIGI ügyfelek.
 
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással Történelminek mondható a Vásárhelyi Kosársuli 2022-23-as szezonja, hiszen eddig még soha nem indult felnőtt női csapat az egyesület színeiben egyetlen bajnokságban sem.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták a Hódfót
Díjazták a Hódfót Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 
Átadták az új közösségi házat
Átadták az új közösségi házat Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
 
Vásárhelyi katonák a sérültek között
Vásárhelyi katonák a sérültek között A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,