SportNehezen alkalmazkodtak a Győr védekezéséhez.

2023. március 4., szombat
 
Nehezen alkalmazkodtak a Győr védekezéséhez.

Március 3-án este a Győr vendégeként lépett pályára a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 22. fordulójában.

 

 

 

 

 

 

Vuk Pavlovic csapata zsinórban öt győztes bajnokit követően kapott ki ismét, hiszen a jó színvonalú meccset a győriek nyerték.

 

A sérült Balogh és Varga Zalánt nélkülöző vásárhelyiek úgy utaztak a tabellán nyolcadik helyen álló, legutóbbi két bajnokiját elveszítő Győrhöz, hogy győzelem esetén megerősíthetik a negyedik pozíciójukat. Mivel az alapszakaszból mindössze három forduló van hátra, így különösen sokat számít egy-egy siker, hiszen matematikailag még a tizedik Kecskemétnek is esélye van a felsőházi rájátszás elérésére.

 

Novemberben, a Hódtói Sportcsarnokban 90-84-re a Kosársuli győzött, és most is nagyon jól alakult a meccs eleje: Kelemen ketteseivel és Bősz triplájával a 4. perc elején már 0-7 állt az eredményjelzőn. Innen ugyan elkezdett zárkózni a támadásban helyenként felgyorsuló Győr, ám elöl és hátul is megfelelően működött a vásárhelyi taktika, Kelemen pedig az utóbbi meccsekhez hasonlóan ezúttal is vállára vette a csapatot. A negyed második felében Borbáth, Bálint és Knyur is megrezegtette a hálót, így 19-9-re vezetett a Kosársuli az első tíz perc után.


Amilyen jól alakult a kezdés, annyira ellentétesen a folytatás. A második negyed elején még tartani tudta a tízpontos előnyt a Kosársuli, ám innen elindult felfelé a Győr, ráadásul sorra jöttek a vásárhelyi pontatlanságok támadásban. A 15. percben időt kért Vuk Pavlovic (19-24), majd két perccel később szintén, hiszen Hágen kosaraival megfordították az eredményt az egyre tempósabban játszó és kiválóan védekező hazaiak (27-26). A félidő vége is az övék volt, 8-0-s rohammal zártak, így 35-28-ról jöhetett a folytatás a szünet után.


Úgy tűnt, magára talált a pihenő alatt a Kosársuli, hiszen Borbáth, Knyur, Kelemen és Varga Ákos is beköszönt, emellett a védekezésen is sikerült szorítani - ennek az lett az eredménye, hogy a 25. percben teljesen fej-fej mellett állt a két csapat (41-40). Két triplával válaszolt a Győr, majd ismét kilenc pontra léptek el, ám Bálint büntetői életben tartották a vásárhelyi reményeket a hajrára (53-47 a harmadik negyed végén).

 

A zárónegyed elején is maradt az öt pont környéki különbség, ám Hágennel, a Kámán testvérekkel és a jó győri védekezéssel nem tudott mit kezdeni a Kosársuli: a 35. percre tíz pont fölé nőtt a hazaiak előnye (63-52), a 11-0-s sorozatukat pedig úgy zárta le Nagy egy triplával, hogy az a meccset is végérvényesen eldöntötte (70-52). A végén próbált közelebb zárkózni a vásárhelyi csapat, Pinnyey és Borbáth vezetésével picit sikerült is, de későn: 79-65-re a Győr nyert, így lépett egyet a playoff felé. A Kosársuli továbbra is a negyedik, ám a mostani vereséggel gyakorlatilag eldőlt, hogy semmiképpen sem végezhet előrébb a tabellán. A mostani mérkőzés legeredményesebbje egyébként a 19 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplázó Kelemen lett.

 

NB I/B Zöld csoport, 22. forduló:


Agrofeed UNI Győr - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 79-65 (9-19, 26-9, 18-19, 26-18)

Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok. Vezette: Szalai, Csák, Tóth


Győr: Kámán B. 14/3, Bakon 3, Sonyák 13/6, Kámán K. 6, Hágen 17
Cserék: Gosztola 13/6, Nagy 11/9, Kocsis 2, Friedl -, Garancz -
Vezetőedző: Léránt Gábor


Kosársuli: Bősz 3/3, Borbáth 13, Bálint 7, Varga Á. 7, Kelemen 19/6
Cserék: Pinnyey 8/6, Knyur 5/3, Karsai 3, Kass -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic


Vuk Pavlovic: "Jól kezdtük a mérkőzést, a Győr gyors játékát sikerült lelassítanunk az első negyedben, a támadásaink is jól működtek, járt a labda. A második negyedtől megváltozott a mérkőzés képe, nem a mi akaratunk érvényesült, sok pontot kaptunk és sajnos hátrányba kerültünk a félidőre. Nehezen alkalmazkodtunk a Győr védekezéséhez, emberfogás és zóna ellen sem találtuk az ellenszert, rossz ritmusban támadtunk és nehezen tudtunk pontokat szerezni. A mérkőzés fontos szakaszaiban, amikor sikerült faragnunk a hátrányunkon, a Győrnek mindig volt egy-egy jó támadása vagy extra kosara, nem engedték ki a vezetést a kezükből. A csapatban volt tartás: az utolsó pillanatig hajtottunk. Gratulálok a Győrnek, jól játszottak ma! Sok sikert kívánok nekik a folytatásban!"


A remek első negyedet produkáló U20-asok a 34 ponttal és 19 lepattanóval 51-es VAL-értékig jutó Megyesi vezetésével 84-75-re nyertek, így két meccsel a bajnokság vége előtt még mindig bőven őrzik esélyüket a bajnoki dobogóra. 

 
Folytatás március 11-én, szombaton, hazai pályán a Kecskemét ellen.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
A sportnap díjazottjai 2023

A sportnap díjazottjai 2023

Február 24-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
Két vásárhelyi vívó érmes helyezése az Európa-bajnokságon

Két vásárhelyi vívó érmes helyezése az Európa-bajnokságon

A magyar kadet női párbajtőrcsapat aranyérmes, a női tőrcsapat bronzérmes lett a korosztályos Európa-bajnokságon Tallinnban.
2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023-ban kétszer lesz 4 napos hétvége, és négy alkalommal 3 napos pihenő, nem lesz ledolgozandó munkanap szombaton.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.
 
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat Tudományos munkássága kiemelkedő és maradandó, azonban a neve még a Vásárhelyről elszármazottak névsorában sem szerepelt.