SportNehezen alkalmazkodtak a Győr védekezéséhez.

2023. március 4., szombat
 
Nehezen alkalmazkodtak a Győr védekezéséhez.

Március 3-án este a Győr vendégeként lépett pályára a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 22. fordulójában.

 

 

 

 

 

 

Vuk Pavlovic csapata zsinórban öt győztes bajnokit követően kapott ki ismét, hiszen a jó színvonalú meccset a győriek nyerték.

 

A sérült Balogh és Varga Zalánt nélkülöző vásárhelyiek úgy utaztak a tabellán nyolcadik helyen álló, legutóbbi két bajnokiját elveszítő Győrhöz, hogy győzelem esetén megerősíthetik a negyedik pozíciójukat. Mivel az alapszakaszból mindössze három forduló van hátra, így különösen sokat számít egy-egy siker, hiszen matematikailag még a tizedik Kecskemétnek is esélye van a felsőházi rájátszás elérésére.

 

Novemberben, a Hódtói Sportcsarnokban 90-84-re a Kosársuli győzött, és most is nagyon jól alakult a meccs eleje: Kelemen ketteseivel és Bősz triplájával a 4. perc elején már 0-7 állt az eredményjelzőn. Innen ugyan elkezdett zárkózni a támadásban helyenként felgyorsuló Győr, ám elöl és hátul is megfelelően működött a vásárhelyi taktika, Kelemen pedig az utóbbi meccsekhez hasonlóan ezúttal is vállára vette a csapatot. A negyed második felében Borbáth, Bálint és Knyur is megrezegtette a hálót, így 19-9-re vezetett a Kosársuli az első tíz perc után.


Amilyen jól alakult a kezdés, annyira ellentétesen a folytatás. A második negyed elején még tartani tudta a tízpontos előnyt a Kosársuli, ám innen elindult felfelé a Győr, ráadásul sorra jöttek a vásárhelyi pontatlanságok támadásban. A 15. percben időt kért Vuk Pavlovic (19-24), majd két perccel később szintén, hiszen Hágen kosaraival megfordították az eredményt az egyre tempósabban játszó és kiválóan védekező hazaiak (27-26). A félidő vége is az övék volt, 8-0-s rohammal zártak, így 35-28-ról jöhetett a folytatás a szünet után.


Úgy tűnt, magára talált a pihenő alatt a Kosársuli, hiszen Borbáth, Knyur, Kelemen és Varga Ákos is beköszönt, emellett a védekezésen is sikerült szorítani - ennek az lett az eredménye, hogy a 25. percben teljesen fej-fej mellett állt a két csapat (41-40). Két triplával válaszolt a Győr, majd ismét kilenc pontra léptek el, ám Bálint büntetői életben tartották a vásárhelyi reményeket a hajrára (53-47 a harmadik negyed végén).

 

A zárónegyed elején is maradt az öt pont környéki különbség, ám Hágennel, a Kámán testvérekkel és a jó győri védekezéssel nem tudott mit kezdeni a Kosársuli: a 35. percre tíz pont fölé nőtt a hazaiak előnye (63-52), a 11-0-s sorozatukat pedig úgy zárta le Nagy egy triplával, hogy az a meccset is végérvényesen eldöntötte (70-52). A végén próbált közelebb zárkózni a vásárhelyi csapat, Pinnyey és Borbáth vezetésével picit sikerült is, de későn: 79-65-re a Győr nyert, így lépett egyet a playoff felé. A Kosársuli továbbra is a negyedik, ám a mostani vereséggel gyakorlatilag eldőlt, hogy semmiképpen sem végezhet előrébb a tabellán. A mostani mérkőzés legeredményesebbje egyébként a 19 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplázó Kelemen lett.

 

NB I/B Zöld csoport, 22. forduló:


Agrofeed UNI Győr - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 79-65 (9-19, 26-9, 18-19, 26-18)

Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok. Vezette: Szalai, Csák, Tóth


Győr: Kámán B. 14/3, Bakon 3, Sonyák 13/6, Kámán K. 6, Hágen 17
Cserék: Gosztola 13/6, Nagy 11/9, Kocsis 2, Friedl -, Garancz -
Vezetőedző: Léránt Gábor


Kosársuli: Bősz 3/3, Borbáth 13, Bálint 7, Varga Á. 7, Kelemen 19/6
Cserék: Pinnyey 8/6, Knyur 5/3, Karsai 3, Kass -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic


Vuk Pavlovic: "Jól kezdtük a mérkőzést, a Győr gyors játékát sikerült lelassítanunk az első negyedben, a támadásaink is jól működtek, járt a labda. A második negyedtől megváltozott a mérkőzés képe, nem a mi akaratunk érvényesült, sok pontot kaptunk és sajnos hátrányba kerültünk a félidőre. Nehezen alkalmazkodtunk a Győr védekezéséhez, emberfogás és zóna ellen sem találtuk az ellenszert, rossz ritmusban támadtunk és nehezen tudtunk pontokat szerezni. A mérkőzés fontos szakaszaiban, amikor sikerült faragnunk a hátrányunkon, a Győrnek mindig volt egy-egy jó támadása vagy extra kosara, nem engedték ki a vezetést a kezükből. A csapatban volt tartás: az utolsó pillanatig hajtottunk. Gratulálok a Győrnek, jól játszottak ma! Sok sikert kívánok nekik a folytatásban!"


A remek első negyedet produkáló U20-asok a 34 ponttal és 19 lepattanóval 51-es VAL-értékig jutó Megyesi vezetésével 84-75-re nyertek, így két meccsel a bajnokság vége előtt még mindig bőven őrzik esélyüket a bajnoki dobogóra. 

 
Folytatás március 11-én, szombaton, hazai pályán a Kecskemét ellen.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 17. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
A sportnap díjazottjai 2023

A sportnap díjazottjai 2023

Február 24-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
Két vásárhelyi vívó érmes helyezése az Európa-bajnokságon

Két vásárhelyi vívó érmes helyezése az Európa-bajnokságon

A magyar kadet női párbajtőrcsapat aranyérmes, a női tőrcsapat bronzérmes lett a korosztályos Európa-bajnokságon Tallinnban.
2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023-ban kétszer lesz 4 napos hétvége, és négy alkalommal 3 napos pihenő, nem lesz ledolgozandó munkanap szombaton.
 

És ezt már olvasta?

Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.