SportKét vásárhelyi vívó érmes helyezése az Európa-bajnokságon

2023. február 25., szombat
 
Két vásárhelyi vívó érmes helyezése az Európa-bajnokságon

A magyar kadet női párbajtőrcsapat aranyérmes, a női tőrcsapat bronzérmes lett a korosztályos Európa-bajnokságon Tallinnban.

 

 

 

 

 


A korosztály versenyének zárónapján az újabb aranyérmet a Gachályi Gréta, Horváth Lotti, Nagy Blanka, Terhes Hanna összeállítású női párbajtőrcsapat szerezte meg, végig kiegyensúlyozott, nagyszerű szerepléssel. Gachályi Gréta hódmezővásárhelyi vívó, a békéscsabai Alföld Vívó Akadémiához igazolt.

Az elődöntőig egy 45:19-cel (Lettország) és egy 45:26-tal (Románia) jutott el a csapat.

Az elődöntőben Franciaország ellen vívtak. A két válogatott fej fej mellett haladt, a korosztályában tapasztaltnak és rendkívül eredményesnek mondható Gréta és Blanka mellett az alig 14 esztendős Lotti is sokat tett hozzá ahhoz, hogy végül, egy nagyon izgalmas befejezés után 45:43-ra legyőzzék a mieink a franciákat.

 

Szintén a korosztályos EB-n bronzérmes lett a Badár Szonja, Kollár Anna, Papp Jázmin, Sperka Jázmin összeállítású női tőrcsapat. A csapat tagjainak neve között bizonyára ismerős Papp Jázmin neve, aki a Csomorkány SE vívója.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Betörtek egy vásárhelyi plébániába

Betörtek egy vásárhelyi plébániába

Ketten bemásztak egy hódmezővásárhelyi plébániára, a harmadik személy, egy nő az autóban várta őket. Három nap alatt elfogták a triót.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Öt érmes helyezés a Sárga Tenger Nemzetközi Taekwondo Kupán

Öt érmes helyezés a Sárga Tenger Nemzetközi Taekwondo Kupán

Hazánkon kívül 8 országból vettek részt a sportolók a versenyen, amelyre a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület sportolói is beneveztek.
Költségvetés - sok kérdőjellel

Költségvetés - sok kérdőjellel

18,216 milliárd forintos főösszeggel elfogadták a hódmezővásárhelyi önkormányzat idei költségvetését a közgyűlés ülésén.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.
 
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat Tudományos munkássága kiemelkedő és maradandó, azonban a neve még a Vásárhelyről elszármazottak névsorában sem szerepelt.