SportKét vásárhelyi vívó érmes helyezése az Európa-bajnokságon

2023. február 25., szombat
 
Két vásárhelyi vívó érmes helyezése az Európa-bajnokságon

A magyar kadet női párbajtőrcsapat aranyérmes, a női tőrcsapat bronzérmes lett a korosztályos Európa-bajnokságon Tallinnban.

 

 

 

 

 


A korosztály versenyének zárónapján az újabb aranyérmet a Gachályi Gréta, Horváth Lotti, Nagy Blanka, Terhes Hanna összeállítású női párbajtőrcsapat szerezte meg, végig kiegyensúlyozott, nagyszerű szerepléssel. Gachályi Gréta hódmezővásárhelyi vívó, a békéscsabai Alföld Vívó Akadémiához igazolt.

Az elődöntőig egy 45:19-cel (Lettország) és egy 45:26-tal (Románia) jutott el a csapat.

Az elődöntőben Franciaország ellen vívtak. A két válogatott fej fej mellett haladt, a korosztályában tapasztaltnak és rendkívül eredményesnek mondható Gréta és Blanka mellett az alig 14 esztendős Lotti is sokat tett hozzá ahhoz, hogy végül, egy nagyon izgalmas befejezés után 45:43-ra legyőzzék a mieink a franciákat.

 

Szintén a korosztályos EB-n bronzérmes lett a Badár Szonja, Kollár Anna, Papp Jázmin, Sperka Jázmin összeállítású női tőrcsapat. A csapat tagjainak neve között bizonyára ismerős Papp Jázmin neve, aki a Csomorkány SE vívója.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Betörtek egy vásárhelyi plébániába

Betörtek egy vásárhelyi plébániába

Ketten bemásztak egy hódmezővásárhelyi plébániára, a harmadik személy, egy nő az autóban várta őket. Három nap alatt elfogták a triót.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 17. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Öt érmes helyezés a Sárga Tenger Nemzetközi Taekwondo Kupán

Öt érmes helyezés a Sárga Tenger Nemzetközi Taekwondo Kupán

Hazánkon kívül 8 országból vettek részt a sportolók a versenyen, amelyre a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület sportolói is beneveztek.
Költségvetés - sok kérdőjellel

Költségvetés - sok kérdőjellel

18,216 milliárd forintos főösszeggel elfogadták a hódmezővásárhelyi önkormányzat idei költségvetését a közgyűlés ülésén.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 37. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.