SportA sportnap díjazottjai 2023

2023. február 25., szombat
 
A sportnap díjazottjai 2023

Február 24-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is.

 

 

 

 


 

Azok a fiatalok, akik kiérdemelték ezeket a díjakat, büszkék lehetnek rá, ahogy a szüleik és nagyszüleik és rokonaik is – mondta köszöntőjében Márki-Zay Péter polgármester. Azt kívánta, hogy az elismerésben részesülő fiatalok továbbra is szerezzenek örömet családjuknak és Hódmezővásárhely városának is.

 

A díszvendég, Sánta Dániel, a Szegedi VE csapatkapitánya volt, aki szerint – Ti vagytok a jó és követendő példa arra, hogy a tanulás és a sport megfér egymás mellett. Mindkettő nagyon nagy alázatot és odaadást igényel.  

 

A díjakat 3 kategóriában: alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás (ezeken belül fiú és lány kategóriában) osztották ki idén is.  

Alsó tagozatos leány kategóriában Jó tanuló, jó sportoló díjban részesült: 

Czuczi Eszter 

Eszter nem csak kiváló sportoló, de tanulmányi eredménye is kiváló. 

A Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület versenyzője, a Szent István Általános Iskola Tanulója. A díjazásra az egyesülete jelölte. 

 

Kovács Panka - a HÓD-FITNESS SE. versenyzője, a Szent István Általános Iskola tanulója. Tanulmányi átlaga 4.6. Iskolája és egyesülete is jelölte a díjra.   

 

Kun Zselyke - Zselyke a Komplex Táncakadémia Egyesület sportolója és a Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanulója. Tanulmányi átlaga 5-ös. A díjazásra az egyesülete jelölte.  

 

Olasz Panni -  a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola tanulója, és a Hód-Úszó SE versenyzője. Tanulmányi átlaga: 4,7-es. Egyesülete  és iskolája is jelölte a díjazásra. 

 

Sebők Sára 

Sára a Hwarang-Do Sportegyesület versenyzője, a Szegedi Nemzetközi Általános Iskolában tanul. Tanulmányi átlaga 5-ös 

Az egyesülete jelölte díjazásra.

Véber Adél, az All U need Dance Studio Sportegyesület versenyzője aki a Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolája kitűnő tanulója nevelőtestületi dicsérettel. Az elismerésre iskolája javasolta.  

 

Alsó tagozatos fiú kategóriában Jó tanuló jó sportoló díjban részesül: 

 

des Fontaine Alexander Douglas -  a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület sportolója 

a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában tanul. Tanulmányi eredménye 5-ös. A sportegyesület jelölte díjazásra  

 

Dóda Levente - az ITF Taekwon-do Hódmezővásárhely (Bibeo Sportegyesület) sportolója. A Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában tanul, tanulmányi eredménye 4,8-as Díjazását az egyesülete javasolta.

 

Hangyási Csongor Botond a Hód Judo SE. versenyzője, aki a Németh László Gimnázium és Általános Iskola 5-ös tanulója. Díjazását az egyesülete javasolta.

 

Kohán Benjámin, aki a NICS-HSÚVC színeiben sportol és a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola kiváló tanulója. Díjazására az oktatási intézmény tett javaslatot.

 

Kovács Ákos - a Hód Úszó SE sportolója, aki a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában tanul, 5-ös tanulmányi átlaga van. Díjazását az egyesület javasolta.  

 

Szabó Ákos - a Hódmezővásárhelyi Futball Club sportolója, és a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában tanul. Tanulmányi átlaga 4,73. Díjazására az egyesülete tett javaslatot. 

 

A felső tagozatos lányok kategória díjazottjai: 

 

Hangyási Zengő Eszter a Hód Judo Se versenyzője. A Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanulója 5-ös tanulmányi átlaga mellé számos dicséret társul. Díjazására sz egyesülete tett javaslatot.  

 

Mérai Janka, a NICS-HSÚVC sportolója, aki a Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolája kiváló tanulója 5-ös átlaggal. Elismerésére az egyesülete és az iskolája is tett javaslatot.


Solymosi Dóra - a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános iskola diákja, tanulmányi átlaga 5-ös, a Tailor Dance SE. sportolója. Díjazására az oktatási intézmény tett javaslatot.

 

Sós Gréta - a Csomorkány Sport Egyesület versenyzője. A Németh László Gimnázium és általános Iskolában tanul. Tanulmányi átlaga: 4,9. Díjazását az egyesülete javasolta.

 

Szél Szabina Mira - a Hód-Úszó SE. versenyzője. A Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolája 5-ös átlagú tanulója. Díjazását az egyesülete kezdeményezte.  


Tóbiás Nelli-  Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola tanulója, jeles tanulmányi eredménnyel, és az All U Need Dance Studio sportolója.  

 

Molnár Csongor- a Csomorkány SE. és a Hódmezővásárhelyi Polgári Lövészegylet versenyzője. A Németh László Gimnázium és Általános iskola tanulója, tanulmányi átlaga 5-ös. Díjazását mindkét sportegyesület javasolta.

 

Nagy Olivér Szabolcs. a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola tanulója, a tanulmányi átlaga 5-ös, a NICS-HSÚVC sportolójaként ért el sikereket. Díjazására az oktatási intézmény tett javaslatot.

 

Szabó Marcell Attila, a NICS-HSÚVC sportolója, aki a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában tanul, tanulmányi átlaga 4,67. Elismerését az egyesülete javasolta. 

 

Török Zoltán - a Hód Judo SE versenyzője, és a Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szatmáry Kollégium tanulója. Tanulmányi átlaga 4,73 és két dicséretet is kapott. Díjazását az egyesülete és iskolája is kezdeményezte  

 

Vad Roland Tibor - a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola kitűnő tanulója és a Maróczy Géza Sport Egyesület csapatának tagjaként ért el szép eredményeket. Díjazására az oktatási intézmény tett javaslatot. 

 

 Versegi Attila - a Hódmezővásárhelyi Rádió Klub sportolója. A Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanulója. Tanulmányi átlaga 5-ös.

 

Középiskolás lányok kategóriában díjazottak:  

 

Cseh Kata a Hódmezővásárhelyi Box Klub versenyzője, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Technikum tanulója. Tanulmányi átlaga  4,2. Díjazását az egyesülete javasolta.  

 

Hangyási Boróka Anna a Hód Judo SE versenyzője. A Németh László Gimnázium és Általános iskola kitűnő tanulója, év végén és félévkor is számos dicséretben részesült.

 

Pálvölgyi Zita a Hód-Fitness SE versenyzője, a Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium tanulója, tanulmányi átlaga 4,53 

 

Szőke Zita veheti át, aki NICS-HSÚVC versenyzője. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Technikum tanulója, tanulmányi átlaga 4,43. Díjazását a sportegyesülete kezdeményezte.  

 

Veszelovszki Eszter - a Hód Úszó SE versenyzője, aki a  Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium tanulója. Tanulmányi átlaga 4, 53.

 

Wolf Eszter -  a Budapesti Honvéd SE versenyzője, a Németh László Gimnázium Általános Iskola tanulója 4,8-as tanulmányi átlaggal. Díjazására az oktatási intézmény tett javaslatot.  


Barna Márton - a Máté Taekwondo és Hapkido és Hapkido Sportegyesület versenyzője. Levente Szegeden tanul a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban, tanulmányi átlaga 5-ös.  

 

Búzás Richárd Zsolt a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum tanulója,  a Hódmezővásárhelyi Futball Club csapatának játékosa. Tanulmányi átlaga 4,35-ös.

 

Kis Noel - a Hód-Úszó Se versenyzője. A Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum tanulója, tanulmányi átlaga 4,27, díjazására az egyesülete és az oktatási intézménye is javaslatot tett.

 

Túri Alex az Alföldi ASzC Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola diákja, a Szatymazi  JUDO SE versenyzője.

 

 Lengyel Levente - az ITF Taekwon-do Hódmezővásárhely (Bibeo Sportegyesület) versenyzője, aki a Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium diákja.

 

Pásztor Levente - a Hwarangd-Do Sportegyesület versenyzője. A Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskolában tanul, tanulmányi átlaga 4,7-es. Díjazását sporteredményei alapján az egyesülete kezdeményezte. 

 

 „Az év sportolója” kategória díjazottjai:  

 

Az Év női sportolója díjat kapták: 

 

Bere Katalin Viktóriát - a Hód Triatlon és Öttusa SE versenyzője, Viktória a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar, a Kémia Doktori Iskolájának hallgatója, szinte valamennyi tantárgyból jeles.

 

László Alexa - a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület versenyzője, a Budapesti Gazdasági Egyetem, Külkereskedelmi Karának hallgatója, tanulmányi átlaga 4-es.

 

Ugrai Panna - a Hód -Úszó SE versenyzője, és a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum tanulója, tanulmányi átlaga 4,5-ös.  

 

Az év férfi sportolója díjat kapták: 


Gál Olivér a Hód-Úszó SE. versenyzője. Egyesülete a következő sporteredményeivel ajánlotta díjazásra.

 

Lengyel Tamás - a Hwarang-Do Sportegyesület versenyzője.

 

Rauch Róbert - a Hód – Úszó Sportegyesület versenyzője.

 

Az év női szenior sportolója díj nyertese:  

 

Gregus Brigitta  a Hód-Triatlon és Öttusa SE versenyzője. 

 

Nagy Enikő a NICS-HSÚVC sportolója.

 

Az  év utánpótlás korú (18 év alatti) leány sportoló díját megkapta: 

 

Papp Jázmin a Csomorkány Sport Egyesület versenyzője. A Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium diákja, tanulmányi átlaga 4, 13.

 

Szabó Réka a Hwarang-Do Sportegyesület versenyzője.

 

Tóbiás Eszter a Hód- Fitness SE versenyzője, és a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola 5-ös tanulmányi átlagú tanulója.

 

Az Év utánpótlás korú (18 év alatti) fiú sportolója díjat megkapta: 

 

Horváth Ákos a Hód-Úszó SE versenyzője, a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola 10. a osztályának tanulója. 

 

Koncz Botond - a Hwarang-Do SE sportolója.


Tószegi Ferenc - a Boxing Gym Vásárhely SE. sportolója, aki a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola kitűnő tanulója.

 

A 2022-es Év női csapata a Hód-Triatlon és Öttusa SE vegyes váltó csapata lett.

Sallai Ágnes - hátúszás, Gregus Brigitta - mellúszás, Bere Katalin Viktória - pillangó úszás, Wéber Vanda – gyorsúszás.

 

A 2022-es Év férfi csapata címet a NICS-HSÚVC utánpótlás csapata érdemelte ki a Közgyűlés határozata értelmében.

A csapat tagjai: Szabó Marcell Attila, Földesi Balázs, Oláh Ádám, Nagy Olivér 

 

 A 2022-es Év testnevelője címet Kőhegyi Ferenc testnevelés-technika szakos tanárnak ítélte. 

Kőhegyi Ferenc a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola testnevelés-technika szakos pedagógusa. Feladatait mindig lelkiismeretesen, felkészülten végzi. Képviseli iskolánkat tanulóinkkal a városi sportversenyeken. 

 

A 2022-es Év edzője címet a Boxing Gym Vásárhely SE edzőjének Tóth Zsoltnak ítélte oda.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Két vásárhelyi vívó érmes helyezése az Európa-bajnokságon

Két vásárhelyi vívó érmes helyezése az Európa-bajnokságon

A magyar kadet női párbajtőrcsapat aranyérmes, a női tőrcsapat bronzérmes lett a korosztályos Európa-bajnokságon Tallinnban.
Betörtek egy vásárhelyi plébániába

Betörtek egy vásárhelyi plébániába

Ketten bemásztak egy hódmezővásárhelyi plébániára, a harmadik személy, egy nő az autóban várta őket. Három nap alatt elfogták a triót.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 17. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Költségvetés - sok kérdőjellel

Költségvetés - sok kérdőjellel

18,216 milliárd forintos főösszeggel elfogadták a hódmezővásárhelyi önkormányzat idei költségvetését a közgyűlés ülésén.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...