Kultúra, oktatásNégyszáz államis hallgató került fizetős képzésre az SZTE-n

2013. április 8., hétfő
 
Négyszáz államis hallgató került fizetős képzésre az SZTE-n

Egy decemberben született jogszabály miatt négyszáz államilag finanszírozott hallgatót soroltak át önköltséges képzésre a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE).

 

 

 


A hallgatók felháborodtak, mert szerintük nem értesítették őket. Az érintettek döntő többsége a természettudományi és informatikai karon tanul. Török Márk, a szegedi hallgatói önkormányzat (EHÖK) elnöke a elmondta: a panaszok alapján három kategóriát állapítottak meg a hallgatói önkormányzatnál.

Ha valaki más intézménynek is hallgatója volt korábban, annak a beiratkozásnál nyilatkoznia kellett, hogy hány évet használt fel, de ha ez nem történt meg, akkor a törvény szerint hét félévet kell vélelmezni, és így átsorolták őket.

 

A második kategóriába azok tartoznak, akiknek lejárt a támogatási idejük. A harmadik kategóriába pedig a feldolgozásra szoruló esetek kerülnek; ide tartoznak a bolognai rendszer bevezetése előtti, régi kifutó képzési és finanszírozási formán maradt hallgatók, valamint néhány bonyolultabb eset. Ilyen például, ha valakinek egyszerre több szakja van, és vizsgálni kell, hogy a két felvétel között mennyi idő telt el - mondta Török Márk.

Az egyetem vezetői szerint ugyanakkor az átsorolt hallgatók száma a felét sem éri el a 400-nak, és az átsorolások a törvény előírásai szerinti esetek alapján történtek.

 
 
Forrás: edulpress
 

Olvassa el ezt is!

Csomorkány SE két bronzérme

Csomorkány SE két bronzérme

Április 6-7-én Kunszentmártonban a Miklóssy János Sportközpontban rendezték a Fülöp Mihály Magyar Kupa soron következő versenyét. A vásárhelyiek valamennyi kategóriában indultak.
A tudásom az én segítőm

A tudásom az én segítőm

A Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karáról 15 hallgató 14 dolgozattal vett részt az OTDK-n. Többen értek el kiemelkedő eredményeket.
Létszámleépítés valódi számokkal

Létszámleépítés valódi számokkal

Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni

Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni

Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.