GazdaságNapelempark Vásárhelyen

2019. szeptember 19., csütörtök
 
Napelempark Vásárhelyen

2017 májusában a közgyűlésen kért és kapott bérbe 15 évre területet az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft. A megtermelt energiát a vállalkozás piaci alapon értékesíti a szolgáltatónak.


 

 

 

 

 

 


Több mint egy év után, 2018 decemberében írtuk a Vásárhelyi Hírekben, hogy az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. tagvállalata országszerte hét projektben, 110 darab, egyenként 0,5 megawatt teljesítményt nem meghaladó naperőművet épít uniós társfinanszírozással. A naperőművek összesen 26 ezer háztartás energiaigényét fedezik majd. Így a vásárhelyi területen is elkezdődhetett az építkezés.

 

Szeptember 18-án hivatalosan is átadták a már tavasz óta működő fél megawattos naperőművet, amelyet az MVM Zöld Generáció Kft. létesített.

A vásárhelyi park 250 millió forintból valósult meg a szentesi út és a Kincses temető között., az évi 6-700 ezer kilowattóra termelése 250 átlagos magyar háztartás energiafelhasználását biztosítja.

 

Többek között Pécsen az MVM Hungarowind Kft. fotovoltaikus erőműve 10 MW kapacitású létesítmény. Az erőmű várhatóan közel 15 ezer tonnával csökkenti az ország szén-dioxid-kibocsátását éves szinten. 

Hódmezővásárhelyen ennél jóval kisebb, azonban mindenképpen előremutató, precedensértékű, hiszen a Dél-alföldi területeken a napenergia hasznosítását már régóta ajánlják a szakemberek a napsütéses órák magas száma miatt.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény

Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény

Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát

Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát

A legújabb agrárkütyük, high-tech eszközök, robotok. A Gregus Máté Mezőgazdasági szakképzőben folytatódik a Hello Modern Agrárium programsorozat.
Drágult a tram-train járműtelep

Drágult a tram-train járműtelep

A járműtelep építési tenderének nyertese, Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos veje, Homlok Zsolt cége, jelentős költségkiegészítést kapott a kormánytól..
Még nincs tervben a Honvédelmi Sportközpont

Még nincs tervben a Honvédelmi Sportközpont

Öt városban kezdhetik el az építkezést. Első körben többek között Hódmezővásárhely is kapott volna lőteret, a Kiserdő sor környékén.
 

És ezt már olvasta?

Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.