SportNagyon nehéz mérkőzés volt

2021. október 17., vasárnap
 
Nagyon nehéz mérkőzés volt

Szurkolókkal felvértezve, az Újpest elleni, előző hazai bajnoki mérkőzés szép emlékének tudatában fogadhatta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-és U20-as csapata a Győrt az NB I/B Zöld csoportjának 4. fordulójában.

 

 

 

 

 

 

A felnőttek célja a második, a fiataloké az első siker megszerzése volt, azonban előzetesen nem ígérkezett könnyűnek egyik találkozó sem, hisz mindkét győri együttes a vásárhelyi előtt állt a tabellán a játéknapot megelőzően.

Ennek ellenére hibátlanra sikeredett a nap a Hódtói Sportcsarnokban. Az első felvonást az U20-asok mutatták be, akik remek tripláknak is köszönhetően már a félidőben vezettek, végül az utolsó negyedben döntötték el a dolgokat. A 87-72-es győzelemből öten is két számjegyű ponttal vették ki a részüket, a meccs legeredményesebbje a 19 pontig jutó Knyur Soma lett.

 

A Bálintot és Borbáthot is nélkülözni kényszerülő felnőttek egy fokkal jobban kezdték a meccset a vendégeknél (10-6 az 5. percben), ám az első negyed összessége főként az eladott labdákról, az apróbb pontatlanságokról és a küzdelemről szólt, semmint a pontgazdag játékról. Ennek megfelelően nagy különbség nem is alakult ki a felek között, 15-17 állt az eredményjelzőn az első játékrész végén.

A Kosársuli-védekezéssel a második negyedben sem voltak különösebb problémák, lepattanózás terén sikerült felülmúlni a Győrt, ám a helyenként feszült hangulatból a triplaformáját nagyon elkapó ellenfél jött ki jobban – zsinórban három hárompontost szórtak, majd Geiger távolija után, a 17. percben hét pontra húztak el (27-34). A parádés napot kifogó Varga testvérek és Pavlovic vezetésével két perc alatt sikerült visszazárkózni egy 7-0-s rohammal, innen azonban vásárhelyi szempontból a legrosszabbkor kapták össze magukat a győriek, és egy 8-0-val zárták a félidőt. Mindez pedig azt jelentette, hogy 42-34-es vendégvezetéssel jöhetett a folytatás a szünet után.

 

A negyed elején többször is „robbant” a csarnok, Varga Zalán triplájával és Pavlovic villanásaival sikerült közelebb zárkózni, majd a vendégeknél Horváth hármasát előzte meg egy erősen megkérdőjelezhető bírói ítélet (a győriek egyik játékosa kilépett az oldalvonalnál a támadás közben). Talán utóbbi is kellett ahhoz, hogy igazán tűzbe kerüljön a Kosársuli, hisz parádés egy-egyezésekkel és igazi csapatjátékkal előbb az egyenlítés jött össze (51-51 a 26. percben), majd egy vendégidőkérést követően a vezetést is sikerült átvenni. A játékhoz a saját nevelésű fiataloknak is sikerült hozzátenniük a magukét, Molnár Ádám élete első felnőttmeccsén jól szállt be csereként, így az utolsó negyed előtt teljesen reálisnak tűnt, hogy hazai győzelem szülessen (59-60).

Ez egy picit távolabb került Geiger triplái, majd Gosztola közelije után, ám 63-70-nél szinte lehetetlen helyzetből Bodócsi oldott meg egy támadást, ami elindította a nyerőszériát: Varga Ákos villanásaihoz masszív védekezés társult, Geiger sportszerűtlen faultját követően pedig tovább nőtt a különbség, ami immár Kosársuli szempontból plusz négynél járt (11-0-s rohammal 74-70 a 36. percben). Innen pedig már nem volt visszaút a vendégeknek a hajrában: az utolsó három percben egyetlen pontot sem szerzett a Győr, ellenben a vásárhelyi harcias betörések működtek, így teljesen megérdemelt, 83-74-es hazai siker született! A csapatból Varga Ákos dupla-duplával (29 pont, 11 lepattanó), Pavlovic 24, míg Varga Zalán 18 ponttal tűnt ki, míg a vendégeknél Gosztola dupla-duplázott.  

 

NB I/B Zöld csoport, 4. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 83-74 (15-17, 19-25, 13-9, 24-14)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Radnóti, dr. Varga, Borgula

 

Kosársuli: Bodócsi 5, Varga Á. 29/6, Varga Z. 18/3, Pavlovic 24, Kovacevic -
Cserék: Knyur -, Vejinovic 7, Megyesi -, Molnár -
Vezetőedző: Szablics Péter


Győr: Geiger 22/12, Gosztola 11, Kámán B. 16/6, Horváth 8/6, Lógár 8
Cserék: Veingartner 5/3, Berneczei 2, Friedl -, Kámán K. 2, Hágen -
Vezetőedző: Kertész Dániel

 

Szablics Péter értékelése: „Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, hisz a Győr kellemetlen ellenfél, teli van fiatalokkal, küzdenek, hajtanak, gyorsak. Hála Istennek sikerült lelassítanunk néhol őket. Egy pillanatig úgy látszott, elúszik a győzelem, de aztán a csapat kirakta a szívét-lelkét a pályára, küzdöttünk, és hajtós meccs végén sikerült nyernünk. Megyünk tovább!”

 

A Kosársuli számára hétfőn jön a folytatás, méghozzá a Békéscsaba/B otthonában, a Hepp Kupában.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Nemzeti Emlékezet Hete

Nemzeti Emlékezet Hete

Programsorozatot rendeznek az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján az Emlékpontban.
Miniszteri oklevelet kapott a vásárhelyi alapítvány

Miniszteri oklevelet kapott a vásárhelyi alapítvány

A Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi Mezőgazdasági Karán belül működő Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvány kapott elismerést.
Oktatóbázis a vásárhelyi kórházban

Oktatóbázis a vásárhelyi kórházban

Demonstrációs műtőt és rendelőt is kialakítottak a hódmezővásárhelyi kórházban, az országos skill-laborhálózat részeként. Október 13-án volt az avatás.
Jönnek a betelepülők

Jönnek a betelepülők

A covid19 és egyéb hátráltató tendenciák ellenére, a Hódmezővásárhelyi Ipari Park bővül. A folyamat már régebb óta tart. Most újabb útépítés kezdődik.
 

És ezt már olvasta?

Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train
Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train A tram-train november 29-től óránként közlekedik Hódmezővásárhelyről. Részletes menetrend a megállókkal a cikkben!
 
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo A nagy médiaérdeklődés mellett lezajlott országos bajnokságon impozáns eredményt, 26 érmes helyezést ért el a vásárhelyi sportegyesület. Részletes eredményekkel.
 
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért Ezzel a mottóval karácsonyi képeslapkészítő akciót indított a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A vásárhelyi kórház dolgozóit is erősíteni, bátorítani szeretnék.
 
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása 2019 szeptemberében - az akkori hírek szerint a város 230 millió forintot kapott Pénzügyminisztériumtól. a bölcsőde felújítására, korszerűsítésére
 
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában Megdöbbentő eredményeket hozott az eddigi minták elemzése, amikor a folyó vízrendszerének mikroműanyagokkal való szennyezettségét vizsgálták.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a Békési SzSK csatája régóta nagy dél-alföldi rangadónak, egyben az NB I/B Zöld csoport egyik, ha nem a legfordulatosabb párosításának számít.