SportNagyarányú vendéggyőzelem

2021. május 17., hétfő
 
Nagyarányú vendéggyőzelem

Vasárnap a Monort fogadtuk az NB III-as bajnokság 36. fordulójában. Megsemmisítő vereséget szenvedtünk.

 

 

Fotó: Fejes Loretta

 

 


A kiesés elleni HFC-s küzdelmek néhány héttel ezelőtt kellemes fordulatot vettek. Jó játékkal, olykor bravúros pontszerzéseket könyvelhetett el csapatunk. Az előző héten szerdán azonban a Majosi SE vendégeként vereséget szenvedtünk és fontos pontokat hullajtottunk. A terv az volt, hogy vasárnap a Monor ellen kijavítjuk a hibát – ez azonban sajnos távolról sem jött össze.

 

Immáron Bacsa Zsolt és Ludánszki Bence vezényletével készültek a mieink a találkozóra, ami katasztrofálisan indult. A második percben félpálya közepéről, a jobb szélről végezhettek el szabadrúgást a vendégek. A lehetőség messze volt a kapunktól, Farkas Ádám viszont remekül ívelt középre, ráadásul Barthel Gábor tökéletesen csúsztatott bele, hamar hátrányba kerültünk.

Felocsúdni is alig volt idő, már Talabér Attila találata is a kapunkban táncolt, egy újabb pontrúgás után süllyedtünk tovább a slamasztikában.

Ezt követően akadtak lehetőségeink, Molnár Ádin és Bata Kristóf is helyzetbe került, sajnos azonban a szépítés nem jött össze.

Ez a félidő végén bosszulta meg igazán magát, egy újabb pontrúgást követően ismét Barthel talált be, majd a félidei sípszó előtt Annus Árpád szerzett két gyors gólt. 5-0-nál jöhetett a szünet.

 

A fordulás után cserékkel igyekeztünk frissíteni, de a gödörből nem sikerült kimászni, ráadásul a második felvonás utolsó negyed órájában ismét fölénk kerekedett a Monor. Kiharcoltak egy büntetőt, amelyet a vendégek kapusa, Bozsó értékesített, majd bő 5 perc múlva Annus szerezte meg saját maga harmadik, csapata hetedik gólját.

Megsemmisítő vereség lett a vége, veszve azonban még nincs minden. Ami viszont biztos, hogy a következő két mérkőzésen a győzelem lehet a célunk. A Dabas ellen és a hozzánk hasonlóan a bennmaradásért harcolós Dunaújvárossal szemben sem lesz ez könnyű.

 

NB III Közép csoport, 36. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Monor 0-7 (0-5)

 

HFC: Weszelovszky, Zahorán, Tóth, Huszár, Váradi, Bata, Molnár, Mezei, Orosz, Forró, Tapiska
Csere: Kandó, Gyüre, Povázsai, Orovecz, Katona, Bojtos, Rau
Edző: Bacsa Zsolt

Gólszerzők: Annus (3), Barthel (2), Talabér, Bozsó

 

Nyilatkozat: „Az első félidőben három pontrúgásból gólt kaptunk, ami pecsételte a sorsunkat. Szétesőek, figyelmetlenek voltunk, rosszul játszottunk. Mennünk kellett az eredmény után, amit aztán ki is használtak a vendégek. Megérdemelt győzelmet arattak, ami most nekünk nagyon fájó.”

 

Az egyesület a Dabas elleni mérkőzésre ingyenes szurkolói buszt indít, a belépőjegyet is egyesületünk állja. A busz vasárnap 13:30-kor  indul a stadionból. Az utazáshoz védettségi igazolvány és személyi igazolvány szükséges, valamint jövő csütörtökig név megadásával regisztrálni kell a gyurkilevente@gmail.com e-mail címen.

 
 
VH-Szeri Csaba
 

Olvassa el ezt is!

Nagyszerű hangulat a Hódtóban

Nagyszerű hangulat a Hódtóban

Visszatértek a nézők a Hódtóiba, ezzel párhuzamosan végletekig kiélezett meccsen szerezte meg a Kosársuli a Zöld csoport 7. helyét.
Százéves gramofon a Tornyai-múzeum kirakatában

Százéves gramofon a Tornyai-múzeum kirakatában

Egy vásárhelyi család padlásáról került elő a több mint 100 éves hanglemezlejátszó készülék. Több hónapos szakszerű munkával tették működőképessé.
Tél utáni tragikus füstölgés

Tél utáni tragikus füstölgés

Ez a tél sem volt kivétel. Arányaiban Hódmezővásárhely is hozzájárul ahhoz, hogy majdnem annyian halnak meg nálunk évente a légszennyezők miatt, mint Kínában.
Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Ősszel rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napokat, valamint lesz Juhásztalálkozó is.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 38. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Ebből lehet építkezni a jövőben is
Ebből lehet építkezni a jövőben is Nyíregyházán, az újonc NYÍKSE otthonában kezdte az NB I/B Zöld csoportjának 2022/23-as idényét a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata.
 
Vidám színek a felújított mosdókban
Vidám színek a felújított mosdókban Újabb mosdó alakult át a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában a Villeroy & Boch támogatásával
 
Teljes a flotta
Teljes a flotta A napokban megérkezett a tizenkettedik vasútvillamos, teljessé vált a járműflotta. Már a buszpályaudvarokon is lehet jegyet váltani a tram trainre.
 
Forró nyár volt - és még lesz
Forró nyár volt - és még lesz

A 2022-es nyár volt a legmelegebb 1901 óta. Hódmezővásárhely Szikáncs állomásokon mérték az idei nyár legmagasabb értékét.

 
Tanévnyitó volt a vásárhelyi Mezőgazdasági Karon
Tanévnyitó volt a vásárhelyi Mezőgazdasági Karon A Városháza Dísztermében Tanévnyitó Ünnepi Tanácsüléssel nyitotta meg az új tanévet a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara.
 
A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya
A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya Éppen 52 éve történt. Két rendkívüli tűzeset sokkolta Hódmezővásárhelyt, amikor is fél éven belül leégett a városháza tornya, illetve a díszterem teteje.