SportNagyarányú vendéggyőzelem

2021. május 17., hétfő
 
Nagyarányú vendéggyőzelem

Vasárnap a Monort fogadtuk az NB III-as bajnokság 36. fordulójában. Megsemmisítő vereséget szenvedtünk.

 

 

Fotó: Fejes Loretta

 

 


A kiesés elleni HFC-s küzdelmek néhány héttel ezelőtt kellemes fordulatot vettek. Jó játékkal, olykor bravúros pontszerzéseket könyvelhetett el csapatunk. Az előző héten szerdán azonban a Majosi SE vendégeként vereséget szenvedtünk és fontos pontokat hullajtottunk. A terv az volt, hogy vasárnap a Monor ellen kijavítjuk a hibát – ez azonban sajnos távolról sem jött össze.

 

Immáron Bacsa Zsolt és Ludánszki Bence vezényletével készültek a mieink a találkozóra, ami katasztrofálisan indult. A második percben félpálya közepéről, a jobb szélről végezhettek el szabadrúgást a vendégek. A lehetőség messze volt a kapunktól, Farkas Ádám viszont remekül ívelt középre, ráadásul Barthel Gábor tökéletesen csúsztatott bele, hamar hátrányba kerültünk.

Felocsúdni is alig volt idő, már Talabér Attila találata is a kapunkban táncolt, egy újabb pontrúgás után süllyedtünk tovább a slamasztikában.

Ezt követően akadtak lehetőségeink, Molnár Ádin és Bata Kristóf is helyzetbe került, sajnos azonban a szépítés nem jött össze.

Ez a félidő végén bosszulta meg igazán magát, egy újabb pontrúgást követően ismét Barthel talált be, majd a félidei sípszó előtt Annus Árpád szerzett két gyors gólt. 5-0-nál jöhetett a szünet.

 

A fordulás után cserékkel igyekeztünk frissíteni, de a gödörből nem sikerült kimászni, ráadásul a második felvonás utolsó negyed órájában ismét fölénk kerekedett a Monor. Kiharcoltak egy büntetőt, amelyet a vendégek kapusa, Bozsó értékesített, majd bő 5 perc múlva Annus szerezte meg saját maga harmadik, csapata hetedik gólját.

Megsemmisítő vereség lett a vége, veszve azonban még nincs minden. Ami viszont biztos, hogy a következő két mérkőzésen a győzelem lehet a célunk. A Dabas ellen és a hozzánk hasonlóan a bennmaradásért harcolós Dunaújvárossal szemben sem lesz ez könnyű.

 

NB III Közép csoport, 36. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Monor 0-7 (0-5)

 

HFC: Weszelovszky, Zahorán, Tóth, Huszár, Váradi, Bata, Molnár, Mezei, Orosz, Forró, Tapiska
Csere: Kandó, Gyüre, Povázsai, Orovecz, Katona, Bojtos, Rau
Edző: Bacsa Zsolt

Gólszerzők: Annus (3), Barthel (2), Talabér, Bozsó

 

Nyilatkozat: „Az első félidőben három pontrúgásból gólt kaptunk, ami pecsételte a sorsunkat. Szétesőek, figyelmetlenek voltunk, rosszul játszottunk. Mennünk kellett az eredmény után, amit aztán ki is használtak a vendégek. Megérdemelt győzelmet arattak, ami most nekünk nagyon fájó.”

 

Az egyesület a Dabas elleni mérkőzésre ingyenes szurkolói buszt indít, a belépőjegyet is egyesületünk állja. A busz vasárnap 13:30-kor  indul a stadionból. Az utazáshoz védettségi igazolvány és személyi igazolvány szükséges, valamint jövő csütörtökig név megadásával regisztrálni kell a gyurkilevente@gmail.com e-mail címen.

 
 
VH-Szeri Csaba
 

Olvassa el ezt is!

Nagyszerű hangulat a Hódtóban

Nagyszerű hangulat a Hódtóban

Visszatértek a nézők a Hódtóiba, ezzel párhuzamosan végletekig kiélezett meccsen szerezte meg a Kosársuli a Zöld csoport 7. helyét.
Százéves gramofon a Tornyai-múzeum kirakatában

Százéves gramofon a Tornyai-múzeum kirakatában

Egy vásárhelyi család padlásáról került elő a több mint 100 éves hanglemezlejátszó készülék. Több hónapos szakszerű munkával tették működőképessé.
Tél utáni tragikus füstölgés

Tél utáni tragikus füstölgés

Ez a tél sem volt kivétel. Arányaiban Hódmezővásárhely is hozzájárul ahhoz, hogy majdnem annyian halnak meg nálunk évente a légszennyezők miatt, mint Kínában.
Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Ősszel rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napokat, valamint lesz Juhásztalálkozó is.
 

És ezt már olvasta?

Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk
Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk Mindenki ismerte a hangját ebben az országban. Mindig tudta úgy fordítani a szót, hogy a feloldás, a harmónia az öröm felé menjen, az élet felé, afelé, ahogy érdemes.
 
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021 Ebben az évben is kitüntették azokat, akik tavaly bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. A díjazottak névsora.
 
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022 A hamarosan kezdődő iskolai nyári vakációra készülés mellett is érdemes megnézni, hogyan alakul a 2021 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Ó!divat - Öltözködés a 20. században
Ó!divat - Öltözködés a 20. században A kiállításon az érdeklődők megismerhetik, miként változott a divat az elmúlt száz esztendőben, és ez hogyan jelent meg a mindennapi viseletben.
 
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra A június 7-vel kezdődő héten az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Csongrád-Csanád megyében egyelőre csak a vízközeli területen és az agglomerációban végez légi szúnyogírtást.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jó tanulók és remek sportolók
Jó tanulók és remek sportolók Idén két vásárhelyi sportoló kapott 'Magyarország jó tanulója, jó sportolója' címet. Azok a diákok nyerhetik el, akik az előző tanévben kimagasló tanulmányi és sportteljesítményt nyújtottak.