Kultúra, oktatásNagy Lili újabb díjat nyert

2016. május 14., szombat
 
Nagy Lili újabb díjat nyert

Május 8-12. között rendezték Marosvásárhelyen a VIII. Nemzetközi Egyetemista Dzsesszfesztivált. Idén az egyik benevezett a hódmezővásárhelyi Nagy Lili volt.

 

 

 

 

 

 

A Liszt Ferenc Ének-zenei Általános iskola egykori tanulója, a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban érettségizett tavaly és felvételt nyert a Kodolányi János Előadóművészet - Jazz Ének szakára, vagyis megfelelt a nevezési feltételeknek. Ugyanis a nemzetközi versenyre olyan 30 év alatti énekesek, zenészek vagy énekesekből és zenészekből álló csapatok jelentkezését várják minden évben, akik akkreditált zeneművészeti intézmények egyikének hallgatói.

A workshop-okkal, koncertekkel fűszerezett ötnapos fesztivál délutánjain nemzetközi zsűri előtt rendezték az egyes kategóriák versenyét.

Nagy Lili megnyerte a Jazz Fesztivál legjobb énekesének járó díját.

 

 

Nagy Lili számos művészeti verseny díjazottja:

2008- ban, a Csehországi Olomouc - ban rendezett nemzetközi énekfesztiválon bronz medállal díjazták.

2011-ben Szegeden, a Megyei Bicínium Éneklési Versenyen első helyezést szerzett.

2013- ban Nagykanizsán, az IDF táncvilágbajnokságon csoportjával hatodik helyezést ért el.

2008- ban Hódmezővásárhelyen megnyerte, 2009-ben, 20014-ben második volt a Városi Népdaléneklési Versenyen

2014- ben első lett a szentesi Egyházi Énekversenyen.

2014- ben Kecskeméten, a KÓTA Térségi Szintű Minősítőjén dicséret fokozatot szerzett.

A 2014-es XXIX. Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál kiemelt díjazottja.

2015-ben megkapta a Kenéz Ernő operaénekes és Kenéz Heka Etelka Zenei Alapítvány által alapított Gyűrű- díjat.       

Nagy Lili számos hódmezővásárhelyi rendezvény fellépője volt. Tagja volt több könnyűzenei formációnak, többek között a New Balance-nak.

Művészi sokoldalúságára jellemző, hogy mint dalszerző, alkotóművészként is több alkalommal bemutatkozott már.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Idén is lesz Hó(l)dfény Fesztivál

Idén is lesz Hó(l)dfény Fesztivál

Összművészeti fesztivál lesz júniusban. A sétáló utcában a színpadon, a BFMK előtti területen és bent a színházteremben változatos, színes programokkal készülnek. Részletes program!
Meg kell menteni az enyészettől!

Meg kell menteni az enyészettől!

A köznyelvben csak Tájháznak hívott épületegyüttest életveszélyessé nyilvánították. Úgy tűnik darabig nem lesznek ott programok. Hogy miért nem? Íme a fényképes válasz!
Még mindig több az eladó lakás Vásárhelyen

Még mindig több az eladó lakás Vásárhelyen

Az idei évben Vásárhelyen eddig 6,2%-os áremelkedés volt tapasztalható. A 2021-es év pont olyan fordulatokkal teli hónapokat hozott eddig, mint a tavalyi év.
Ki lopott kitől? Vagy még sem?

Ki lopott kitől? Vagy még sem?

A Rolling Stones képen látható két emblémája között alig van különbség, pedig csak az egyik, a baloldali a hivatalos! Mégis ketten akarnak osztozkodni a dicsőségen - évtizedek óta!
 

És ezt már olvasta?

Új vezetőedző a Kosársulinál
Új vezetőedző a Kosársulinál A gárda új vezetőedzője 38 éves kora ellenére rengeteg szakmai sikert ért el, majdnem 8 évig vezette a Szegedi Tudományegyetem férfi kosárlabda csapatát
 
Gachályi Gréta országos egyéni bajnok lett
Gachályi Gréta országos egyéni bajnok lett A vásárhelyi vívó végig vezetve nyerte élete első egyéni bajnoki címét. A bajnokság mellett toronymagasan megnyerte a korosztály ranglistáját is.
 
Kalmár Zsigmond kiállításra készül a Tornyai
Kalmár Zsigmond kiállításra készül a Tornyai Ősszel kiállítással emlékezik a 80 évvel ezelőtt elhunyt lokálpatriótára, ehhez dokumentumokat és fényképeket, tárgyakat keresnek tárlatra.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 28. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 28. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Selymes amszterdami és hódmezővásárhelyi karcolós
Selymes amszterdami és hódmezővásárhelyi karcolós Nagyon megy a kábszer termesztés és biznisz Vásárhelyen. A címbeli fajták is pörögnek. Gyakran akcióznak a nyomozók. Néha hetente többször is.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.