Kultúra, oktatásMultik helyett Kultik

2016. május 30., hétfő
 
Multik helyett Kultik

Nemcsak jobb feltételekkel szerzik be a premier filmeket, hanem az ország 15 településén működő mozik mindegyikében érvényes lesz a kedvezménykártya.

 

 

 

 

 

Így lehet röviden összefoglalni, a napokban megalakult Kultik Magyar Mozihálózat működésének lényegét - mondta Szabó Krisztián a Vásárhelyi Híreknek.

A hódmezővásárhelyi Mozik Mozi ügyvezető igazgatója a részletekre térve, elmondta, tizenkét vidéki filmszínház és három balatoni kertmozi összefogásával alakult a Kultik Magyar Mozihálózat, azzal a nem titkolt céllal, hogy a multiplex mozikkal szemben a vidéki hagyományos mozik piaci hátránya megszűnjön. mivel méretüknél fogva nem kapták meg azon kedvezményeket, amelyeket a multik.

Szabó Krisztián azt is elmondta, a Mozaik Mozihoz hasonlóan, sok digitalizált premier mozi nyílt az országban, ugyanakkor rá kellett ébredniük, hogy érdekérvényesítő képességeik viszonylag szűkösek. Együttműködve azonban e filmszínházak a piac komoly tényezőivé válhatnak.

A csatlakozni kívánó filmszínházaknak premiermoziként kell működniük, feltétel továbbá, hogy digitális vetítő- és hangtechnikával rendelkezzenek, illetve vállalják, hogy a kasszasikereken túl magyar, illetve rétegfilmeket is vetítenek.

 

Kultik Magyar Mozihálózat megalakításának másik nagy nyertese éppen a néző lesz, aki a ’Kultik kártya’ kiváltásával, bármerre jár az országban, ugyanazokkal kedvezményekkel válthatja meg a mozijegyét. Ez például a nyaralóknak, a hosszabb kirándulásra, családlátogatásra utazóknak, vagy éppen a más városban tanulóknak jelent pénztárcakímélő megoldást. Ennek a részleteit most dolgozzák ki.

 

A hódmezővásárhelyi Mozaik Mozi mellett, a pécsi Uránia, a pápai, a kiskunfélegyházi, a gödöllői, a nagykanizsai, a balatonfüredi, az ajkai, a szentesi, a  kiskunhalasi, a soproni és a salgótarjáni filmszínházak, valamint Balatonakali, Révfülöp és Balatonudvari-Fövenyes kertmozijai a tagjai a Kultik Magyar Mozihálózatnak.

 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Pénteken startol a fesztiválok ásza

Pénteken startol a fesztiválok ásza

Június 3-4-5-én az Újszegedi Partfürdőben Deja Vu Fesztivál. 9 retro-világsztár a 90-es évekből, 3 napon át, 3 színpadon.
A Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai Hódmezővásárhelyen

A Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai Hódmezővásárhelyen

Érdemes gyorsnak lenni, mert csak körülbelül 300 néző élvezheti koncertet. A Budapesti Fesztiválzenekart a világ tíz legjobb zenekara között tartják számon.
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki

A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki

A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
Máté Taekwondo sikerek az OB-n

Máté Taekwondo sikerek az OB-n

A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.