Kultúra, oktatásMultik helyett Kultik

2016. május 30., hétfő
 
Multik helyett Kultik

Nemcsak jobb feltételekkel szerzik be a premier filmeket, hanem az ország 15 településén működő mozik mindegyikében érvényes lesz a kedvezménykártya.

 

 

 

 

 

Így lehet röviden összefoglalni, a napokban megalakult Kultik Magyar Mozihálózat működésének lényegét - mondta Szabó Krisztián a Vásárhelyi Híreknek.

A hódmezővásárhelyi Mozik Mozi ügyvezető igazgatója a részletekre térve, elmondta, tizenkét vidéki filmszínház és három balatoni kertmozi összefogásával alakult a Kultik Magyar Mozihálózat, azzal a nem titkolt céllal, hogy a multiplex mozikkal szemben a vidéki hagyományos mozik piaci hátránya megszűnjön. mivel méretüknél fogva nem kapták meg azon kedvezményeket, amelyeket a multik.

Szabó Krisztián azt is elmondta, a Mozaik Mozihoz hasonlóan, sok digitalizált premier mozi nyílt az országban, ugyanakkor rá kellett ébredniük, hogy érdekérvényesítő képességeik viszonylag szűkösek. Együttműködve azonban e filmszínházak a piac komoly tényezőivé válhatnak.

A csatlakozni kívánó filmszínházaknak premiermoziként kell működniük, feltétel továbbá, hogy digitális vetítő- és hangtechnikával rendelkezzenek, illetve vállalják, hogy a kasszasikereken túl magyar, illetve rétegfilmeket is vetítenek.

 

Kultik Magyar Mozihálózat megalakításának másik nagy nyertese éppen a néző lesz, aki a ’Kultik kártya’ kiváltásával, bármerre jár az országban, ugyanazokkal kedvezményekkel válthatja meg a mozijegyét. Ez például a nyaralóknak, a hosszabb kirándulásra, családlátogatásra utazóknak, vagy éppen a más városban tanulóknak jelent pénztárcakímélő megoldást. Ennek a részleteit most dolgozzák ki.

 

A hódmezővásárhelyi Mozaik Mozi mellett, a pécsi Uránia, a pápai, a kiskunfélegyházi, a gödöllői, a nagykanizsai, a balatonfüredi, az ajkai, a szentesi, a  kiskunhalasi, a soproni és a salgótarjáni filmszínházak, valamint Balatonakali, Révfülöp és Balatonudvari-Fövenyes kertmozijai a tagjai a Kultik Magyar Mozihálózatnak.

 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Pénteken startol a fesztiválok ásza

Pénteken startol a fesztiválok ásza

Június 3-4-5-én az Újszegedi Partfürdőben Deja Vu Fesztivál. 9 retro-világsztár a 90-es évekből, 3 napon át, 3 színpadon.
A Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai Hódmezővásárhelyen

A Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai Hódmezővásárhelyen

Érdemes gyorsnak lenni, mert csak körülbelül 300 néző élvezheti koncertet. A Budapesti Fesztiválzenekart a világ tíz legjobb zenekara között tartják számon.
Megemelték a Jovány Busz szolgáltatási díját

Megemelték a Jovány Busz szolgáltatási díját

Megemelték a helyi autóbuszjáratokat üzemeltető Jovány Busz Kft. szolgáltatási díját Hódmezővásárhelyen - döntött a város közgyűlése.
Következik a Pál utcai Óvoda

Következik a Pál utcai Óvoda

Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..
 
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége városi elismeréseket adtak át a Városháza dísztermében. Két országos hírnevű sportoló kapott kitüntetést.