SportMinden szempontból értékes győzelmek

2019. november 24., vasárnap
 
Minden szempontból értékes győzelmek

Az NB I/B Zöld csoportjának 11. fordulójában az előző szezonban még Piros csoportban játszó Bonyhád látogatott szombat este a Hódtói Sportcsarnokba.

 

 

 

 

 

 

Talán nem túlzás azt állítani, hogy tökéletes perceket élhetett át a közönség: U20-asaink fölényes sikere után a felnőttek az idény eddigi legnagyobb meccsét nyerték meg. Nem is akárhogy!

 

Fiataljaink toronymagas esélyeshez méltóan, mind a négy negyedben kiváló játékkal múlták felül a Tolna megyei ellenfelet. A 16-2-es rohammal kezdő csapat a 33-15-ös első tíz perc után fokozatosan növelte előnyét, ami a félidőre átlépte a harminc pontot (63-30), majd a harmadik negyed végén a negyvenet, a hajrára közelítve az ötvenet és a lefújásra a hatvanat is. A 116-55-ös, kiütéses sikerből Bálint Erik húsz, Varga Ákos tizenkilenc, míg Hargitai Krisztián tizenhat ponttal vette ki a részét, és említésre méltó, hogy Tóth Tamás egy játékosnak sem adott huszonöt percnél több játékidőt - azaz mindenki maximálisan odatette magát. A tabellán a hibátlan pécsiek mögött továbbra is második a gárda.

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 11. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Knipl Kft. Bonyhádi KSE 116-55 (33-15, 30-15, 29-18, 24-7)

Hódtói Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Utasi B., Czékmán 

 

Kosársuli: VARGA Á. 19/12, Bodócsi 7/3, Kelemen N. 9, HARGITAI 16/6, ACIMOVIC 13

Csere: BÁLINT 20/3, Balogh 2, Belovai -, Sirkó 7/3, Nánási 10, Kozma 7/3, Drávai 6/3

Vezetőedző: Tóth Tamás 

 

Tóth Tamás: "Ezt a mérkőzést is komolyan vettük végig és nagyon jó felfogásban játszottunk, ezzel is megtisztelve ellenfelünket. Próbáltuk a stílusunkat és az akaratunkat minél jobban ráerőltetni a Bonyhádra. Kifejezetten örülök annak, hogy a kiegészítő embereink is nagyon jól szálltak be a meccsbe, lehetett rájuk számítani. Nem ez az első komoly különbségű győzelmünk letámadás nélkül is, jó úton jár az U20-as csapatunk, ezt kell tovább tökéletesíteni!"

 

 

A felnőttcsapat találkozója igazi hullámvasút-érzést hozott, a végén extázissal. Az első negyed rosszul alakult a mi szempontunkból, hisz mind védekezésben, mind támadásban sok hibával, igencsak álmoskásan kezdett a Kosársuli, négy perc elteltével 2-9 állt az eredményjelzőn. Nemanja Acimovic ketteseinek köszönhetően némileg sikerült ugyan kontroll alatt tartani az első tíz perc összességét (11-16), ám a második játékrésznél, 20-11-nél már azért aggódhattunk, nehogy a stabil Bonyhád máris eldöntse a mérkőzést.

 

Szerencsére nem így történt, sőt! Egyre inkább belelendült Tóth Tamás legénysége, és Molnár Bence vezetésével szinte azonnal sikerült lerohanni a feketemezeseket. Utóbbi zsákolását követően, Perák Denis büntetőinél ráadásul egyenlítettünk, és a 15. perctől kezdve nem is volt megállás a játék képét illetően. Egészen a félidőig fej-fej mellett haladtak a kétszer-kétszer időt kérő felek, hogy aztán Varga Zalán látványos befejezését és az első Kosársuli-előnyt hat bonyhádi pont kövessen (30-33).

 

A szünet után kissé beragadt a Kosársuli, ám a 23. percben, 30-39-nél fantasztikus percek következtek Varga Zalán jóvoltából. 24-esünk Vuk Pavlovic asszisztjaiból zsinórban három triplát szórt be, aztán hozzátett egy negyediket, és néhány pillanat múlva ismét egyenlő volt az állás. A fent-lent sormintát követve újra meglépett a Bonyhád (46-52), aztán a csereként beálló Kelemen Balázs kosarainak hála szinte nulláról indulhatott az utolsó felvonás (51-52).

 

Nem tudni, hogy valójában mi történhetett a záró negyedre a Kosársulival, de megkockáztatjuk, hogy az utóbbi idők legjobb tíz percét láthatta a Hódtói Sportcsarnok publikuma. A Hargitai, Kelemen kettős vett egy nagy levegőt, extázisba lendítette magát és hozzájuk társulva az egész csapatot. 53-56-nál előbb 19-esünk tört be és harcolt ki egy kétpontost, majd "Ecset" és Molnár triplái, végül Varga Ákos kettese adta meg az alaphangot a hajrára. A közönség is együtt élt a játékkal, a hazai kispadról pedig minden jó megmozdulás extra buzdítást és hangorkánt ért. Ez még inkább feltüzelte a csapatot, ismét Molnár, majd Hargitai volt eredményes (70-60), a védekezés is abszolút helyére került, Varga Ákos zsákolása pedig porrá zúzta a széteső bonyhádiak álmait, egyben eldöntötte a mérkőzést. A végén Kelemen még kozmetikázott saját, egyben a csapat pontjain - a 80-72-es eredmény egy teljesen megérdemelt győzelmet jelentett számunkra. Soha rosszabb, 23-6-os rohamot hozó, izgalmas és lendületes hajrát! Ezzel a sikerrel egyértelműen megindultunk a középmezőny után, jelenleg kevesebb dobott pontunknak köszönhetően állunk a 13. helyen a tabellán. 

 

 

NB I/B Zöld csoport, 11. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Knipl Kft. Bonyhádi KSE 80-72 (11-16, 19-17, 21-19, 29-20)

Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Gaál, Dr. Stánicz, Rózsavölgyi

 

Kosársuli: MOLNÁR 18/3, Varga Á. 5, VARGA Z. 21/15, Pavlovic 2, Rostás 2

Csere: Perák 6, Hargitai 8, Kovács -, Acimovic 4, Bálint 2, KELEMEN B. 12/6, Balogh - 

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Bonyhád: PUPP 14, Gébert 7, BAKI 15, TÖMÖSVÁRY 15, Somogyfoki 8

Csere: Dorogi 9, Maskaljevic 4

Vezetőedző: Morgen Frigyes

 

Tóth Tamás: "Ezek a győzelmek a legértékesebbek, amikor nehéz helyzetben, nagyon mélyről sikerült behúzni ezt a rangadót. A kiválóan felkészített Bonyhád három negyeden át kontroll alatt tartott minket, de a második félidei kinti dobásaink és néhány jó védekezés döntőnek bizonyult, így meg tudtuk fordítani az eredményt. Óriásit küzdöttünk, egyben volt a csapat!"

 

Jövő szombaton, november 30-án újabb hazai összecsapás következik, a sereghajtó Eger látogat a Hódtói Sportcsarnokba. Az U20-asok találkozója 16 órakor, a felnőtteké 18 óra 30 perckor kezdődik.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Időszerű lenne az egyeztetés

Időszerű lenne az egyeztetés

Folyamatosan akadályba ütközik a város és a kórház közötti egyeztetés, késik a milliárdos fejlesztés, közben indul a katonai középiskola kialakítása, bővül a Helyőrség. 
A szülő, vagy az óvónő szava már kevés lesz

A szülő, vagy az óvónő szava már kevés lesz

Rohamra készülhet a Szék utcai Szakszolgálat. Kormányrendelet jelent meg arról, hogyan, és ki döntheti el, hogy felmenthető-e egy 6 éves gyermek a beiskolázási kötelezettség alól. 
Asztalitenisz Diákolimpia Vásárhelyen

Asztalitenisz Diákolimpia Vásárhelyen

A megyei döntőbe jutás volt tétje a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola tornacsarnokában rendezett hagyományos Városi Asztalitenisz Diákolimpiának. Eredményekkel és képekkel.
Elment örökre egy nagy lokálpatrióta

Elment örökre egy nagy lokálpatrióta

80 éves korában, november 21-én elhunyt Szigeti János, Hódmezővásárhely történetének egyik legvitálisabb kutatója és megörökítője.
 

És ezt már olvasta?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.