Kultúra, oktatásMegmutatni a világ csodáit

2014. február 14., péntek
 

Remekül érezte megát mind a 25 gyerek az Erzsébet Kórház L épületében kialakított a Környezeti Információs Központban.

 

 

Fotók: VH

 

 

Február 12-én első alkalommal jöttek össze a város óvodáiból azok a kreatív és a világ dolgaira különösen fogékony nagycsoportosok, akiket az óvoda javasolt a Zöldbúvár Tehetségműhelybe.

„A Környezeti Információs Központ kiemelt feladatának tekinti, hogy már kiskorban megkezdődjön a környezeti nevelésre hangolás. Egy speciális élménypedagógiai módszerrel igyekszünk megtalálni azokat a gyerekeket, akik nagyobb érdeklődést mutatnak társaiknál. Ez program a tehetségkutatásnak egy jó alapja lesz”- mondta Walterné Böngyik Terézia a Központ vezetője a Vásárhelyi Híreknek.

 

Miután mindegyik gyerek megkapta a nyakba akasztható és nevét viselő jelzést, ki-ki érdeklődésének megfelelően rávetette magát a természetismerethez tartozó eszközökre. Persze a valós helyzet helyett, most csak játékos formában ismerkedtek a rovargyűjtővel, a mintavételi hálóval, a távcsővel és még egy sor eszközzel, természettudományos könyveket nézegettek. A kreativitás jegyében térképen jelöltek meg helyeket, rajzolással, kivágással posztert készítettek. A foglalkozást vezető két pedagógustól pedig feladatokat kaptak.

 

A foglalkozásokat vezető Bozókiné Szabó Ildikó által kidolgozott programban a kiválasztott gyerekek komplex foglalkozásokon vesznek részt, amibe többek között a környezeti ismeretek, kreatív gondolkodás, felfedezés, ábrázolás tartozik. A program külön érdekessége, hogy lokálpatrióta, vagyis Hódmezővásárhely helyi sajátosságainak figyelembe vételével íródott.

„Óvodás korban nem beszélhetünk még arról, ki miben, milyen tehetséges. Nincs még kialakulva az érdeklődése. Ezek a foglalkozások éppen arra alkalmasak, hogy a különböző témák iránt fogékony gyerekeket megpróbáljuk az őket érdeklő területen továbbfejleszteni,”- mondta Bozókiné Szabó Ildikó. Hozzátette, folyamatosan tartani fogják a kapcsolatot a szülőkkel és az óvodával, hogy együttes tapasztalataik alapján orientálják a gyerekeket az egyes témák iránti.  

A február 12-én délután tartott első foglalkozás végén érezni lehetett, kevésnek bizonyult az egy óra: többeknek nehezen akaródzott hazaindulni. A gyerekek elmondása szerint csupa izgalmas és érdekes dologgal ismerkedtek meg már az első alkalommal.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fedezd fel önmagad! - Mi segítünk!

Fedezd fel önmagad! - Mi segítünk!

Ki is vagy valójában? Ne veszítsd el a fejed, ha megbántanak! Győzd le a félelmeidet! Kérdések és válaszok, megoldások. Alsós diákokra szabott önismereti délelőtt. Képekkel!
Sikeres felkészülési torna

Sikeres felkészülési torna

A Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club február 9-én rangos felnőtt felkészülési tornát rendezett az NBII tavaszi szezonra való felkészülés jegyében. Képekkel!
Elindult az egyetemi tanév is

Elindult az egyetemi tanév is

Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
Suli buli

Suli buli

Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 37. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Tanévi menetrend 2023/2024
Tanévi menetrend 2023/2024 Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.