GazdaságMég nincs tervben a Honvédelmi Sportközpont

2019. december 26., csütörtök
 
Még nincs tervben a Honvédelmi Sportközpont

Öt városban kezdhetik el az építkezést. Első körben többek között Hódmezővásárhely is kapott volna lőteret.

 

 

 

 

 

 

„Pisztoly, puska, gyerek kezébe nem való” vallja a hazai gyermekes szülők legtöbbje, azonban ezt felülírja a kormány elképzelése, amely szerint szerte az országban Honvédelmi Sportközpont név alatt, lőterek létrehozását tűzte célul – írtuk idén januárban, miután kiderült, hogy Hódmezővásárhelyre is terveznek - információink szerint a Kiserdő sor környékén - egy lőteret, pontosabban egy Honvédelmi Sportközpontot. A beruházásokra kiszemelt területek a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe kerülnek.

 

Tavaly ilyenkor, az év végi hajrában, december 28-án a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Honvédelmi Sportközpontok felépítését. A tervek szerint idén 17,5 milliárd forintból 16 darab lőtér épült volna, hogy "a sporttevékenységen keresztül a társadalom minél szélesebb rétegét vonják be a honvédelmi nevelés programjába, kizárólag önkéntes alapon."

Első körben többek között Hódmezővásárhely is kapott volna lőteret.

 

A Magyar Közlöny december 23-án megjelent 2019. évi 215. számában Baján, Balassagyarmaton, Szarvason, Szigetváron és Újfehértón épülhet Honvédelmi Sportközpont.

A most megjelent közlönyben azonban Vásárhely egyelőre kimaradt.

 

Ez nem jelenti azt, hogy a következő hónapokban nem kerülne sorra. Azonban a kormányhatározat szerint a most jóváhagyott 5 településen az építkezés finanszírozásának két ütemét határozták meg, vagyis 2020 és 2021-re vonatkoztatva. Vagyis nem nehéz ebből arra következtetni, hogy a Vásárhelyre tervezendő Honvédelmi Sportközpontban talán csak két év múlva dördül el az első lövés

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Tízenöt éve ment el örökre a színészóriás

Tízenöt éve ment el örökre a színészóriás

Bessenyei Ferenc: Nagyon akartam tudni ezt a világot. Mert ahonnan jöttem, ott nem lehetett a világot megismerni. Ahova pedig bementem, a színházba, ott ki volt tárva a világ.
Elhunyt Farkas Ferenc

Elhunyt Farkas Ferenc

81 éves korában elment örökre a hódmezővásárhelyi oktatás egyik jeles személyisége, helytörténet kutatója, értékes és érdekes társas kirándulások szervezője.

Alkoss, mert tudsz!

Alkoss, mert tudsz!

Hihetetlen, de majdnem mindenkinek vannak a fiókjában versek, forgatókönyvek, rajzocskák, amiket soha senkinek nem mert megmutatni.
Paci lesz a nyereményből

Paci lesz a nyereményből

Az énekes szólisták és énekegyüttesek között a Szejke Barka Testvérpár lett a kategória győztese. A nyeremény egy részéből egy lovat szeretnének venni.
 

És ezt már olvasta?

Indul a virtuális múzeumlátogatás
Indul a virtuális múzeumlátogatás

A Tornyai János Múzeum a bezárás időszakában videósorozatot indít, amelynek első adása április 4-én, szombaton indul.

 
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is

Jön a jó idő, kezdődhetnek a kerti munkák. Sokan szokás szerint leégetik a tarlót, meggyújtják a száraz növényeket. Ne tegye!

 
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?

84 vállalat és 51 kórház került a katonák, a rendőrség, illetve a katasztrófavédelem ellenőrzése alá. Vásárhelyen is a budapesti Katonai Rendészeti Központ katonái járőröznek.

 
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban Tájékoztatásuk szerint jelenleg Hódmezővásárhelyen 22-en vannak hatósági karanténban. A városban élőket érintő újabb intézkedésekről döntöttek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Nyolc fertőzött Nagymágocson
Nyolc fertőzött Nagymágocson Március 28-án az egyik gondozott elesett, aki a szentesi kórházba szállítás után belázasodott. Ezért elvégezték rajta a tesztet.
 
A kijárási korlátozás szabályai
A kijárási korlátozás szabályai Március 28-án 0 órától április 11-ig, vagyis nagyszombatig kijárási korlátozást rendeltek el az ország egész területére. Fontos részletek.