GazdaságMég nincs tervben a Honvédelmi Sportközpont

2019. december 26., csütörtök
 
Még nincs tervben a Honvédelmi Sportközpont

Öt városban kezdhetik el az építkezést. Első körben többek között Hódmezővásárhely is kapott volna lőteret.

 

 

 

 

 

 

„Pisztoly, puska, gyerek kezébe nem való” vallja a hazai gyermekes szülők legtöbbje, azonban ezt felülírja a kormány elképzelése, amely szerint szerte az országban Honvédelmi Sportközpont név alatt, lőterek létrehozását tűzte célul – írtuk idén januárban, miután kiderült, hogy Hódmezővásárhelyre is terveznek - információink szerint a Kiserdő sor környékén - egy lőteret, pontosabban egy Honvédelmi Sportközpontot. A beruházásokra kiszemelt területek a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe kerülnek.

 

Tavaly ilyenkor, az év végi hajrában, december 28-án a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Honvédelmi Sportközpontok felépítését. A tervek szerint idén 17,5 milliárd forintból 16 darab lőtér épült volna, hogy "a sporttevékenységen keresztül a társadalom minél szélesebb rétegét vonják be a honvédelmi nevelés programjába, kizárólag önkéntes alapon."

Első körben többek között Hódmezővásárhely is kapott volna lőteret.

 

A Magyar Közlöny december 23-án megjelent 2019. évi 215. számában Baján, Balassagyarmaton, Szarvason, Szigetváron és Újfehértón épülhet Honvédelmi Sportközpont.

A most megjelent közlönyben azonban Vásárhely egyelőre kimaradt.

 

Ez nem jelenti azt, hogy a következő hónapokban nem kerülne sorra. Azonban a kormányhatározat szerint a most jóváhagyott 5 településen az építkezés finanszírozásának két ütemét határozták meg, vagyis 2020 és 2021-re vonatkoztatva. Vagyis nem nehéz ebből arra következtetni, hogy a Vásárhelyre tervezendő Honvédelmi Sportközpontban talán csak két év múlva dördül el az első lövés

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Tízenöt éve ment el örökre a színészóriás

Tízenöt éve ment el örökre a színészóriás

Bessenyei Ferenc: Nagyon akartam tudni ezt a világot. Mert ahonnan jöttem, ott nem lehetett a világot megismerni. Ahova pedig bementem, a színházba, ott ki volt tárva a világ.
Elhunyt Farkas Ferenc

Elhunyt Farkas Ferenc

81 éves korában elment örökre a hódmezővásárhelyi oktatás egyik jeles személyisége, helytörténet kutatója, értékes és érdekes társas kirándulások szervezője.

Alkoss, mert tudsz!

Alkoss, mert tudsz!

Hihetetlen, de majdnem mindenkinek vannak a fiókjában versek, forgatókönyvek, rajzocskák, amiket soha senkinek nem mert megmutatni.
Paci lesz a nyereményből

Paci lesz a nyereményből

Az énekes szólisták és énekegyüttesek között a Szejke Barka Testvérpár lett a kategória győztese. A nyeremény egy részéből egy lovat szeretnének venni.
 

És ezt már olvasta?

Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.
 
Értékes kettős siker
Értékes kettős siker Az NB I/B 19. fordulójában a Concordia Motax KC Pápa ellen lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli U20-as és felnőttcsapata. Nem is akárhogy!
 
Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!