Kultúra, oktatásPaci lesz a nyereményből

2019. december 21., szombat
 
Paci lesz a nyereményből

Péntek este a végéhez ért a Fölszállott a páva gyermekévadának élő műsora, a döntő a Duna Televízión. Magyarország egyetlen néptáncos és népzenei tehetségkutatójában most is négy kategóriában hirdetett győztest a zsűri. A közönség pedig arról szavazhatott, ki legyen idén a nézők kedvence. 

 

 

 

 

 


A zsűri értékelése alapján az énekes szólisták és énekegyüttesek között a Szejke Barka Testvérpár lett a kategória győztese.

 

A Fölszállott a páva zsűritagja, Zsuráfszky Zoltán azt vallja, hogy ami igazán számít, az nem az eredmény, hanem a megmutatás, a bemutatkozás és a jelenlét.  “A legapróbbak pedig örömmel tesznek eleget ennek, elhozva a Duna Televízió képernyőjére a magyar népművészet ezer arcát. Ám ami ennél is fontosabb, hogy tánc és zene közben – ahogy a gyerekek fogalmaznak – minden rossz elszáll, népviseletben járni pedig menő!“

 

A most kategóriagyőztes vásárhelyi Kotormán Szejke és Barka is beszélt arról, hogy hagyományőrző családba született, csupán egy éve foglalkoznak komolyabban az énekléssel. Szívesen énekelnek minden közös ünneplésen, legyen az keresztelő, lakodalom vagy konfirmálás, énekelnek. És minden ilyen alkalom felszabadító számukra, ahogyan az is, amikor otthon vannak rokonaikkal, barátaikkal, és átköltenek egy-egy dalt.

 

A két kislányról, már évekkel ezelőtt is írtunk a Vásárhelyi Hírekben. Például amikor az országos Béres Ferenc Zsoltár- és Népdaléneklő Versenyen második helyezést értek el, Barka egyéniben, a nővére csoportban. Különböző kulturális, képzőművészeti, vagy városi rendezvények visszatérő előadói.

 

Mindketten a Szőnyi Benjamin Református Általános Iskola tanulói, Barka harmadik, Szejke hatodik osztályos.

 

A Fölszállott a páva döntő valamennyi résztvevőjének egymillió forintot ajánlott fel az OTP Bank.

 

A vásárhelyi kislányok elmondták, hogy a nyeremény egy részéből egy lovat szeretnének venni. Méghozzá egy egészen különleges, úgynevezett kunfakó fajtát.

Erről a paciról azt kell tudni, hogy 130 – 145 cm magas, a szkíta, az avar, és a magyar ló alkatához és tulajdonságaihoz hasonló lófajta. Kitűnő, kiegyensúlyozott idegrendszerű, de tartásában kevésbé igényes, ideális gyermekló.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Két szép győzelem

Két szép győzelem

A Kosársuli U20-as és felnőtt csapata a Szolnoki Olajbányász ellen lépett pályára. A szurkolóknak kellemes karácsonyi ajándék eredményekkel.
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020

Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020

Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

A Vásárhelyi Hírek háziasszonya Baracskay Angéla: "'Karácsonyra mindig vállalom a nemes feladatot, de a sütinek mindig van apropója. Okot pedig mindig találok rá. Leginkább azért, mert édességfüggő vagyok."
Mit hallasz: száncsengő vagy vészcsengő szól?

Mit hallasz: száncsengő vagy vészcsengő szól?

Érzelmi túlterhelést okoz a megfelelési kényszer is: ha elhiszed, hogy Karácsony alkalmából mindenkit boldoggá kell tenned. Pedig van megoldás!
 

És ezt már olvasta?

Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.