SportMár nincs messze az 5. hely

2024. április 29., hétfő
 
Már nincs messze az 5. hely

Április 28-án este a Dunaharaszti elleni párharc visszavágóján lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli. A kérdés az volt a Hódtói Sportcsarnokban, hogy ki játszhat majd az 5. helyért az NB I/B Zöld csoportjában – végül a Kosársuli az odavágó után ezúttal is könnyedén nyerni tudott.

 


 


Az első meccsen, egy héttel ezelőtt kilenc ponttal, 107-98-ra győzött a Kosársuli a dunaharasztiak otthonában, így Saša Vejinović együttese magabiztosan várhatta a találkozót. Ez a pályán is meglátszott: olyan szellemben kosárlabdázott a csapat a szurkolók által teremtett jó hangulatban, hogy a játék minden elemében felülmúlta a DMTK-t.

 

9-3-mal kezdett a Kosársuli, a 4. percben, Balogh triplája után egyből időt is kért Ughy Albert, a vendégek edzője. A sorokat sikerült is rendezni, olyannyira, hogy a következő három percben egyszer sem talált a gyűrűbe a sokat pontatlankodó Kosársuli, így egy 9-0-s rohammal fordított a DMTK (9-12, 7. perc). A jeget előbb Pinnyey törte meg, majd Rosic egy és Kelemen két hármasa érkezett a legjobbkor – ezek is kellettek ahhoz, hogy az első negyed végén 22-17 álljon az eredményjelzőn.

 

Kelemen nagyon elemében volt a második negyed elején is, két újabb triplát dobott, ráadásul Bősz is eredményes volt kintről, ezzel nőtt nagyobbra a különbség. 31-24 után mindkét csapatnak jött egy gyengébb periódusa eladott labdákkal és elpuskázott lehetőségekkel, majd előbb Orgona hármasa, ezt követően pedig Bálint négy pontja lendített a helyzeten. A 19. perc elején először lépte át a tíz pontot a hazai előny (38-27), és ez a tizenegy pont a nagyszünetre is megmaradt (41-30).

 

A pihenőt követően, a második félidő elején hasonló lendülettel kezdett a Kosársuli. Rosic triplája, majd Orgona közelije és Bősz hármasa azt jelentette, hogy összesítésben már kis híján a harmincat súrolta a különbség. Noha próbáltak kapaszkodni a vendégek, szépen tartotta az előnyt a Kosársuli, a jó befejezések félig-meddig már ekkor eldöntötték a továbbjutás sorsát. A 27. percben, 61-45-nél indított még egy rohamot a DMTK, egy 9-0-s sorozattal visszajött 61-54-re, ám Saša Vejinović időkérésére jól reagált a csapat és sikerült szorítani a védekezésen (65-54 a harmadik negyed végén).

 

Az utolsó negyed Orgona és Pinnyey kosaraival kezdődött, és fokozatosan nőtt az előny – a 34. perc elején, Rosic hármasánál már a húszat is átlépte (80-59). Innentől már csak a pontos különbség volt a kérdés, valamint az, hogy a Kosársuli fiataljai közül ki hogyan él a lehetőséggel. Karsai a pályára lépése után nagyon is élt vele, négy perc alatt hat pontot szórt, szedett két lepattanót és kiosztott egy asszisztot is. A végére kissé elfáradt a Dunaharaszti, a Kosársuli így simán, 95-69-re győzött, ami összesítésben 35 pontos párharcgyőzelmet jelent a csapat számára.

A meccs legeredményesebbjeként Bálint 19 pontot dobott, Kelemen pedig dupla-duplával zárt (12 pont, 14 lepattanó).

 

NB I/B Zöld csoport, rájátszás az 5-8. helyért, 1. forduló, visszavágó:

Vásárhelyi Kosársuli – Dunaharaszti MTK 95-69 (22-17, 19-13, 24-24, 30-15)

Hódtói Sportcsarnok, 450 néző. Vezette: Radnóti, dr. Danka, Fodor

 

Kosársuli: Rosic 11/9, Borbáth 5/3, Balogh 6/3, Bálint 19/3, Orgona 16/3
Cserék: Kelemen 12/12, Bősz 9/9, Pinnyey 9/3, Karsai 6, Kass 2, Knyur –
Edzőpáros: Saša Vejinović, Utasi Gábor

 

Saša Vejinović:Ezek azok a mérkőzések, amikor egy edző a legboldogabb. Szinte mindenkit tudtam játszatni és mindenki ki is használta a lehetőségét. Amit védekezésben megbeszéltünk, majdnem tökéletesen teljesítettük, úgyhogy nem volt kérdés a győzelem. Gratulálok a csapatnak!”

 

A Kosársuli az 5. helyért a Győr ellen játszik majd. Az első mérkőzés május 3-án, pénteken 18:30-kor lesz a Hódtói Sportcsarnokban.
 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Lelkes amatőrök, profi cuccok

Lelkes amatőrök, profi cuccok

Április 27-én délelőtt a Hódmezővásárhelyi Rádió Klub börzét rendezett, amelyre több, mint 100 kiállító érkezett az ország több pontjáról.
Szúnyoggyérítés Vásárhelyen

Szúnyoggyérítés Vásárhelyen

Elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít, de az önkormányzat is végeztet szúnyogírtást, szükség szerint többször is egy szezonban.
Adatgyűjtés applikációkon keresztül: valóban aggódnunk kell?

Adatgyűjtés applikációkon keresztül: valóban aggódnunk kell?

A telefonos alkalmazások felhasználói viselkedést követő algoritmusai még mindig kevésbé ismert területnek számítanak.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Magyar Péter Vásárhelyen
Magyar Péter Vásárhelyen Május 20-án országjáró körútja során Hódmezővásárhelyen járt Magyar Péter, aki a Kossuth téren összegyűlt nagyszámú érdeklődő előtt mondott beszédet.