BulvárLelkes amatőrök, profi cuccok

2024. április 28., vasárnap
 
Lelkes amatőrök, profi cuccok

A Hódmezővásárhelyi Rádió Klubban a Gregus Máté iskolában minden péntek délután találkoznak az amatőr rádiózás, a híradástechnika iránt érdeklődő fiatalok és idősebbek.

 

 

 

 

 

Ugyanitt rendezték április 27-én a börzét, amelyre több, mint 100 kiállító érkezett az ország több pontjáról. Roskadoztak az asztalok a sokféle vadonat új, illetve használt, a régebbi elektronika világát megjelenítő tranzisztoroktól, elektroncsövektől az egykor – mikrochip – előtti korszak sokféle alkatrészétől. De műszerek, oszcilloszkópok  sokaságából is lehetett vásárolni.

 

Vásárlás-eladás-csere körforgásában lehetett hozzájutni olyan alkatrészekhez, amelyekből sokan ma is szívesen építenek különleges kapcsolásokat, erősítőket, stb. És persze az amatőr rádiósok számára is volt bőven választék, az antennáktól, alkatrészektől a komplett adó-vevőkig.

A börze szervezője a Hódmezővásárhelyi Rádió Klub volt, amelynek most leköszönt elnöke – Hegyi Lóránt - tartja péntekenként a klubesteket kapcsolások, készülékek készítésével, híradástechnikai elméleti ismertetőkkel.

1968-ban, a Magyar Honvédelmi Szövetség, az MHSZ felügyeletével alakult a Hódmezővásárhelyi Rádióklub. Hegyi Lóránt 1996 óta volt a klub elnöke, utódja Versegi Attila lett.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szúnyoggyérítés Vásárhelyen

Szúnyoggyérítés Vásárhelyen

Elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít, de az önkormányzat is végeztet szúnyogírtást, szükség szerint többször is egy szezonban.
Vásárhelyi lett idén az Év tűzoltója

Vásárhelyi lett idén az Év tűzoltója

Április 26-án az Országos Rendőr-főkapitányság székházában a rendőrség és a tűzoltók  védőszentjének napjáról.
Kazinczy-érmes lett a vásárhelyi Szántó Emese

Kazinczy-érmes lett a vásárhelyi Szántó Emese

A Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” versenyt, amely az eltelt hat évtized során országos mozgalommá vált.
Adatgyűjtés applikációkon keresztül: valóban aggódnunk kell?

Adatgyűjtés applikációkon keresztül: valóban aggódnunk kell?

A telefonos alkalmazások felhasználói viselkedést követő algoritmusai még mindig kevésbé ismert területnek számítanak.
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..