BulvárLelkes amatőrök, profi cuccok

2024. április 28., vasárnap
 
Lelkes amatőrök, profi cuccok

A Hódmezővásárhelyi Rádió Klubban a Gregus Máté iskolában minden péntek délután találkoznak az amatőr rádiózás, a híradástechnika iránt érdeklődő fiatalok és idősebbek.

 

 

 

 

 

Ugyanitt rendezték április 27-én a börzét, amelyre több, mint 100 kiállító érkezett az ország több pontjáról. Roskadoztak az asztalok a sokféle vadonat új, illetve használt, a régebbi elektronika világát megjelenítő tranzisztoroktól, elektroncsövektől az egykor – mikrochip – előtti korszak sokféle alkatrészétől. De műszerek, oszcilloszkópok  sokaságából is lehetett vásárolni.

 

Vásárlás-eladás-csere körforgásában lehetett hozzájutni olyan alkatrészekhez, amelyekből sokan ma is szívesen építenek különleges kapcsolásokat, erősítőket, stb. És persze az amatőr rádiósok számára is volt bőven választék, az antennáktól, alkatrészektől a komplett adó-vevőkig.

A börze szervezője a Hódmezővásárhelyi Rádió Klub volt, amelynek most leköszönt elnöke – Hegyi Lóránt - tartja péntekenként a klubesteket kapcsolások, készülékek készítésével, híradástechnikai elméleti ismertetőkkel.

1968-ban, a Magyar Honvédelmi Szövetség, az MHSZ felügyeletével alakult a Hódmezővásárhelyi Rádióklub. Hegyi Lóránt 1996 óta volt a klub elnöke, utódja Versegi Attila lett.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szúnyoggyérítés Vásárhelyen

Szúnyoggyérítés Vásárhelyen

Elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít, de az önkormányzat is végeztet szúnyogírtást, szükség szerint többször is egy szezonban.
Vásárhelyi lett idén az Év tűzoltója

Vásárhelyi lett idén az Év tűzoltója

Április 26-án az Országos Rendőr-főkapitányság székházában a rendőrség és a tűzoltók  védőszentjének napjáról.
Kazinczy-érmes lett a vásárhelyi Szántó Emese

Kazinczy-érmes lett a vásárhelyi Szántó Emese

A Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” versenyt, amely az eltelt hat évtized során országos mozgalommá vált.
Adatgyűjtés applikációkon keresztül: valóban aggódnunk kell?

Adatgyűjtés applikációkon keresztül: valóban aggódnunk kell?

A telefonos alkalmazások felhasználói viselkedést követő algoritmusai még mindig kevésbé ismert területnek számítanak.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...