BulvárLovas- és fogatos felvonulás a Gazdabál elött - Fotógalériával

2024. február 10., szombat
 

Hagyomány a lovas- és fogatos felvonulás vásárhelyi báli szezon legpatinásabb bálja előtt. Február 10-én idén is folytatódott a hagyomány, délután 2-kor a Serház térről indult a lovasbandérium.

 

 

Fotók: Szabó Péter Dániel

 

 

 

Ezúttal sok ifjú lovas tette a szokásos kört Vásárhely belvárosában. A menet a Serház tér – Vöröskereszt utca – Teleki utca – a Lázár utca – Madách és a Zrínyi utcán áthaladva érte a Kossuth teret. Az itt összegyűlt nézőközönség ezúttal a mezőhegyesi ötösfogatot és a szilvásváradi négyes lipicai fogatot is kláthatta.

 

A Fekete Sasban este 7-kor kezdődő 118. Gazdabál bálelnöke Benkő Zsolt, a Gazdasági Egyesület elnöke, főrendezője pedig Perényi János, az egyesület ügyvezetője. Ez alkalommal is átadják a Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum két diákjának a 100-100 ezer forintos tanulói támogatói díjat.

 

Szintén hagyomány a bál délelőttjén a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán megtartott mezőgazdasági fórum, melyen Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes tartott előadást.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ötödik Kosársuli győzelem

Ötödik Kosársuli győzelem

A tabellán 2. Tiszaújváros ellen az utolsó percig nyílt volt a mérkőzés, végül a nagyobb akarat döntött az idegek csatájában.
Látogatási tilalom a kórházakban

Látogatási tilalom a kórházakban

Valószínű, hogy a döntés hátterében a megelőzés állhat, mert az NNGYK 5. heti összesítésében a többi vármegyéhez képest nem súlyos a helyzet.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Történetíró egyházfira emlékeznek

Történetíró egyházfira emlékeznek

Emlékévvel tisztelegnek a száz éve elhunyt Szeremlei Sámuel református lelkész és történész előtt Hódmezővásárhelyen.
 

És ezt már olvasta?

Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.
 
VI. Őz-ŐSök találkozója
VI. Őz-ŐSök találkozója A Hódmezővásárhelyi Levéltár előadótermében az Őz-ŐSök találkozóján, a pályázati eredmények mellett, a bemutatják beérkezett pályaművekből készült hangfelvételeket is.