BulvárLovas- és fogatos felvonulás a Gazdabál elött - Fotógalériával

2024. február 10., szombat
 

Hagyomány a lovas- és fogatos felvonulás vásárhelyi báli szezon legpatinásabb bálja előtt. Február 10-én idén is folytatódott a hagyomány, délután 2-kor a Serház térről indult a lovasbandérium.

 

 

Fotók: Szabó Péter Dániel

 

 

 

Ezúttal sok ifjú lovas tette a szokásos kört Vásárhely belvárosában. A menet a Serház tér – Vöröskereszt utca – Teleki utca – a Lázár utca – Madách és a Zrínyi utcán áthaladva érte a Kossuth teret. Az itt összegyűlt nézőközönség ezúttal a mezőhegyesi ötösfogatot és a szilvásváradi négyes lipicai fogatot is kláthatta.

 

A Fekete Sasban este 7-kor kezdődő 118. Gazdabál bálelnöke Benkő Zsolt, a Gazdasági Egyesület elnöke, főrendezője pedig Perényi János, az egyesület ügyvezetője. Ez alkalommal is átadják a Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum két diákjának a 100-100 ezer forintos tanulói támogatói díjat.

 

Szintén hagyomány a bál délelőttjén a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán megtartott mezőgazdasági fórum, melyen Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes tartott előadást.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ötödik Kosársuli győzelem

Ötödik Kosársuli győzelem

A tabellán 2. Tiszaújváros ellen az utolsó percig nyílt volt a mérkőzés, végül a nagyobb akarat döntött az idegek csatájában.
Látogatási tilalom a kórházakban

Látogatási tilalom a kórházakban

Valószínű, hogy a döntés hátterében a megelőzés állhat, mert az NNGYK 5. heti összesítésében a többi vármegyéhez képest nem súlyos a helyzet.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 6. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Történetíró egyházfira emlékeznek

Történetíró egyházfira emlékeznek

Emlékévvel tisztelegnek a száz éve elhunyt Szeremlei Sámuel református lelkész és történész előtt Hódmezővásárhelyen.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.