SportMagabiztos kettős győzelem Gyulán

2021. február 14., vasárnap
 
Magabiztos kettős győzelem Gyulán

A hétvégén a Corner-Gyulasport NKFT ellen folytatódott a bajnokság a HLKC NB II-es felnőtt és a III. osztályban szereplő ifjúsági csapata számára is.

 

 

 

 

 

 

 


Az első találkozó a fiatalabb korosztályé volt. Az első 10 perc még szorosabb összecsapást hozott, majd egy 11-0-s rohammal húzták fel a hétmérföldes csizmát a vásárhelyi lányok, hogy a félidő végére 26-12 álljon az eredményjelzőn.

A magabiztos előny sem csillapította a lelkesedést, Deák Tamás tanítványai folyamatosan lopták a távolságot a rövid kispaddal érkező vendégekkel szemben, végül közel félszáz gólt szerezve 48-22 nyertek.

 

Ifjúsági női kézilabda, III. osztály

Hódmezővásárhelyi LKC – Corner-Gyulasport NKFT 48-22 (26-12)

HLKC: Rácz G., Jován, Prikler 2, Fehér 1, Vörös 5, Földesi B. 1, Földesi L. 4, Bugnó 2, Farkas 11, Rácz V. 11, Molnár 3, Ötvös 8.
Edző: Deák Tamás

 

 

Pár órával később már a felnőtteken volt a sor. Lányaink nem számíthattak könnyű mérkőzésre, a Gyula az őszhöz képest is továbberősödött, többek között az akkor még nálunk játszó Lukács Nórával. Ráadásul a revans vágy is fűthette a vendégeket az akkor elszenvedett vereségért.

 

A meccs Szabó Patrícia hetesből szerzett góljával indult, de az első percek kevés gólt hoztak, 5 perc elteltével 2-1 állt az eredményjelzőn. A 10. minutumra viszont hízott a vásárhelyi előny, 5-2-re módosult az állás. A vendégek azonban nem akartak leszakadni és tartották a lépést, a 20. percre ráadásul egyetlen gól volt már csak a hátrányuk. A következő öt perc viszont jól sikerült a HLKC számára, a védelem nem hibázott, támadásban pedig zsinórban 5 gól követte egymást, a hatgólos előny pedig a szünetig kitartott. Magabiztosan és jól játszottak a lányok.

 

A fordulás után viszont úgy tűnt a Gyula jött ki jobban az öltözőből, három gólt ledolgoztak, visszajöttek a meccsbe. Szerencsére azonban a lányok gyorsan magukra találtak, védekezésben és támadásban is sikerült remek teljesítményt nyújtani, kézben tartani a mérkőzést.

A végen 31-26-os siker lett, egy az őszhöz képest megerősödött gyulai csapatot sikerült igazán magabiztosan legyőzni!

 

Női kézilabda NB II, Dél-keleti csoport

Hódmezővásárhelyi LKC – Corner-Gyulasport NKFT 31-26 (18-12)

HLKC: Rácz G., Jován, Áncsán, Csáki 4, Szabó 5, Kovács A., Török, Dankó 10, Baráth 2, Vörös, Földesi L., Bugnó 2, Kovács Sz. 8, Farkas, Rácz V., Ötvös
Edző: Dankó Ervin

 

Nyilatkozat: „Sokkal magabiztosabb győzelem volt ez, mint az őszi, akkor szerencsével is és nem jó játékkal nyertünk. Ez a gyulai csapat ráadásul szerintem lényegesen erősebb, mint az őszi. A lányok taktikája, szíve, ereje és kitartása példamutató volt. Ráadásul olyan meglepetéseket csináltak, a támadójátékban különösen, ami engem is meglepett és nagyon boldog vagyok most. Nagyon tetszett, amit a csapatom mutatott. Gratulálok a lányoknak!”

 
 
VH-Szeri Csaba
 

Olvassa el ezt is!

Gyulai Józsefre emlékezünk

Gyulai Józsefre emlékezünk

„Apámra gondolva; tisztán emlékszem még ma is, ahogyan a konyhalámpa alá tartott pingpong labdával magyarázza az ötévesnek a Föld keringését..."
Hová lett februárból két nap?

Hová lett februárból két nap?

Évente egyszer feltehetjük a kérdést, kinek köszönhető, hogy a február hónap lerövidült? A válaszért a Római Birodalomba kell visszamenni.
Vietnámiak Vásárhelyen

Vietnámiak Vásárhelyen

Ezúttal nem lesznek bérviták. A Villeroy&Boch lépésének oka, hogy nincs elég helyi munkaerő, termelési kapacitást pedig növelni akarják, beruházásba is kezdtek.
A Gregus Máté középiskola digitalizált tablói

A Gregus Máté középiskola digitalizált tablói

Rég elfelejtett osztálytársak, barátok láthatják viszont egymást a képeken. Nézze meg Galériánkban az 1949 és 1978 között a Gregusban végzettek tablóit
 

És ezt már olvasta?

Kettős győzelem a nyugati végeken
Kettős győzelem a nyugati végeken Győzni ment Sopronba a Kosársuli, de ezért kőkeményen meg kellett dolgozniuk. Talán a rutinjuk és a hosszabb kispaduk döntött.
 
Új trend a dupla menetrend
Új trend a dupla menetrend Két hétig mindenki számára ingyenesek az új helyi buszjáratok Hódmezővásárhelyen. A Volánbusz változatlanul üzemelteti a helyi járatait.
 
Könnyes szemmel rabolt
Könnyes szemmel rabolt A vádlott a lakás- és helyiséggazdálkodási csoportot vezette a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban. Kilenc évet kért az ügyész a két fegyveres rablásért.
 
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.