SportA hosszabbítás döntött a Kosársuli javára

2024. február 4., vasárnap
 
A hosszabbítás döntött a Kosársuli javára

Február 3-án este a sereghajtó, ám az utóbbi hetekben jelentősen megerősödött Százhalombatta vendégeként lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában.

 

 

 

 

 

 

A felsőházi rájátszásért küzdő, kiváló formában lévő vásárhelyi csapatnak égető szüksége volt az újabb győzelemre, és nagy csatában végül össze is jött a siker.

 

A Pénzügyőr, valamint a Sopron és a Dávid Kornél Akadémia elleni remek győzelmek után az a Százhalombatta fogadta a Kosársulit a 18. fordulóban, amely együttes kis híján győzelemmel távozott októberben a Hódtói Sportcsarnokból: akkor hosszabbítást követően 72-70-re győzött a Vásárhely. Azóta számos változás történt mind a két oldalon, az elmúlt hetekben mindkét csapat kerete megerősödött, ám érdekes módon ugyanúgy alakult a mostani meccs is – a hosszabbítás döntött, ezúttal is a Kosársuli javára.

 

A nagyszerűen játszó Rosic pontjaival indult a találkozó, majd hol az egyik, hol a másik csapat vezetett az első negyedben. Tóth és Csík tripláival a 4. percben a hazaiaknál, Bálint hármasánál, a 7. perc elején a vendégeknél volt az előny, a 9. percben pedig újra a Százhalombatta lépett el, kíméletlenül kihasználva a Kosársuli eladott labdáit. Borbáth és Bősz tett arról egy-egy hárompontossal, hogy szinte teljesen eltűnjön a különbség az első tíz perc végére, így 25-23-mal zárult az első játékrész.

 

A második negyed elejétől fokozatosan átvette a vezetést a Kosársuli: előbb Orgona tette teljessé a 7-0-s szériát (25-20-ról 25-27), majd Kelemen és Rosic szórt triplát, kiegészítve Pinnyey kosarával. A 15. percben, Orgona hármasánál már kilenccel ment a Kosársuli (29-38), és úgy tűnt, a jól befejezett támadások megfelelő védekezéssel is párosulnak. Csík és Kovács nem így gondolta, és két perc alatt egy 9-0-val visszajött a Százhalombatta (38-38). A 18. perc végén aztán Bálint és Rosic vezetésével megint beindult a vásárhelyi gépezet, ez pedig a félidőre hatpontos előnyt eredményezett (44-50).

 

Hasonlóan jól indult a nagyszünetet követően a második félidő is, Balogh kosaránál először lépte át a tízet a különbség (44-55). Nem igazán találta a fogást a hazai csapat a Kosársulin, állandósulni látszott a tíz pont környéki vásárhelyi vezetés, és bár Csík remek időpontban jövő triplája közelebb hozta a Százhalombattát, Bálint és Kass is bedobott egy-egy hármast a harmadik negyed végén.

 

71-67-es vásárhelyi előnyről aztán új meccs indult a negyedik negyedben. A hazaiak felszívták magukat, megtalálták a réseket a Kosársuli védelmén, és a 32. perc végén hosszú idő után ismét vezettek (74-73). Mindkét oldalon pontatlanságok jellemezték a támadásokat, amiből a negyed közepén az extra dobóformát találó hazaiak jöttek ki jobban (Tóth és Csík triplája után 82-78 a 36. perc elején). Előbb mínusz ötnél a létező legjobbkor jött Orgona triplája, majd Bálint gyors kosara, majd hiába léptek el megint négy ponttal a százhalombattaiak, Knyur kettese és Rosic hármasa megint csavart a dolgokon (88-89 a 39. percben). Rosic egymaga vette a hátára a csapatot a hajrában, lepattanókkal, kiharcolt faulttal, gólpasszal és nagyon fontos kosarakkal jeleskedett – így akkor is, amikor a Százhalombatta Fossong triplájával félig-meddig nyert helyzetben érezhette magát a 40. perc elején. Erre két jó büntető volt a válasz, és mivel a hazaiak nem tudták kosárral befejezni az utolsó támadásukat, 93-93-as állásról jöhetett az ötperces hosszabbítás.

 

Orgona hármasával és Bálint büntetőivel hamar elhúzott 98-93-ra a Kosársuli, ám 6-0-s sorozattal gyorsan visszavette a vezetést a Százhalombatta (99-98). Az utolsó két percnek egálról, 99-99-ről mentek neki a csapatok, az idegesség és a tét pedig olyannyira érezhető volt, hogy bő egy percig senki sem tudott a gyűrűbe találni. Csík büntetője törte meg a jeget, ám ez volt az utolsó pontjuk a százhalombattaiaknak – Rosic klasszisa legyőzte őket, hiszen előbb összehozott egy 2+1-et (100-102), majd miután időt kértek, ezt követően pedig elszúrták a támadásukat a hazaiak, ugyanúgy ő harcolt ki faultot és dobta be mindkét büntetőjét, ezzel beállította a 104-100-as végeredményt.

 

A szezonban először 100 pont fölé jutó Kosársuli elképesztően fontos győzelmet aratott, amivel maximálisan megőrizte esélyét a felsőházi rájátszást érő első nyolc hely valamelyikének elérésére. A vásárhelyi csapat maradt a 10. helyen a tabellán, ám pillanatnyilag már csupán két győzelemnyi a hátránya az 5. Pakssal szemben.

A meccs legeredményesebbje a 35 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplázó, 48-as VAL-értéket produkáló Rosic lett.


NB I/B Zöld csoport, 18. forduló:

Százhalombattai KSE-Vásárhelyi Kosársuli 100-104 (25-23, 19-27, 23-21, 26-22, 7-11)

Százhalombatta, kosárlabdacsarnok. Vezette: Pécsi, Földesi, Propszt

Százhalombatta: Csík 35/9, Seregély 5/3, Tóth 16/9, Kovács S. 15/9, Láncos 4
Cserék: Montai 12/3, Novák 10/3, Fossong 3/3, Kövér -, Gaál -, Rácz -, Kovács M. –
Vezetőedző: Horváth Balázs

Kosársuli: Rosic 35/15, Borbáth 7/3, Balogh 3, Bálint 18/6, Orgona 18/12
Cserék: Kelemen 7/3, Pinnyey 6, Kass 5/3, Bősz 3/3, Knyur 2
Edzőpáros: Utasi Gábor, Saša Vejinović

 

Utasi Gábor: „Egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A játékosok megmutatták, hogy szoros meccsen is helyén a szívük. Sajnos ma a védekezésünk nem igazán működött, túl sok volt az egyéni, apró hiba, amit ellenfelünk azonnal kosárral büntetett. De a győzelem megvan és ez volt a cél. Jövő héten lehet meg hazai pályán zsinórban az ötödik győzelem, amit fontos mérföldkő lesz. Jöjjön mindenki és hajszoljuk bele a csapatot egy újabb sikerbe!”


U20-as csapatunk 48-29-es, magabiztos első félidő után simán, 93-64-re nyert, így továbbra is harmadik a tabellán, miközben győzelemben utolérte az egy meccsel kevesebbet játszó Nagykőrös, Zsíros Akadémia kettőst.


Folytatás február 9-én, pénteken, amikor a 2. helyen álló Tiszaújváros látogat a Hódtói Sportcsarnokba. A tiszaújvárosiak ugyanúgy négy sikert számlálnak zsinórban, így a bajnokság két legjobb formában lévő csapata néz majd farkasszemet egymással.

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Történetíró egyházfira emlékeznek

Történetíró egyházfira emlékeznek

Emlékévvel tisztelegnek a száz éve elhunyt Szeremlei Sámuel református lelkész és történész előtt Hódmezővásárhelyen.
Még tart a vizsgálat

Még tart a vizsgálat

Körülbelül 8,5 kilós annak a dámszarvasnak az agancsa, amelyet - egy megállapodást megszegve - Földeák közelében ejtett el a Hódagro Zrt Vadásztársaság elnöke.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Hézső Ferenc hatalmas életművének kis részéből nyílt kiállítás

Hézső Ferenc hatalmas életművének kis részéből nyílt kiállítás

Zsúfolásig megtelt a Németh László könyvtár olvasóterme január 25-én délután a megnyitójához kapcsolódó másfél órás beszélgetésen.
 

És ezt már olvasta?

Átvették a megbízóleveleket
Átvették a megbízóleveleket Június 19-én délután vették át a Helyi Választási Bizottság elnökétől a megbízóleveleiket a megválasztott képviselők. Névsorok.
 
Múzeumok éjszakája 2024
Múzeumok éjszakája 2024 Idén is gazdag és izgalmas programkínálattal várják az érdeklődőket szombaton délután 5 órától egészen késő estig. Részletes Program.
 
Lassú a kilábalás az adósságból
Lassú a kilábalás az adósságból A konszolidáció tényleges hatása a június végi adatokból látszik majd. Tavaly decemberben a Makói Egészségügyi Ellátó Központ már egyszer kapott pénzt adóságrendezésre.
 
Újabb neveket jelentett be e SZIN
Újabb neveket jelentett be e SZIN Újabb nemzetközi neveket jelentett be a Coca-Cola SZIN és a legfrissebb hírek szerint, a legnagyobb nyárzáró fesztiválon már teljes a nagyhelyszínek programja. A teljes program ITT!
 
Rokokó az egykori és a mai divatban
Rokokó az egykori és a mai divatban A Vásárhelyi Levéltár különleges előadásra invitál. Az egykori divatirányzat kitörölhetetlen nyomot hagyott a divat történetében. Befolyásuk ma is ott van a dizájnban és az esztétikai érzékenységben.
 
A lét művészete - sajátos látásmódban
A lét művészete - sajátos látásmódban Az emberi psziché örök és örökkön változó vidékeire, az álmok és a mítoszok univerzumába invitál V. Nagy Nándor képzőművész kiállítása.
 
Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.