KözéletKitűzték a mártélyi választás időpontját

2022. május 21., szombat
 
Kitűzték a mártélyi választás időpontját

Mártély községben a helyi önkormányzati képviselők és polgármester időközi választását 2022. augusztus 07. napjára (vasárnap) tűzték ki.

 

 

 

 

 

 


A hír előzménye, hogy Lázár János megnyert választókerületéhez tartozó településre nem érkezett forrás, a független polgármestert kikezdték, mert Márki-Zay Pétert támogatta. Április végén pedig feloszlatta magát a helyi képviselőtestület: hét képviselőből négyen szavaztak az új választásra. 

 

Dr. Putz Anita polgármester egy hosszabb Facebook posztban vázolta a Mártély körül történteket.

Többek között azt írja, szerinte Mártélynak már 2002-ben meggyűlt a baja az akkori hódmezővásárhelyi polgármester Lázár Jánossal, pedig Balogh Jánosnénak nem volt rossz a viszonya a Fidesszel. Volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak egységnyi idő alatt.

Mártély kálváriája a jelenlegi ciklusban azzal kezdődött, amikor az új testület hiába invitálta az országgyűlési képviselőt az alakuló ülésre, ő nem jött el.

 

Az országos vihart kavart korábbi eset a mártélyi iskola bezárása volt. Bár a 2019-es önkormányzati választások előtt közvetlenül a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ még úgy látta, hogy “azok a kolléganők, akik Mártélyon ellátják a gyerekeket, garanciát jelentenek arra, hogy megfelelő minőségben tudjuk biztosítani az oktatást”, 2020 októberében a sajtó kérdésére már azt válaszolták, hogy “az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Tagintézmény további fenntartása ellehetetlenült, szakmai szempontból nem megalapozott, további működtetése a gyermekek érdekeit sem szolgálja.”.

A mártélyi iskolát bezáratták, bár az elmúlt évek statisztikáit tanulmányozva nem akkor volt a tanulói létszám a legalacsonyabb.

 

Szintén tavaly ősszel derült ki, hogy először a helyi Fidesz által, majd névtelen lapokkal valaki arról szórólapozott folyamatosan a településen, hogy a nincsenek vagy leálltak a településen a fejlesztések Putz Anita hivatalba lépése óta.

 

A törvény szerint az új választást augusztus 7-én rendezik majd meg. Néhány – eddigi - képviselő nem indul, azonban Putz Anita még nem döntötte el, hogy mit tegyen.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hódmezővásárhelyen és Mártélyon elkezdték a jövőt

Hódmezővásárhelyen és Mártélyon elkezdték a jövőt

Kis Andrea alpolgármester továbbra is marad a poziciójában. Új választás lesz Mártélyon. Munkamegbeszélést tart Lázár János és Márki-Zay Péter. Frissítve!
Végeredmény a 6. helyezés lett

Végeredmény a 6. helyezés lett

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
Fókuszban az agrárium

Fókuszban az agrárium

Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.