KözéletKitűzték a mártélyi választás időpontját

2022. május 21., szombat
 
Kitűzték a mártélyi választás időpontját

Mártély községben a helyi önkormányzati képviselők és polgármester időközi választását 2022. augusztus 07. napjára (vasárnap) tűzték ki.

 

 

 

 

 

 


A hír előzménye, hogy Lázár János megnyert választókerületéhez tartozó településre nem érkezett forrás, a független polgármestert kikezdték, mert Márki-Zay Pétert támogatta. Április végén pedig feloszlatta magát a helyi képviselőtestület: hét képviselőből négyen szavaztak az új választásra. 

 

Dr. Putz Anita polgármester egy hosszabb Facebook posztban vázolta a Mártély körül történteket.

Többek között azt írja, szerinte Mártélynak már 2002-ben meggyűlt a baja az akkori hódmezővásárhelyi polgármester Lázár Jánossal, pedig Balogh Jánosnénak nem volt rossz a viszonya a Fidesszel. Volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak egységnyi idő alatt.

Mártély kálváriája a jelenlegi ciklusban azzal kezdődött, amikor az új testület hiába invitálta az országgyűlési képviselőt az alakuló ülésre, ő nem jött el.

 

Az országos vihart kavart korábbi eset a mártélyi iskola bezárása volt. Bár a 2019-es önkormányzati választások előtt közvetlenül a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ még úgy látta, hogy “azok a kolléganők, akik Mártélyon ellátják a gyerekeket, garanciát jelentenek arra, hogy megfelelő minőségben tudjuk biztosítani az oktatást”, 2020 októberében a sajtó kérdésére már azt válaszolták, hogy “az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Tagintézmény további fenntartása ellehetetlenült, szakmai szempontból nem megalapozott, további működtetése a gyermekek érdekeit sem szolgálja.”.

A mártélyi iskolát bezáratták, bár az elmúlt évek statisztikáit tanulmányozva nem akkor volt a tanulói létszám a legalacsonyabb.

 

Szintén tavaly ősszel derült ki, hogy először a helyi Fidesz által, majd névtelen lapokkal valaki arról szórólapozott folyamatosan a településen, hogy a nincsenek vagy leálltak a településen a fejlesztések Putz Anita hivatalba lépése óta.

 

A törvény szerint az új választást augusztus 7-én rendezik majd meg. Néhány – eddigi - képviselő nem indul, azonban Putz Anita még nem döntötte el, hogy mit tegyen.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hódmezővásárhelyen és Mártélyon elkezdték a jövőt

Hódmezővásárhelyen és Mártélyon elkezdték a jövőt

Kis Andrea alpolgármester továbbra is marad a poziciójában. Új választás lesz Mártélyon. Munkamegbeszélést tart Lázár János és Márki-Zay Péter. Frissítve!
Végeredmény a 6. helyezés lett

Végeredmény a 6. helyezés lett

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
Fókuszban az agrárium

Fókuszban az agrárium

Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.