SportKikapott a Kosársuli Tiszaújvárosban

2023. október 28., szombat
 
Kikapott a Kosársuli Tiszaújvárosban

Az NB I/B Zöld csoportját hibátlan mérleggel vezető Tiszaújváros otthonában lépett pályára péntek este a Vásárhelyi Kosársuli. Vuk Pavlovic csapatát már az első negyedben mattolta a listavezető, és a végére nagy különbség alakult ki a két együttes között.

 

 

 

 


Az előző héten a Százhalombattát hosszabbítás után verő Kosársuliból ezúttal Béres mellett a betegséggel bajlódó Borbáth is hiányzott, így kulcsemberét kellett nélkülöznie a vasárhelyi csapatnak.

 

A Tiszaújváros a Veszprém elleni, szoros első siker óta minden ellenfelét (Békéscsaba, Paks, Győr, Pénzügyőr) simán verte, és ezúttal is bombaerős kerettel, bajnokesélyesként lépett pályára. Ennek megfelelően kezdte a meccset, és nagyon hamar, már az első negyedben el is dőltek a dolgok: 6-0-s kezdés után 8-2-nél ugyan időt kért Vuk Pavlovic, ám a Kosársuli védekezésben nem tudta tartani a hazaiakat, támadásban pedig sokat hibázott, a néha kényszerből dobott triplák pedig nem ültek. A 3. perc elejétől a 9. perc végéig nem sikerült kosarat szerezni, 20-2-nél jött az újabb időkérés, a negyed pedig 21-4-es hazai vezetéssel zárult.

 

A második negyed volt a legszorosabb a meccsen, méghozzá azért, mert a fiataloknak köszönhetően remekül kezdett a Kosársuli. Bősz két triplája után Balogh és Knyur is betalált, majd Kelemen hármasa a 15. percben visszahozta mínusz tizenegyre a csapatot – 31-20-nál Lekli József döntött úgy, hogy ideje összehívnia a csapatát. Sikerült is megállítani a zárkózást, sőt, jött egy újabb vásárhely rövidzárlat, amit Kocsis, Bán és Kiss kegyetlenül kihasznált. 39-24-ről egy 15-0-s rohammal 54-24-re változott az állás a nagyszünetig, így harmincpontos különbséggel mehettek pihenni a csapatok.

 

A második félidőben sem változott a játék képe, sőt, a harmadik negyedben tovább növelte az előnyét a Tiszaújváros. A 23. percben tudott ismét kosarat dobni a Kosársuli, ám olyannyira lendületben maradtak a hazaiak, hogy a harmincból hirtelen negyven lett (66-26, 25. perc). A negyed végén, 75-31-nél kért újra időt Vuk Pavlovic, de továbbra sem ment a játék, 77-30-ról kezdődött az utolsó játékrész.

 

Itt már csak az volt a kérdés, mennyi lesz a pontos különbség a végére. A negyed közepén, 90-34-nél Knyur villant, a végén pedig azok a saját nevelésűek kapták meg a lehetőséget, akik eddig kevesebbet voltak pályán a szezonban. A 97-40-es végeredményt Kiss állította be egy triplával.

A Tiszaújvárosból öten is kétszámjegyű pontig jutottak – a legeredményesebb Gáspár lett (19 pont, 9 lepattanó) -, a Kosársuliból csak Bálint (10 pont, 7 lepattanó).


NB I/B Zöld csoport, 6. forduló:

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK-Vásárhelyi Kosársuli 97-40 (21-4, 33-20, 23-6, 20-10)

Tiszaújvárosi Sportcentrum, Játékcsarnok. Vezette: Balogh, Bács, dr. Nagy

Tiszaújváros: Lakatos 5/3, Molnár 3/3, Csák 11/6, Kovács 11, Gáspár 19
Cserék: Bán 16/12, Kocsis 10, Kiss 8/3, Okoh 8, Lakatos 3/3, Czimer 3
Vezetőedző: Lekli József

Kosársuli: Bősz 9/6, Balogh 4, Bálint 10, Pinnyey -, Kelemen 7/3
Cserék: Knyur 7/3, Ocskó 2, Karsai 1, Kass -, Filak -, Megyesi –
Vezetőedző: Vuk Pavlovic


Vuk Pavlovic: „Gratulálok a Tiszaújvárosnak! Az első negyedben nem tudtuk felvenni a ritmust, nagyon kitoltak minket a kemény védekezésükkel. A második negyedben villantunk egyet, de ezen kívül a Tiszaújváros akarata érvényesült. Rengeteg eladott labdánk volt a jó védekezésük miatt, sokszor kerültünk kiszolgáltatott helyzetbe, ezáltal rossz dobóformát produkáltunk, ez pedig sok gyorsindításos lehetőséget adott az ellenfelünknek. A munka folytatódik, le fogjuk vonni a következtetéseket, hogy javítani tudjunk a játékunkon egyénileg és csapatszinten is.”


Az U20-as csapat 62-35-ös félidő után 112-62-re, magabiztosan nyert, így továbbra is 2. a tabellán. Megyesi dupla-dupláig (19 pont, 14 lepattanó) jutott, és Filak (20), Karsai (15), Ocskó (12), Bereczki (11), Gedai (10), valamint Surinya (10) is legalább tíz pontot szórt.


Folytatás november 4-én, szombaton 18:30-tól hazai pályán a Pécs II. ellen.

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kiírták az algyői Tisza-híd tervezési pályázatát

Kiírták az algyői Tisza-híd tervezési pályázatát

A meglévő híd 2x2 sávra bővítése kerékpáros átvezetéssel, valamint keresztirányú, külön-szintű gyalogos és kerékpáros átvezetés van a tervekben.
Arany- és gyémántdipolmákat adtak át

Arany- és gyémántdipolmákat adtak át

Október 26-án Hódmezővásárhelyen, a díszközgyűlés keretében hat pedagógus vehetett arany-, illetve  gyémántdiplomát.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Megpályázták - megnyerték

Megpályázták - megnyerték

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa közleménye szerint a Rádió7 újabb 10 évre megkapta a frekvenciaengedélyt.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.